Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Al twee jaar Moederschip! In februari 2018 begon ik met deze blog en ik ben nog lang niet uitgeschreven. Het allerleukste vind ik toch de ‘community’ die ontstaat door reacties op mijn blog, waardoor ik dan ook weer andere toffe blogs leer kennen. Ik hoop dat dat nog lang mag duren 🙂

Blind getrouwd. Toch ieder jaar weer een hoogtepuntje: mensen bij elkaar zetten die op papier de ideale match zijn, en kijken of dat ook werkelijk het geval is.

Carnaval. De hoogmis in kinderland. Ik ben er zelf niet echt fan van, en in een woonplaats waar er iedere week van half februari tot Pasen een stoet is, is dat allesbehalve handig. Maar de kindjes in dit soort outfits zien maakt het wel draaglijker.

Drie! Zou je hem nu niet opeten? Zowel de taart als het ventje.

Engeltjes. De schoolfotograaf kwam langs. Geen idee hoe die dat klaarspeelt om mijn kinderen zo op de foto te krijgen. Check!die!handjes!

Fopspeen (de T was al in gebruik ;)) We hebben altijd gezegd dat we, net zoals bij De Dochter, de tut zouden wegdoen als De Zoon 3 was. Hij lijkt er echter veel meer aan gehecht dan zijn zus indertijd, want bij haar bleef die rond 2,5 jaar al boven liggen. Nu hebben we een systeem geïntroduceerd, een lifehack die ik hier toch wel wil delen wegens multi-inzetbaar op zeer diverse vlakken, nl.: de adventskalender! In het Kruidvat vond ik in december een aftelkalender met speelgoedjes. Elke keer als hij zijn tutje boven laat liggen ‘s ochtends mag hij een vakje openmaken, waar dan een stempel/sticker/potlood… in zit. Een gigantisch succes! Er zijn 24 vakjes dus ik hoop hem na 24 dagen toch genoeg geconditioneerd te hebben om dit altijd te doen… Sowieso is de paasvakantie onze deadline (eind maart wordt hij geopereerd en dan zal de troost wellicht nog nodig zijn).

Gentlemen. Het is dat we nog cinematickets hadden die bijna gingen vervallen, want een film van Guy Richie is op zijn minst speciaal te noemen. Maar deze kon er wel mee door.

Het licht is terug! Mijn ochtendloopjes zijn weer wat aangenamer geworden nu het rond 7 uur al licht wordt. Toch iets gemakkelijker om niet meer in het schemerdonker door het bos te moeten lopen en het gevecht met verdwaalde boomwortels aan te gaan.

In de krant. Gisteren stonden wij in De Standaard met een interview over de impact van slecht slapende kinderen op het dagelijks leven van de ouders, met foto en al. Was toch wel een beetje onwennig met zo’n professionele fotograaf op de kinderslaapkamer poseren 😀

Jumpsuit. Waarom moet ik bijna 32 zijn om te ontdekken dat dat gewoon hét kledingstuk van de eeuw is? Een jumpsuit zou echt in iedere kast moeten hangen. Je trekt één ding uit die kast en hop, je bent klaar. Een fancy pyjama, dat is het. Misschien alleen een beetje onhandig om naar de WC te gaan.

Kapper. Ook in de kappersstoel is De Zoon graag een superheld.

Landal Vennenbos. Een verslagje konden jullie al lezen.

Mamma Mia! Het was lang geleden dat ik nog eens een musical ging kijken, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het was even wennen aan de Nederlandse teksten op de bekende ABBA-liedjes (“Does you mommy know” werd bvb. “Weet uw moeke dat gij hier zijt”), maar na een dikke tien minuten was ik er helemaal in mee. En met zo’n topcast (Evi Hanssen, Stany Crets, Tinne Oltmans…) kon je niet anders dan ondergedompeld worden in de fantasiewereld die een musical is.

Nieuwste aanwinst in de categorie podcasts: De wereld van Sofie. Over de meest uiteenlopende onderwerpen: jaloezie, stalking, plusouders, narcisme, depressie… maar ook over scheten, luiheid en een scheve schaats rijden. Toppertje!

Ontdekking van de maand: Jules de klaspop heeft een piemel! Bij het aan- en uitkleden ontdekten de kindjes dit en nog dagen later werd hierover gesproken. Omwille van zijn privacy heb ik er geen foto van genomen, maar check het gerust zelf als hij bij jou te gast is 😉

Paaseieren. Wie haalt het in zijn hoofd om die in februari al in de winkelrekken te leggen?! En ik maar tegen De Dochter zeggen dat ze na Pasen jarig is (als in: 4 mei). Slimme zet, moeder.

Raad eens wie er zonder kinderen op reis gaat? Jawel, het is gebeurd. Al drie jaar zeggen we dat we eens een paar dagen met ons twee op reis willen, maar het was er nog nooit van gekomen. In mei zijn we weg: vijf dagen naar de zon, met dank aan oma die speciaal verlof genomen heeft om de kindjes op te vangen. Aftellen!

Slaapklets. De Zoon kreeg dit boekje op zijn verjaardag cadeau. Het is een soort dagboek om elke avond de dag samen te overlopen. Op de linkerkant staan telkens dezelfde vragen om af te vinken (bvb. wat heb je gegeten, heb je buiten of binnen gespeeld, met wie was je vandaag…) en op de rechterkant staat een rustige opdracht (een yoga-oefening, doe een dier na, zet een onderbroek op je hoofd…) Leuk om de dag af te sluiten.

Temptation Island. Februari is duidelijk mijn hoogtepunt op TV-vlak. Ondertussen ben ik al 10 jaar ouder dan de meeste kandidaten, maar het blijft mijn guilty pleasure.

Uitgelezen. De ontdekking van Harlan Coben. Ik ben een grote fan van deze auteur, maar bij dit boek zag je de clou al van kilometers ver aankomen. Ik heb het toch maar uitgelezen in de hoop op het einde nog verrast te worden, maar helaas.

Vluchtelingenproblematiek op kleuterniveau. Ik las met De Dochter de klassieker “Otje”, waarin een vader en dochter op de vlucht zijn omdat ze geen papieren hebben. Een mooie insteek om De Dochter over dit onderwerp iets bij te leren, al denkt zij nu dat je gewoon papieren uit de vuilnisbak kan vissen of door vogels kan laten ophalen. #nogeenbeetjewerkaan

Wat ik deze maand in het station leerde: dat de rechterkant van een roltrap dient om stil te staan en de linker om snel naar beneden te lopen. Ja jongens ik weet het, op vlak van mobiliteit leefde ik tot voor kort nog in de jaren negentig dus vergeef het mij 🙂

Zwembad Kapermolen. Een paar maanden geleden schreef ik dit, maar deze krokusvakantie heb ik grenzen verlegd want ik ging met twee kindjes zwemmen! Nu de oudste zich niet meer als een aapje aan mij vastklampt, is dit wel haalbaar. Driewerf hoera! En kudos voor het zwembad ook, want met een golfslagbad en wildwaterbaan leek het daar wel een mini-Center Parcs. Alleen was ik maar 3.50€ kwijt in plaats van het tiendubbele.

Deden/lazen/keken jullie nog leuke dingen deze maand?

4 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

  • Ik blog ondertussen ook al twee jaar. Zot hé! En ik ben ook nog lang niet uitgeschreven. Onze kapoenen zorgen wel voor genoeg inspiratie 😉. Ik las deze maand ‘Aan het einde van de wereld’, wat een mooi boek. Hier ook fan van Blind getrouwd.

    • Ja he, daar heb ik ook eens over geschreven in een maand-abc. Het wordt binnenkort verfilmd maar ik denk dat het onmogelijk wordt om het boek te evenaren.

  • ik ben de dino in bloglandschap met mijn blog van 13 jaar oud :D.

    ook een grote fan van Blind getrouwd hier maar minder van Temptation Island.

    Van jumpsuits krijg ik echt mega wc stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *