Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug. Veel leesplezier!

Allemaal beestjes. We gingen naar Pairi Daiza op werelddierendag en ik bombardeerde dit park meteen tot mooiste dierentuin ever. Alleen jammer dat het voor ons twee uur rijden is.

Boosheid bij je kind, en waarom dat eigenlijk helemaal niet erg is. Dat kon je deze maand hier lezen.

Celebs gaan daten. Als oermoeder van de reality moest ik dit programma uiteraard bekijken. Het deed me nog maar eens medelijden krijgen met Pommeline, wat een duts is ze toch. En zien jullie ook die romance bloeien tussen Jarne en Justine in plaats van met hun eigen dates? Smullen!

De Verborgen Parel. Yes yes, wij deden ook nog eens van daten en plakten er meteen een overnachting aan vast. (Eigenlijk is het hele concept van weggaan als jonge ouders gewoon uitgevonden om nog eens goed te kunnen

(slapen uiteraard, of wat had je gedacht?) Op en top romantische locatie met privé-wellness in Hoepertingen, ik wil er nu al naar terug.

Eten (teveel). Een middagje Maastricht met de vriendinnen kan niet voorbijgaan zonder een indigestie na een lunch bij Tokyoto. Sushi all you can eat!

Familieknuffel. Sinds kort speelt er zich ten huize Moederschip een bijzonder fenomeen af: de papa mag niet gaan werken voordat er een familieknuffel gegeven is. Met alle vier tegelijk dus. Heerlijk!

Gelachen met Standaard Koekhandel. Dit youtube-fenomeen loopt al een tijdje maar ik ontdekte het nu pas via de podcast van Alex Agnew (podcastwetenschappen, het zou echt een vak op school moeten worden jongens). Het concept is even simpel als geniaal: Lukas Lelie (een comedian) neemt een collega mee naar het koekenschap van de betere supermarkt voor een diepte-interview over de keuze van zijn lievelingskoeken. Vaak luidop moeten gieren deze maand 🙂

Hoe overleeft een kind van curlingouders in de echte wereld? Een eye-opener! We willen allemaal het pad voor onze kinderen zo effen mogelijk maken en alles proberen oplossen voor die kleine hulpeloze wezentjes. Maar wat leren ze daaruit? Niets uiteraard. En zo creëren we een nieuwe generatie die tot hun veertigste zal thuiswonen en voor wie het hebben van keuzestress een fulltime job wordt.

In een herfstzonnetje bij 20 graden liggen soezen in de nestschommel. Zonder zonnecrème, zweetoksels en zoemende muggen rond je hoofd. Oktober is mijn nieuwe favoriete maand! En het is eens wat anders dan een blote benen-foto aan het zwembad.

Joepie. Ik dacht dat ik deze maand een psychose had gekregen. De Joepie lag plots terug in de winkelrekken. Het was dan wel maar voor één keer, ter ere van rodeneuzendag, maar volgens mij hebben ze bij De Persgroep dit blogbericht van mij gelezen en gedacht: daar zit geld in!

Kindje van de dag. In De Dochter haar klas is er elke dag iemand het Kindje van de dag. Die mag de juf bij alles helpen, wat een eer. Ze is er zo enthousiast over om te helpen opruimen en poetsen dat ik dat principe ook maar eens thuis moet gaan toepassen denk ik 🙂

Luiheid is een gave. Volgens dit artikel moeten we wat vaker lui gaan worden als remedie tegen een burn-out. Dat is nu eens een gave die ik echt al goed onder de knie heb. #JOMO

Mijn belofte aan jou. Wat een prachtig boek! Ik was zelfs zo onder de indruk dat ik tot drie dagen erna geen ander boek meer heb opengedaan. En voor een bingelezer die normaal al een nieuw boek heeft klaarstaan voordat het andere uit is, is dat een hele prestatie.

Nieuwe job. Wat een rollercoaster. Afscheid nemen, maar dan zo’n honderd keer (alle ouders, pleegouders, kinderen, collega’s…) Volgende week begin ik met de nieuwe job. Hopelijk lukt het nu beter om de spreidstand tussen werk en gezin wat meer in evenwicht te brengen, zoals columniste Nele Ruymen hier zo treffend verwoord.

Over the top maar stiekem toch genoten. Van de compleet foute serie Insatiable. Over een dikkerdje dat na een aanval van een dakloze drie maanden lang enkel nog vloeibare voeding kon eten en daardoor plots een skinny bitch is geworden die wraak neemt op haar pesters door mee te doen aan missverkiezingen. Compleet van de pot gerukt dus. Ik kwam het tegen in mijn zoektocht naar het opvullen van het grote gat dat Jane the virgin achterliet (en waarvan de plot me in eerste instantie toch ook maar absurd leek). Dat gat is nog steeds even groot, maar de poging was wel verdienstelijk. Brainless entertainment, het zou een levenskunst moeten worden.

Podcast van Maison Slash. In de maak. En zeer benieuwd naar! Je kan hier al eens checken waarover hij zal gaan.

Quote van de maand. Uit het boek “Dertig worden voor beginners”, wat ik zelf zo’n anderhalf jaar te laat gelezen heb. Maar zelfs voor een zestiger is het eigenlijk nog zeer vermakelijke lectuur:

Mijn vriendin heeft me nooit vergeven dat ik halverwege onze relatie vegetariër ben geworden. Het was alsof je een playstation kocht waar je na vijf jaar alleen nog mee kon schaken. Ze voelde zich bekocht. Nog een geluk dat ik van veganisme geen kaas had gegeten.

En dat op elke pagina!

Rita. Nog een Netflixje dat me uitermate kon boeien deze maand. Over een nogal excentrieke lerares met een onconventionele kijk op het onderwijs.

Slimste mens. Oh wat zou oktober zijn zonder een nieuw seizoen van De Slimste Mens. Al veel leuke persoonlijkheden zien passeren!

Ten einde raad naar de homeopaat. Omdat De Zoon nog steeds niet doorslaapt en hij bijna 3 wordt, gingen we eens informeren wat homepathie voor ons zou kunnen doen. Tot nu toe helaas nog niet veel, behalve de symptomen verergeren. Maar misschien moeten we nog wat geduld hebben. Hierover komt volgende week een aparte post.

Urgh winteruur. Hebben ze dat nu nog steeds niet afgeschaft? De Zoon sliep eindelijk eens tot 6 uur, nu is het weer 5 natuurlijk.

Voorbereiding is everything. Of hoe ze tegenwoordig in de instapklas al worden klaargestoomd voor hun eerste reis zonder ouders in Lloret de Mar. Ge kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen! Speciale eindtermen tegenwoordig 🙂

Webinar. Ik ontdekte deze maand een fantastisch concept: de webinar. Ik volg graag lezingen over opvoedkundige thema’s, maar het ontbreekt me vaak aan tijd of goesting om ‘s avonds na een werkdag nog naar zo’n lezing te gaan. Een webinar kan je gewoon vanuit je bed zetel volgen en achteraf is het ook online beschikbaar. Heel handig voor als je toch in slaap viel gestoord werd. De Gezinsbond organiseerde er eentje over verbindend communiceren met je kind. Topper!

Zingen. De Dochter leeft sinds deze maand precies in een musical. Alles wat ze zegt en doet, moet in zangvorm gebeuren. Ik word er gek van! Kan iemand me bevestigen dat dit een gekmakende doch kortdurende fase is aub??

2 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

  • HAHA zingen… Ik doe het nog steeds, lol en het moet ook ergens rond die leeftijd begonnen zijn…
    Het is een levenswijze gewoon… al zingend door het leven gaan! Ik kan het alleen maar aanmoedigen 🙂
    Zalig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *