Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Als metafoor voor het ouderschap: de kapstok. Uitleg in een fantastisch mooie blogpost van Liese van Shout your heart out.

Birthday girl. Ondanks de corona werd er uitgebreid gevierd. Haar vijfde verjaardag werd een verjaardriedaagse. Misschien maar best dat de scholen niet open waren, want ze koos ervoor om in deze outfit rond te lopen (of huppelen is beter omschreven :)).

Cadeau. Beste moederdagcadeau ooit: een dessertbuffet aan huis! Een hele doos vol coronakilo’s smullerij waaronder ook red velvet cake. Mmmmm!

Doemscenario. De kleuterscholen gaan niet meer open. Bijna zes maanden “vakantie” voor mijn kleuters. Dacht ik. En toen werd dat doemscenario een droomscenario waarin de scholen toch nog een paar weken opengaan. Alleszins voor de vijfjarige, want de driejarige mag nog niet gaan. Er is een kans dat dat de laatste twee weken wel het geval zal zijn. We hopen ZO hard van wel, niet per se voor onszelf maar vooral omdat hij er zelf zoveel nood aan heeft. Soit, het einde is in zicht. We hebben bijna drie maanden overleefd! Hoe kon ik ooit stressen over die ene maand ouderschapsverlof? Twee maanden grote vakantie zal alleszins een eitje worden vanaf nu.

En toen ging de Action open. En kunnen we weer een tijdje voort met knutselen, kleien en verven. Dolle pret voor deze knutselmama! (NOT)

Familie. Na weken herenigd worden met enkele familieleden. Me verbaasd over de werking van bubbels en hoe ingewikkeld het sociale leven eigenlijk kan zijn.

Goed beschermd. Op 3 mei waren wij helemaal klaar voor een exit. Dat bleek nog wel tegen te vallen qua toegestane maatregelen.

Hoe ik plots natuurkinderen kreeg. Ik heb mijn lesje deze maand wel geleerd wat betreft speelgoed kopen. Mijn kinderen lijken zich nog het meest te amuseren met een potje stenen, een plantenspuit en wat takken.

Interview. Ik werd door Blogboost geïnterviewd over mijn blog.

JOLO. We deden weer eens iets avontuurlijks en herontdekten (na Ticket to ride vorige maand) ook het gezelschapsspel Tsuro. Was even vergeten hoe leuk ik die vond.

Kust in Limburg. We waanden ons in eigen dorp een dagje aan zee. Meer was er niet nodig om weer even te ontstressen.

Liedjes in 8D. Hadden jullie er al van gehoord? Ik alleszins niet. Ik las erover in een post van Irene en besloot het eens uit te testen. Magisch! Het is alsof de muziek van alle kanten tegelijk komt en je middenin een concert staat.

Mei = webinarmaand. Bij de Gezinsbond hebben ze deze maand hun best gedaan om in het kader van de week van de opvoeding heel wat leuke webinars te organiseren. Je kan ze allemaal gratis hier herbekijken. Vooral die over rust in je gezin zou ik zeker aanraden, ook al is dat nu misschien minder nodig dan een paar weken geleden 😉

Nostalgie. In juli komt er een reeks op Netflix van De Babysittersclub. Wie geboren is in de jaren 80 of 90, kent zeker en vast deze boekenreeks over Gertie en haar vriendinnen. Voor mij was het alleszins een grote inspiratiebron voor mijn eigen babysitavonturen.

Op de e-reader deze maand:

 • Veel liefs (een chicklit met een originele plot, zo kom je ze niet vaak tegen)
 • Ik weet wie je bent (een domestic thriller, één van mijn favoriete genres. Vergelijkbaar met de boeken van B.A. Paris)
 • Dicht bij jou (een spionagethriller over de CIA en FBI)

Preteaching. Zijn we nog steeds mee bezig, gemiddeld toch 60 minuten per dag. Voor twee kleuters dus. Op sommige dagen lukt het echt niet om alles te doen, maar we pikken eruit wat ons het meest nodig lijkt. Op andere dagen leren we dan zelf ook weer iets bij. Hoe boter wordt gemaakt bijvoorbeeld, ik had écht geen idee dat dat niet meer is dan volle room die je met een knikker hebt geschud in een maatbeker 🙂 (Al hoop ik dat ze het in de fabrieken toch een beetje anders doen). De Zoon was alleszins keitrots.

Roddel van de maand. Als twee van mijn favoriete TV-figuren een koppel worden, dan doet mijn hopeloze innerlijke romanticus een vreugdedansje. Veel geluk voor die twee!

Stilletjes zitten balen voor onze reis naar Kos half mei. Het was de eerste keer sinds onze huwelijksreis dat we met ons tweetjes op reis zouden gaan. Ook een tripje Center Parcs (die aan Disneyland, daar zouden we dan ook een dagje naartoe gaan) moest eraan geloven. Meh.

Tussen kunst en quarantaine. Een supergrappige instagram-account van een groepje kunstliefhebbers die er niet beter hebben op gevonden dan in tijden van quarantaine beroemde schilderijen na te spelen en daar foto’s van te maken. Gelachen!

Unbelievable. Een aangrijpende Netflix-reeks over een verkrachtingszaak. Shocking hoe politie slachtoffers zo kan beïnvloeden.

Vlot leren tekenen. De Dochter, die mijn tekentalent heeft geërfd, kreeg dankzij Dessineo (no spon, gewoon heel enthousiast) toch weer wat zelfvertrouwen op dat vlak. In plaats van een stukje ovenpapier op een tekening te leggen zoals wij in onze tijd deden, doen hippe kinderen van tegenwoordig dat met een lichtbak en diaprojector.

Word feud. Online spelletje scrabble dat al jaaaren bekend is en waar ik deze maand pas het plezier van ontdekt heb.

Zotjes. Hoezo is het nu juni?? Ik heb het gevoel alsof het hele voorjaar aan mij is voorbijgegaan. Dinsdag zal het een beetje voelen als 1 september, maar helaas is Kerstmis nog meer dan 3 maanden ver haha 😀

Hoe gaat het met jullie?

10 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Zalig he dat ze zich zo goed kunnen bezighouden met steentjes en keitjes. Jaloers op jullie kust, hier durven we nog niet naar zee te gaan. Maar gelukkig zal dit in de zomervakantie wel lukken. Ik ga die Webinars eens bekijken, merci

 • Haha ik zit al in met u als knutselmama. 8D is heel goed voor Lana Del Rey vind ik! En als jullie toch naar Kos zouden kunnen gaan (ooit) dan mag je bij mij komen aankloppen voor insider tips enzo want ik heb daar nog gewerkt 😀

 • Oh leuk formatje! Ik baal ook echt van al mijn afgeschafte tripjes. Ik keek daarnet nog eens naar mijn agenda en het maandoverzicht van januari. Daar stonden misschien 4 lege vakjes in haha. Was nu ook wel een extreem drukke maand met verhuizen en zo, maar toch. En jaaaa, ik ben ook terug begonnen met Wordfeud!

 • Wij waren hier door het dolle heen toen we te horen kregen dat de 2de kleuterklas terug 5 op 5 zou open gaan (en dat sinds vorige week :-)). De Action tja daar ben ik dus nog niet geweest, er staan hier zelfs nu nog iedere keer zo een lange wachtrijen dat ik het intussen opgegeven heb. En Unbelievable staat hier op mijn Netflixlijst. Ben er benieuwd naar.

 • Merci voor de webinartip! Ik heb er al veel (uitgesteld) beluisterd, maar die van Gezinsbond heb ik precies gemist. Vorige week beluisterde ik een heel interessante over Hoogsensitief Ouderschap, iets wat voor mij ook wel toepasselijk is in deze vreemde periode.
  ‘Veel liefs’ heb ik supergraag gelezen :-).
  En hoezo is het al juni?! Nog enkele dagen en we hebben een vierjarige :-o!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *