Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik terug aan de hand van het alfabet. Veel leesplezier!

 

Anti-kibbel etentje. Een uitvinding van Maison Slash, voor ouders die hun “bedrijfje” proberen runnen, maar voor wie afspraken maken thuis niet lukt omdat er altijd een kakbroek, van z’n stoel gevallen peuter, belangrijke mededeling van de kleuter iets tussenkomt. Op verplaatsing dus! En waarom niet meteen het nuttige en het aangename koppelen? Zo geschiedde het anti-kibbel etentje. “Zoals in iedere oorlog, moet je je af en toe ook als ouders terugtrekken in de loopgraven om even op adem te komen, een nieuw plan te beramen en je verdere strategie te bepalen.” AMEN!

Bento-oplichterij. Eind april kocht ik twee lunchboxen bij Bentofabriek. Ze zijn nog steeds niet hier geraakt. De eigenares beweert dat het pakket gewoon bij mij geleverd werd, maar dat was buiten mijn speurneuskunsten gerekend! Na heel wat heen en weer gemail met PostNL konden ze mij bevestigen dat het pakket terug naar haar gestuurd was. Boeh! Nu loopt er een klachtenprocedure… Dit is trouwens de eerste keer in mijn online-aankoopgeschiedenis dat ik zoiets tegenkom. En dat wil veel zeggen, want hier komen meerdere keren per maand pakjes voorbij. (Seriously, hoe deden ouders dat vroeger?!)

Crazy. Het eerste volledige schooljaar van De Dochter zit er op, vanaf september heb ik twee kleuters in huis! Heel blij daarvoor, maar tegelijk is het ook gewoon een beetje crazy want ik ben toch nog maar pas bevallen enzo??

De zoektocht naar een babysit. Omdat er deze zomer een paar dagen zijn waarop we geen opvang hebben voor De Dochter, dachten we dat het een goed moment zou zijn om eens een babysit te introduceren. Tot nu toe zijn de kindjes naar familie gegaan als wij weg moesten, maar dat gaat ook niet meer altijd. Ik kwam terecht op Sitly, waar je profielen kan bekijken van babysits in jouw buurt. Een soort van Tinder dus, waarbij je een berichtje kan sturen als je een match vindt. Alleen zal ik er in dit geval maar beter geen al te knappe uitkiezen zeker? 😉

Een badhoedje. Aangezien De Zoon in een fase zit waar hij bijna uit bad springt als het tijd is om haren te wassen, overwoog ik om een badhoedje aan te kopen. Dan kan er geen water in zijn ogen komen, wat al 95% van de angst zou wegnemen. Maar na het lezen van deze blog, heb ik daar toch maar van afgezien.

Funlist. Met de zomer in het vooruitzicht, maakte ik met De Dochter een lijst van leuke dingen die we samen kunnen doen. Enkele voorbeeldjes: zwemmen in een meer, bessen plukken in de pluktuin, met de veerboot naar Nederland, zoektochten in verschillende dorpen, naar de krullenkapper gaan… Ik blog er zeker nog over de komende weken.

Genieten in de waterspeeltuin. Op die veertig vierkante meter achter het zwembad van Bilzen kunnen die twee waterratten van mij met gemak een uur of drie doorbrengen. Super tip voor kleine kindjes!

 

 

Handsoff my chocolate. De naam zegt genoeg 🙂 Ik ben al sinds januari (toen begon ik met het ketodieet) op zoek naar de lekkerste chocolade die ook ketoproof is (minstens 85% cacao). Deze komt als beste uit mijn zeer serieus genomen onderzoek.

 

 

Ieniemienie vakanties. We hadden deze maand twee trouwfeesten en logeerden dus twee keer in een B&B. Het waren allebei pareltjes! Wie nog op zoek is naar een mini-break in Meldert of Zwalm (niet meteen de meest hippe reisbestemmingen, maar ik geef het maar mee), moet zeker niet twijfelen.

Joepie! Ik was zo blij met dit nieuws van Sofie van Sofinesse, één van mijn favoriete bloggers. Na een rotjaar is er voor haar toch nog een klein mirakel gebeurd. Prachtig om te lezen!

Kopvoeter. Daar is hij dan eindelijk, uit de hand van mijn vierjarige. We hebben er lang op gewacht, maar nu zit ze volop in de kopvoeter-fase. Nu kan ze officieel beter tekenen dan de mama 🙂

 

 

Landal Hof van Saksen. Ik schreef eerder deze maand een review over het leukste bungalowpark dat wij al bezochten. Aanrader!

Mooie herinneringen. Eindelijk was het zover, het trouwfeest van onze papa. De ideale gelegenheid om die drie twee varkentjes die tot mijn gezin behoren nog eens op de foto te proberen krijgen.

 

 

Nieuws van de maand. Dat slimmere baby’s niet goed slapen. Dat weet ik helaas al vier jaar 😉

Ouderschapsverlof. Vanaf 1 juni kan je het ouderschapsverlof flexibeler opnemen, bvb. per week in plaats van per maand (bij voltijds ouderschapsverlof). Zeer handig voor de korte vakanties dus!

Planeet Paranoïa. Ik las dit boek, over hoe je niet krankzinnig wordt in een verder wel krankzinnige wereld. Heel vlot en met een knipoog geschreven, en toch met veel bruikbare tips over ontprikkelen, overspoeld worden, omgaan met schuldgevoel… een boek dat iedereen in deze tijd zou moeten lezen!

Rauw en eerlijk. Deze blog van Uwe Porters over haar rol als partner sinds ze moeder is, en hoe dat haar soms allemaal wat teveel wordt.

Spannend. Het was alweer een tijdje geleden dat ik een thriller las die mij kon boeien van de eerste tot de laatste pagina (het gat na de Helen Grace-reeks van Arlidge is groot). Tot ik aan Het stel van hiernaast begon en deze binnen de 48 uur had uitgelezen. Als werkende moeder is dat een olympische prestatie, maar ik moést gewoon weten hoe het afliep.

Ter Smissen Baguette. Mijn mediale tip van de maand: een podcast van Iwein Segers waarin de soap Thuis  compleet overgeanalyseerd wordt. Als Thuisfan van het eerste uur moest ik gewoon luisteren. Oh ja en ook reageren op de FB-pagina waardoor ik geciteerd werd in de podcast en misschien ook ga uitgenodigd worden in een volgende aflevering #lifegoals.

 

 

Urgh. Ik haat het om zware kosten te hebben aan dingen die niet per se leuk zijn, zoals mijn auto. Ik reed deze maand in een spijker en had dit maar laat door waardoor ik een volledige nieuwe band nodig had. En op de koop toe ging mijn airco ook nog eens kapot, wat bij deze temperaturen vrij onmisbaar is. Balen!

Verlof. Ik heb, ook al gingen we al op reis in juni, nog fijne vooruitzichten wat het verlof betreft. Eigenlijk werk ik maar 4 weken van de 9 weken die een zomervakantie telt #sorrynotsorry

Weer een boek uit. Waw, ik heb veel gelezen deze maand! Ik begon een jaar na de rest van de mensheid eindelijk aan ‘Zomerhuis met zwembad’. Dat viel tegen. Ik snap wel waarom iedereen zo lovend is over de schrijfstijl van Herman Koch, maar als het verhaal je niet kan boeien, ben je daar vet mee… Ik las al beter werk van hem.

Yuka-app. Ouderschapsland was deze maand in de ban van de Yuka-app, die aantoont hoe gezond een product is. Niet alleen voor voeding, maar ook voor verzorgingsproducten wordt er een score toegekend en worden gezondheidsrisico’s zoals hormoonverstoorders, siliconen enz. weergegeven. Was me dat even schrikken! (Spoiler: bijna niets van wat in jouw huis aanwezig is, zal hier goed uitkomen.)

Zwembad. Net zoals de eerste zonnestralen is het opzetten van het zwembadje één van mijn zomer-mijlpalen. Voor de eerste keer sinds het bestaan van mijn kinderen heb ik me een uur naast hen kunnen zetten met een boek erbij, zonder één keer te moeten opstaan. Nailed it!

 

 

Hoe was juni voor jullie? (Deze zin moet ik volgende maand zeker herhalen!) Deel gerust jullie boektoppers/podcast-tips/gekke stoten/topblogs/weekenduitspattingen/reisperikelen… van deze maand met mij!

8 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

 • Dat van die Yuka-app las ik ook, maar nog niet geïnstalleerd… Wij zijn afgelopen weekend gaan zwemmen, en dat was een goed idee want voor alle andere activiteiten was het veel te warm. Conclusie: we hebben een waterrat in huis 🙂

 • Wat een heerlijke blogpost!

  Die chocolade- waar koop je die? Mijn man doet al een jaar low carb, maar ik slaag er maar niet in om de suiker af te zweren. Elke keer heb ik hetzelfde excuus: te weinig slaap en stress doen mij eten.
  Keto lijkt mij trouwens echt onmogelijk.

  • Die komt van bij AH, daar hebben ze ook 90 en 99% cacao maar die was me toch net iets te bitter 🙂 Ik dacht ook dat keto onmogelijk zou zijn, ik wou het eens een maand doen om te zien of het iets voor mij was. En wat een impact had dat! Geen hoofdpijn meer, minder vermoeid, geen honger of goestingskes, niet meer opgeblazen, tonnen energie… ik wil het nooit meer anders.

 • Die yuka app is in feite waardeloos want je weet dat alles wat je gaat scannen super slecht scoort. En af en toe krijg je een alternatief dat goed is maar je zou begod niet weten waar je het kan krijgen. Tja, dan vind ik het ook snel niet meer praktisch.

  ooh ouderschapsverlof per week. Serieus. Damn waarom deden ze dat niet vroeger, vanaf volgend jaar hang ik toch al vast aan de schoolvakanties. Soit, goed om weten!

  ik heb mijn vaste babysit die 2 (vroeger 3) keer per week kinderen op school ophaalt gevonden via een FB groep babysit gezocht. In leuven bestond die. We hebben er dan een paar “getest” in de zomer door een paar keer te gaan eten. Van die app heb ik al veel gehoord maar dus nog nooit nodig gehad.

  haha kopvoeters zijn zalig

  • Qua zonnecrème heb ik er toevallig eentje in huis die goed scoort, die van Decathlon.

   Sitly is een gewone site, de app voor babysits die jij bedoelt, is waarschijnlijk Bsit? Die vond ik niet zo praktisch. Een FB-groep is eigenlijk wel een goed idee!

   • er moet dan natuurlijk wel genoeg volk op zo een FB groep zitten om effectief te zijn maar rond Leuven zit dus heel veel jeugd en ouders in die groep “babysit gezocht/aangeboden” en daar roepen dus vaak mensen om hulp, acuut voor een avond op korte termijn of minder acuut en daar reageren dan kandidaten op en er stellen zich ook babysits voor enz. Mijn oproep daar was dus succesvol. Heb eerst 1 meisje een heel jaar gehad en toen die van school wisselde en niet meer kon heeft mijn 2e keuze overgenomen en die bleek dan nog 2 babysittende zus/broers te hebben dus nu heb ik gewoon een hele familie die het onderling wel regelt wie er komt maar die al 3 jaar vast bij ons aan huis komen. Geweldig handig. maar goed, ge moet dus wel chance hebben met wie je vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *