Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de voorbije maand. Veel leesplezier!

 

Auto gekocht. Voor het eerst in mijn leven helemaal alleen een (tweedehands) auto gaan kopen. Wat was dat van die “ik ben plots volwassen”-momentjes? Ik kreeg er zelfs nog een fles champagne bij ook, king of the world!

Brilstudio. Niet voor mij, De Dochter heeft het ook vlaggen. Zelf is ze kei-enthousiast, mama iets minder. Ik zie al visioenen van een gefrustreerde puber voor me die probeert mascara op te doen met slechtziende ogen. Gelukkig staat het haar beeldig.

 

 

Clavis concept store. Ik was een beetje verdwaald in Hasselt en toen kwam ik in een straat waar alle huizen heel saai waren. Maar plots weerklonk er engelengezang toen ik een felgekleurde etalage met kinderboeken zag: de Clavis concept store. De moeite om eens te bezoeken als je kinderboekenfan bent.

Dansschool. De Dochter startte met kleuterdans en danst nu elke week haar gat eraf. Geen idee van wie ze dat heeft :p

Eye-opener. Het boek De Fontein, over de invloed van je familiesysteem op hoe je als volwassene in het leven staat en omgaat met relaties. Zou verplichte kost moeten zijn voor elke hulpverlener, of gewoon voor elke mens.

Friends from college. Ik ben een serieverslaafde en mijn standaard is écht laag, maar deze serie was verschrikkelijk. Niet grappig, geen drama of ontroering… wat dan wel? Ik zou het oprecht niet kunnen zeggen, dus na een vijftal afleveringen hield ik het voor bekeken.

Gedaan met voorlezen. Plots wil De Dochter “zelf” lezen dus leest zij haar broer voor voor het slapengaan. En ik zit er maar een beetje bij voor spek en bonen.

Hoog bezoek. PomPom de klaspop mag dit jaar mee naar huis komen. De gruwel op de gezichten van de ouders tijdens de infoavond was groot. Maar gelukkig gaat hij elke donderdag logeren in de juf haar wasmachine 🙂 Hij moest natuurlijk overal mee naartoe gesleept worden:

Influencer-shit. Ik ging ook eens een winactie doen 🙂 Blijkbaar lukte het niet om foto’s onder het bericht van de Wetbrush te plaatsen, maar het kwam goed en de gelukkige winnaar krijgt binnenkort haar disneyborstel in de bus. Daaraan was weer duidelijk te merken dat ik gewoon wil schrijven en geen IT’er/techneut/influencer spelen.

Jubilee: we houden het al 11 jaar met elkaar uit. Ik kreeg heel mooie reacties op deze post. We zullen er voor jullie nog eens elf jaar bij doen!

Knuffelvliegen. Wie het concept ooit heeft bedacht, ik heb er geen idee van. Het moet een dronken Limburger geweest zijn vermoed ik. Elk jaar mag je met kind en knuffel naar deze happening gaan om die knuffel te lanceren voor een testrit in een klein vliegtuigje. Daarna krijgen de knuffels een vliegdiploma. De kindjes vonden het geweldig!

Lezen. Deze maand was er elke dag een blogpost van Emoshit. Ik heb daar zo hard van genoten! De post over loslaten vond ik echt prachtig geschreven.

Mamma mia. Ik ben altijd een musicalfan geweest, maar de laatste jaren ben ik die shows een beetje uit het oog verloren (dat is buiten studio 100 gerekend). Totdat ik zag dat er in 2020 een Vlaamse versie komt van Mamma mia, dat kon ik natuurlijk niet laten passeren. Geboekt dus!

Nergens beter dan Thuis. Als hoogtepunt deze maand de start van een nieuw seizoen van Thuis. En er is zowaar een baby die eens niet verwisseld of ontvoerd is! Ik ben eens benieuwd hoelang hij mag blijven. Wat je trouwens kan leren over het moederschap door naar Thuis te kijken, schreef ik hier al eens 😉

Ontbijt. We hebben er een traditie van gemaakt om elk jaar op de eerste schooldag met ons tweetjes te gaan ontbijten. Dit jaar deden we eens decadent en ontbeten in La butte aux bois, het enige 5+-sterrenhotel van België. Het was lekker, maar eigenlijk niet zoveel specialer dan in elk ander hotel.

Prachtige blog. Mama Noëmie kan zowel prachtig tekenen als ontroerend schrijven. Met haar posts veroverde ze al vele harten. Haar zomeroverzicht vond ik geweldig mooi om te lezen én te bekijken.

Reclame van Aldi. Waarin een bladblazer wordt gepromoot met de ondertitel Knaldi. Zoiets vind ik dus geweldig grappig. Kan ik dagenlang op teren.

Sint. Nu al een sintshow geboekt, meent ge dat serieus? Oh jawel! De Sint is in onze streken nogal een populaire mens die niet in elke stad opduikt, dus er vroeg bij zijn is de boodschap.

TV-moment van de maand. Luk Alloo die met Ingeborg in een cabrio door de carwash rijdt als vorm van thalassotherapie. Ge-wel-dig!

Ultieme guilty pleasure. Je bent een reality-fan of niet, maar ik smulde deze maand van Temptation Island Vips. Ben ik de enige die dat nu oprecht jammer vindt dat Pommelizio hierdoor uit elkaar is? Ik had zo graag die baby’s trouwfoto’s gezien!

Vossemeren. Een familieweekendje Center Parcs, nog zo’n heerlijke jaarlijkse traditie in september. Met twee grootouders, hun partners en kinderen, vier zussen en een broer, lieven en kleinkinderen was het weer een dolle boel!

Watergewenning. Daar gaan we weer voor tien sessies, en deze keer mocht De Zoon ook mee. Het blijft een strijd voor De Dochter om haar angsten te overwinnen, maar stilaan gaat het beter. Alleen met kopje-onder moet de juf niet aankomen, dan springt ze bijna dat bad uit.

Zo zo… Valt het jullie op dat dit maand-ABC een beetje minder uitgebreid is dan normaal? Dat heeft alles te maken met het feit dat ik deze maand nauwelijks tijd had om te schrijven, en dat heeft een reden. Maar die kan ik pas de komende maand vertellen, omdat ik het nog niet iedereen persoonlijk heb kunnen zeggen. Als cliffhanger kan dat tellen he 🙂 Wordt vervolgd!

Hadden jullie een leuke maand?

15 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *