Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

Aardbeien! Elk jaar weer een moment om naar uit te kijken.

Babytheek. De eerste in België opende deze maand. Geen plek waar je een baby kan huren (dàt zou pas een aanrader zijn voor toekomstige ouders), maar wel een uitleenbalie voor babyproducten die je maar een korte tijd nodig hebt. Een gat in de markt als je het mij vraagt. Wat ik zeker zou geleend hebben: een relax (gebruikt tot hij zich eruit kon wippen), speelmat (tot hij kon kruipen), een koets met draagmand (tot hij het beu was om naar omhoog te kijken), een cosleeper (tot we elkaar wakker hielden) en een muziekmobiel (tot ik het liedje beu was).

Communies. Mei is traditioneel dé communiemaand. Ook wij hadden er een aantal op de planning staan. Springkasteel voor de kindjes en voetjes onder tafel voor de ouders, meer moet dat niet zijn.

De Dochter vierde haar derde verjaardag met toeters en bellen. (Een verslagje vind je hier)

Eerste schoentjes voor mijn mannetje. Bijna 16 maanden en hij stapt nog niet helemaal alleen maar dat zal zeker gebeuren deze maand (ik gok op vaderdag :p) Helaas kregen we te horen dat hij echt wel smalle voetjes heeft en dan is de keuze niet zo ruim. Tips voor smalle merkjes zijn welkom!

 

 

Fameus gesport deze maand. Mijn 12-beurtenkaart voor het zwembad was bijna vervallen (1 jaar, 12 beurten, ik weet het…) dus ik heb ze nog snel-snel opgemaakt door twee keer per week in het zwembad te duiken. En dan in het weekend ook nog een keer lopen, definitely de sportiefste maand van het jaar achter de rug! (En die van het meeste chocola eten, ah ja want ik heb toch gesport?)

Gelezen. Het is bijna niet te geloven, maar ik heb deze maand weer een (volledig!) boek kunnen lezen. “Samen spelen, wat nou delen?” Over het hebben van meerdere kinderen en hoe die niet altijd mét, maar zeker nooit zonder elkaar kunnen. Een review zal voor de komende maand zijn.

Hartjes voor alle gezinnen die deze maand gestart zijn met het opvangen van pleegkinderen. (Ik weet niet of ik hier al expliciet heb vermeld dat ik bij Pleegzorg werk). Alle pleeggezinnen verdienen gewoon elke dag al een dikke pluim voor wat ze doen, maar de voorbije maand was het extreem druk. Dankzij de nieuwe gezinnen hebben toch veel kindjes een nieuwe thuis gekregen. Respect!

In de ban van Laurel/Yanny. Ik zit duidelijk in team Yanny, ook al behoren die tot de minderheid. Toch iets vreemds, die hersenen…

Jane the virgin: ik weet het, ik zit zo’n 5 jaar achter. Maar daardoor kan ik nu wel elke avond een aflevering kijken haha. Dit is echt zo’n serie die ik heel graag had ontdekt tijdens mijn bevallingsverlof (genre Telenovella). Het concept is geniaal: Jane is een zwangere maagd (niks onbevlekte ontvangenis, maar per ongeluk een inseminatie gekregen in plaats van een uitstrijkje). Als er nog mensen zijn die een paar jaar in een (baby)bubbel hebben geleefd: een aanrader!

Kinder, een app zoals Tinder maar dan voor babynamen. Waarom bestond dat 3 jaar geleden nog niet?!

Leukste speelgoed deze maand: een eenvoudige doos. Blijft toch een tijdloze klassieker!

 

 

Moederdag. Heel fijne reacties gekregen op deze post en dat deed me zoveel deugd. Zeker omdat het recht uit het hart geschreven was en ik eerst nog getwijfeld heb of ik zoiets wel zou posten op mijn anders eerder luchtige blog. U bent bedankt!

Nog een nieuwe serie. Hoera, hier zit ik geen 5 jaar achter maar ben ik gewoon he-le-maal mee met de hype: The letdown, een serie over het prille moederschap. Heel herkenbaar voor elke nieuwbakken ouder, maar dan wel lichtjes overdreven. Om van te smullen!

Op vakantie naar Landal. Het hoogtepunt deze maand. Een verslagje konden jullie hier lezen.

Pieter, potverdorie! Van in het begin mijn geld ingezet op Baha, maar de weken voor de finale toch nog geswitcht naar de Lloyd. Pieter nooit verdacht, net omdat het er te dik zou opliggen dat ze een priester als mol zouden casten. En dan doen ze net wel wat iedereen zou denken dat ze niet zouden doen. Een dikke mindfuck!

Quote van de maand: “Kinderen hebben het best ouders die een zesje scoren. Dat is mooi tussen iemand die zijn kind in de kelder opsluit en iemand die altijd rustig blijft en nooit schreeuwt.” Gezegd door Henk Van Straten, columnist. Dat het eerste niet ideaal is, spreekt voor zich. Maar ook perfecte ouders zijn niet goed bezig volgens hem, want die kinderen zullen veel te hard schrikken van het echte leven. Mooi toch! Dus laat ons allemaal voor een zesje gaan – of een zeven, we mogen nog een beetje perfectionistisch zijn 😉

Rommel. Oh wat ben ik blij met elke dag dat mijn kindjes groter worden. Hoe jonger, hoe meer babyspullen je huis inpalmen. Ik kan stilaan de grootste dingen beginnen opruimen en ons huis lijkt plots 10 keer groter.

Stiekeme lezers. Jawel, ik heb het over jullie! Ik zie aan de statistieken dat mijn posts toch wel goed gelezen worden (waarvoor dank!), maar er zijn zelden reacties. Blijkbaar is reageren toch nog een te hoge drempel. Laat jullie maar gaan 🙂

Time-in in plaats van time-out. Na een jaar van driftbuien ontdekt dat een time-out voor ons mevrouwtje precies het omgekeerde effect heeft. Ze gaat dan nog meer in overdrive. Straffen of belonen doet haar niets, want ze zit dan zo in dat moment dat ze niet meer vooruit kan denken. Ook in discussie gaan, onderhandelen of strijden… mission impossible. Haar vastpakken en knuffelen tot ze kalm is, dat is meestal de oplossing. In mijn eigen hoofd klopte het niet om haar op zo’n moment te knuffelen, dat was een complete mindswitch. Maar het hielp haar wel dus zij heeft mij ook weer iets geleerd.

Uren gezwoegd in de afdeling “huis en tuin”. We (=De Man) zetten een speelhuisje, zijn bezig met de schommel, moeten nog een afsluiting maken en ook het kippenhok staat nog op de planning. Work work work!

Vreemd advies. Er was deze maand heel wat te doen rond het advies van enkele ‘seksualiteitsexperten’ om aan je baby te vragen of je zijn/haar luier mag verschonen. Kritiek vanuit alle windhoeken omwille van dit belachelijke advies. En toch zit er een kern van waarheid in. Ik zeg zelf (ook zonder seksualiteitsexpertenadvies, wat een woord by the way) altijd tegen De Zoon: “Gaan we eens naar je pampertje kijken?” Niet dat hij ooit toestemming geeft (integendeel, het woord pamper staat garant voor planking), maar zo weet hij altijd wel wat er komt. Dat is waar het volgens mij om gaat, dat je niet onverwachts in iemand zijn broek gaat zitten. Doe je op latere leeftijd ook niet (als beschaafde mens) dus je kan er maar beter vroeg genoeg mee beginnen.

Water uit een palmboom. In de categorie “je kind meer water doen drinken” de absolute winnaar!

 

X-aantal keer gevloekt op donderdagavond. NIETS kan het zwarte gat na Temptation Island opvullen!

Yep we zijn er toch weer in geslaagd om een woord te vinden met de Y. Ik zal wat creatiever moeten worden 🙂

Zomervakantie! Als mijn volgende “Moederschip maand-ABC verschijnt, is het gewoon al zomervakantie en zitten we halfweg het jaar. Hoe kan dat?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *