Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Op de laatste dag van de maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Award voor mooiste provinciaal domein in ons land gaat naar: het domein van Chevetogne. Het is een gigantisch park met prachtige speeltuinen, water en kunstige tuinen. Een dag was voor ons te kort om alles te kunnen zien!

Boos-doos. De Zoon kan nog al eens kwaad worden, en bedacht zelf een oplossing om daarmee om te gaan. Tegenwoordig kruipt hij in zijn boos-doos zodat we hem niet meer kunnen zien.

(Edit: dit schreef ik in het begin van deze maand, intussen is de boos-doos helemaal gesloopt, van smashtherapie gesproken…)

Culinaire wandeling. De kindjes waren deze maand vrij veel op logement en daar moest van geprofiteerd worden. Omdat we niet moddervet wilden worden, combineerden we etentjes met wandelen. Zo deden we een “hap en stap”-wandeling in Vijlen. Aanrader!

Dead to me. Een maandoverzicht van mij zou geen maandoverzicht zijn zonder een gebingde serie. Die eer was deze maand voor Dead to me, een serie over twee vrouwen die een speciale band krijgen nadat de man van één van hen verongelukt.

Eten. Indisch bij Taste of India in Hasselt. Lekkerrr!

Fan van Marc Van Ranst. Het was een blij weerzien 😁 Al had ik de omstandigheden liever anders gezien, maar dat is moeilijk combineerbaar zeker?

Gelezen. Veel! Het was een zeer productieve maand op leesvlak.

 • De Ware. Een boek dat ik leerde kennen via Shirley. Over het vinden van de ware liefde via je DNA, wat heel wat grappige matches oplevert.
 • Bijna Echt. Ik heb me toch nog eens laten verleiden tot een Young Adult-boek, en nu weet ik weer waarom ik ze niet leuk vind: slap verhaal, oppervlakkige karakters en een wereld waar ik me niet mee kan identificeren.
 • Een vlaag van waanzin. Een boek dat Kelly absoluut niet aanbevool, maar waarvan de korte inhoud mij wel enorm aansprak. Het gaat over een man die zijn vrouw vermoordt (geen spoiler, dat staat al op de achterflap). Het hele verhaal is dus een (heel mooi omschreven) aanloop naar die moord.

En dan las ik ook nog twee non-fictieboeken (over het ouderschap of wat had je gedacht 😉) waarover hieronder meer.

Hobby. Het is weer zomervakantie dus beginnen we uit te kijken naar een woensdagnamiddagbezigheid waarbij moeder taxichauffeur kan zijn hobby. De Zoon gaat vanaf september naar de ‘balspeeltuin’, een soort van voorbereiding op basketbal. Bij hem is het vrij duidelijk waar zijn talent ligt, dat ventje kan beter mikken dan zijn moeder (die al moeite heeft met melk uitgieten IN een beker). De Dochter gaat na twee jaar watergewenning “echt leren zwemmen” (ze deed eerder al dansen, ballet en yoga en ja het kind is net 5 jaar maar talent moet vroeg ontdekt worden nietwaar 😆).

In de categorie ‘dingen die mijn dag instant goedmaken’:

Jammie! Heeft er daar iemand donuts gezegd? Jawel, er is een donutshop in het pittoreske Maasmechelen. Met ronkende namen als ‘bouncy bomb’ en ‘caramel cool flash ball’ Zelfs vegan! Kwijl kwijl.

Kom jezelf eens tegen na 32 jaar. Ik las het boek ‘Hoogsensitief ouderschap’ van Bieke Geenen en moest het vaak wegleggen wegens te herkenbaar en bijgevolg heel confronterend. Ik hoop er volgende maand nog iets over te kunnen schrijven, als ik uit mijn woorden geraak.

Logeren in een boomhut deluxe, dat konden jullie hier al lezen. Leuk! (voor één keer 🤣)

Minitrein. Door die coronacrisis is iedereen toerist in eigen land, en dus reden we in onze buurgemeente As mee met een toeristentreintje. Daarna klommen we ook nog op de uitkijktoren. Zeker eens stoppen moest je in de buurt zijn! (Wat waarschijnlijk nooit zal gebeuren want wij wonen letterlijk op de laatste afrit van de E314).

Nooo! Mondmaskers hier, mondmaskers daar. Gaat het dan nooit stoppen??

Once upon a time. Ik ben nogal laat met het ontdekken van series, zo ook met deze even prachtige als absurde serie over een dorp met sprookjesfiguren die vastzitten in onze moderne tijd. Nog heel wat afleveringen in te halen!

Plopsa Coo. Op de meest regenachtige dag van deze maand (gewoon géén minuut droog geweest) hadden wij tickets voor Plopsa Coo. Die moesten op voorhand gereserveerd worden dus er was geen weg terug. We maakten er het beste van en de kindjes amuseerden zich rot. Zelf vond ik het park nogal klein, en veel van hetzelfde maar het prachtige uitzicht in de zetellift maakte alles goed.

Rust. Het andere non-fictie boek dat ik deze maand las (van auteur Nele De Ganseman) over hoe je meer rust in je gezin kan krijgen aan de hand van 25 tips. Er stonden een aantal hele mooie tussen, zoals deze tip voor kinderen met weinig zelfvertrouwen.

Sportwatch. Eindelijk! Ik schafte me na mijn eerste 10 kilometer-loopje een sporthorloge aan en vind dat enorm motiverend. Enkel het feit dat ik elke ochtend op mijn donder krijg omdat ik slecht geslapen heb, was wat minder. Niet.mijn.schuld!

Throwback. Vijf jaar geleden maakten we één van de eerste foto’s van De Dochter aan de C-mine site in Genk. Toen we daar deze maand nog eens waren, wilde ik die ‘iconische’ foto overdoen. Dat was buiten mijn armspieren gerekend, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Uitbesteed. Deze maand was onze kroost twee keer een paar dagen op vakantie: naar zee met de ene grootouder en naar de Ardennen met de andere. Toeristen! Voor ons wel de meest chille vakantie sinds het babytijdperk 😀

Veruit de schattigste foto van een broer en zus everrr!

Wandelen/lopen. Als je aan de Maaskant woont, ben je al vrij verwend op vlak van prachtige wandelroutes. Toch wou ik het deze maand eens ‘verder’ van huis zoeken (als in: een kwartier rijden), en ging ik lopen in de Duinengordel in Oudsbergen. Een volledig onverharde route met verschillende lussen tussen 3 en 21 kilometer. Nog zo’n aanrader voor als je eens in de buurt bent 😉

Zomervakantie 2020 is alweer voor de helft voorbij. Ik ben er in deze omstandigheden zeker niet rouwig om. Ik hoop dat we onze schade kunnen inhalen in 2021.

Wat spookten jullie deze maand allemaal uit?

15 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Die donuts klinken góed. Ik hou van donuts! Leuk dat je De ware ook hebt gelezen. Het boek verraste mij ook, ondanks dat de verhaallijn niet heel spannend klinkt als je hem leest. Chevetogne ziet er mooi uit. Dat ga ik onthouden, wij gaan normaal ieder jaar op weekend met een groep waar ook steeds meer kinderen bij zijn en dit klinkt als een leuk uitje.

 • Hmmm donuts! ‘k Heb daar nu ook goesting in 😀 Once upon a time ben ik ooit eens beginnen kijken maar ik heb het nooit uitgekeken. Kon ook niet goed op Prince Charming zijn hoofd kijken eerlijk gezegd :p

 • Bedankt voor de tip van het provinciaal domein, ziet er tof uit!
  Fijn dat Hoogsensitief Ouderschap zo herkenbaar voor je was, maar ik begrijp dat het confronterend is. Laat het even bezinken, dan valt alles wel op zijn pootjes :-).
  En donuts, daar doe je mij echt geen plezier mee. Bah!
  Het boek van Nele De Ganseman staat ook op mijn lijstje, maar voorlopig hebben ze het nog niet in onze bib, net als ‘De Ware’…
  Hier is het ook een vreemde zomervakantie. Elke dag vraagt J. wanneer ze weer naar school mag, en wij blijven tijdens onze vakantie vooral in ons kot eigenlijk. Veel heb ik nog niet gedaan, ik merk dat ik nog altijd aan het recupereren ben van de thuiswerk-kleuterperiode. En wellicht zal het geen kwaad kunnen, als er nog zo eentje aan komt… 🙁

  • Nee nee, de scholen zúllen opengaan, dat heb ik een paar weken geleden nog gelezen. Kinderen zijn niet de motor dus vandaar dat ze nu ook niet meer meetellen voor de bubbels, geen mondmasker, de zomerkampen mogen doorgaan enz… zoiets gaan we dus nooit meer meemaken 😉 Ik voel inderdaad ook dat er na die periode iets geknapt is bij mij, iets dat lang zal duren om te herstellen. Maar dat komt wel terug zeker…
   De Ware staat in het Kobo Plus abonnement, had je dat ook niet?

   • Hmja, maar ik denk dan al aan: stel dat er iemand op school besmet is, dan sluiten ze de hele boel weer… Oh, we zien wel zeker?
    Kobo Plus heb ik even gepauzeerd, omdat ik wat van mijn eigen boeken wil lezen eerst. Maar bedankt voor de tip! 🙂

 • Domein van Chevetogne deden we ook al, heel leuk he. Zalig die foto-na-vijf-jaar! Ik ga me ook eens zo’n sportwatch aanschaffen om te lopen en dat zal hier net hetzelfde zijn: zeer slecht geslapen.

 • Dat domein van Chevetogne lijkt me absoluut de moeite te zijn om eens te doen. En euh die sporthorloge, nice zeg 🙂 Welke is het uiteindelijk geworden?

 • Hahahaha die boos-doos, geniaal. Ik zou ze ook instant slopen denk ik, oeps. En nu heb ik zin in Indischhhh. ‘Once Upon a Time’ moet ik ook niet zien. En die foto met je dochter is suuuuupertof 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *