Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik terug aan de hand van het alfabet. Veel leesplezier!

 

Alpacaboerderij. Deze boerderij in Bocholt hield afgelopen zondag een Kidsdag. De kindjes mochten de boer helpen, er was een springkasteel, je kon een alpacaparcours (probeer dit eens vijf keer na elkaar te zeggen) wandelen en baby-alpaca’s aaien. Dolle pret!

 

 

Big Little Lies. Het langverwachte tweede seizoen! Hoe goed kon dit nog zijn na reeks 1, dat op een geweldig boek gebaseerd is maar waarvan er geen tweede deel geschreven werd? Het antwoord is: minstens even goed, de serie blijft boeien tot op het einde.

Camilla Lackberg. Ik las het boek ‘De gouden kooi’ van deze schrijfster, wat me meteen deed denken aan de boeken van B.A. Paris, die ik ook heel graag lees. Een aanrader voor wie van het genre ‘domestic thriller’ houdt.

Dineren met een view (en dan heb ik het over het linkergedeelte van de foto, want het rechtergedeelte is standaard al mijn schoon uitzicht)  in het Boothuys in Rekem, een restaurant op het water.

 

 

Een gat in mijn hand. Letterlijk dan, want dit heeft niets met de solden te maken. Ik probeerde een glazen kommetje dat kapot viel op te vangen, waardoor een stuk glas het vel tussen mijn duim en wijsvinger doorboorde. Heel vreemd zicht, en gelukkig niet zo pijnlijk op die plek.

*foto ontbreekt*

 

Foodies. In Hasselt is er een pop-up Donutello deze zomer, dat moesten de kindjes absoluut uittesten. Dus kwamen ze mama op het werk bezoeken met donuts. Punten gescoord bij de collega’s! Helaas is het concept van een pop-up dat hij tijdelijk is, tot eind augustus in dit geval. Mèh.

 

 

Gaia Zoo. Een dierentuin die al lang op mijn lijstje stond, wegens dicht bij de deur en ooit de prijs gewonnen van beste zoo van Europa. Maar eigenlijk vond ik deze niet specialer dan andere dierenparken die we al zagen. Of het moet zijn dat ik heel kritisch ben op dit vlak, want ik vergelijk blijkbaar alles met de Beekse Bergen en dan komt er eigenlijk niets anders nog in de buurt. Er stond wel een superleuke originele dino-carrousel waar mijn kindjes gerust een hele namiddag in hadden kunnen doorbrengen.

 

 

Hartverzakking. De Zoon slaapt al maanden in zijn ‘grotejongensbed’, maar nooit was dat een probleem. Nu voelde hij zich plots wél zeker genoeg om ‘s nachts uit zijn bed te komen en te gaan spoken. Hij vindt het geweldig plezant om rond 4 uur naast mijn oor te roepen: “IS IEDEREEN WAKKER?!” Kinderen, ze verkorten echt je leven.

Ideaal weer. De eerste week dat ik verlof had, was het bewolkt en 20 graden. Iemand anders zou daar misschien van balen, maar voor mij is dat dus echt het perfecte zomerweer. Je kan overal naartoe, er zijn geen muggen en je hebt geen liters zonnecrème/petjes/zonnebrillen nodig. De week erna was de pret echter voorbij en was het bakken en braden. Gelukkig was het van korte duur en mochten we deze week weer regen ontvangen (ja, ik ben een rare).

Joepie, nog meer verlof! Ik had twee weken verlof in juli maar vanaf 12 augustus is er ook nog een maand ouderschapsverlof. We gaan eens zien wat dat geeft, zo alleen thuis met een 2 en 4-jarige. Zoals jullie weten was dat met een 1- en 3-jarige niet zo ontspannend 🙂

Koekjeskamp. De Dochter ging voor het eerst “op kamp” en koos voor het koekjeskamp van Ideekids. Ze heeft zich rot geamuseerd en wil, in tegenstelling tot de buitenschoolse opvang, wel nog eens teruggaan deze keer. Top organisatie!

 

Liefde voor notitieboekjes. Blijkbaar heeft De Dochter mijn stationery-gen geërfd, want ze doet niks liever dan boekjes volschrijven met haar zorgvuldig uitgezochte pennetjes. In tegenstelling tot mezelf heeft zij daarbij ook nog een creatief talent, dus laat die bullet journals en scrapbooks maar komen!

Mijlpaal. Ze is vier maar durfde tot deze maand niet alleen “zwemmen”, dus los van ons. Ook op de watergewenning klampte ze zich altijd vast aan de juf. En plots was daar een zwemband van Maya de bij en lukte het wel. Zo trots dat ze was!

(En ja dat waren drie letters na elkaar over De Dochter, toevallig de persoon waar ik deze maand het meeste tijd mee doorgebracht heb).

 

Nieuwe podcast. Jep, alweer. Die podcasts rijzen nog sneller uit de grond dan foto’s van eenhoorn- of flamingozwembanden op sociale media. Deze keer is “De tweede” mijn aanrader van de maand, gebaseerd op het gelijknamige boek over het tweede kind in een gezin. Vooral niet luisteren als je nog aan een tweede moet beginnen, want wetenschappelijk gezien is dat blijkbaar toch niet zo’n gunstige positie. (Spoiler: “de eerste, de beste” is niet zomaar een uitspraak).

Omakampje. De kleinkinderen gingen samen enkele dagen logeren bij oma. De drie vierjarigen sliepen op één grote matras, en de tweejarige mocht bij oma in bed. Supergezellig! Alleen heeft oma daarna nog eens drie dagen nodig gehad om te bekomen denk ik 🙂

Plopsaland. Op de heetste dag van de eeuw hadden wij niet-omruilbare tickets voor Plopsaland De Panne. We besloten er toch het beste van te maken, en eigenlijk hadden we een superdag. Er was geen volk en verschillende attracties boden afkoeling (lang leve die dansende fonteintjes), waardoor het eigenlijk goed meeviel. (Tonnen respect trouwens voor de verklede figuren die daar bij 40 graden nog stonden te lachen en knuffelen met de kindjes).

 

 

Q-park app. Ik heb wegens plaatsgebrek maar drie apps op mijn telefoon staan: Waze, Podcast-addict en mijn bank-app. Ik ontdekte dat die laatste nog andere nuttige apps heeft zoals parkeren met 4411 én de app van Q-park. Hierdoor moet je gewoon een parking binnenrijden zonder een ticketje te nemen, de slagbomen openen vanzelf als je je nummerplaat geregistreerd hebt. Als je dan wegrijdt, gaat het geld automatisch van je rekening. Pure science fiction vind ik dat, zo’n dingen. Hetzelfde gevoel heb ik bij contactloos betalen en het scannen van QR-codes. Leven in de 21ste eeuw, ik ben er sinds de invoering van de euro nog altijd niet aan gewend 😉

Redelijk in mijn vuistje gelachen met de trend in blogland om meer uit je dag te halen door om 5 uur op te staan. Volgens mij was ik dan trendsetter want ik doe dat niet voor een week, maar al jarenlang :p Wel respect voor wie dit vrijwillig probeert!

Showman. Zijn eerste tattoo moest hij natuurlijk op foto laten vastleggen. Hij doet dat dan ook vol overgave.

 

 

Tsundoku. Een Japans woord voor het verzamelen van meer boeken dan je ooit zal kunnen lezen. Love it.

Uh? Astrid Bryan Nuyens Coppens die er zo uitziet drie weken na haar bevalling, en dat door “goeie genen”. Wel grappig dat alle BV’s zo’n goeie genen hebben dan… Zouden ze die gratis krijgen bij Bobo Tremelo?

Vitamin sea. Drie dagen uitwaaien aan zee. Voetjes in het zand, wind in de haren en zoute kusjes. Heerlijk!

Workin’ moms. Een redelijk van de pot gerukte, maar toch herkenbare serie over werkende moeders. Met korte afleveringen, dus ideaal voor alle jonge moeders die na een kwartier in de zetel in slaap vallen.

Yes she can fietsen! De Dochter loopt al een dik jaar met een loopfiets rond, dus we wisten dat ze haar evenwicht kon houden. We maakten de fout om haar een fiets met zijwieltjes te geven om het trappen te oefenen, Daardoor kreeg ze het trappen wel onder de knie, maar oefende ze haar evenwicht niet meer. Ze durfde in het begin niet loslaten, maar dankzij oma’s geduld en een handige stok achter het zadel was ze er na twee dagen mee weg. De Man droomt al van fietsvakanties (die dan toch zonder mij zullen doorgaan!)

Zutendaal. Wij hebben deze maand ontdekt dat er gewoon een Landal op een paar kilometer van ons huis is: Landal Mooi Zutendaal. Dus als we willen kunnen wij élke dag met de fiets op bezoek bij Bollo. Binnenkort is er hier ook een Center Parcs. Als bungalowparkfan is wonen in Limburg echt wel het walhalla 😉

 

 

Tot volgende maand!

8 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *