Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik terug aan de hand van het alfabet. Veel leesplezier!

Artikel van de maand. Deze van Maison Slash, over de relatie van jonge ouders. En dat dat toch allemaal niet rozengeur en maneschijn is. Heerlijk herkenbaar!

Bachelorette. Mijn papa hertrouwt vandaag, dus in mei hadden we de vrijgezellen van mijn toekomstige stiefmoeder/stiefoma van mijn kindjes/soort van grote zus (ze is drie jaar ouder dan ik). Geen wilde toestanden, maar een musicalworkshop en moorddiner, heel leuk!

CD met verhaaltjes. In de auto ben ik de kinderliedjes zo stilaan wel beu gehoord. Als we echt lang moeten rijden, zet ik een CD met sprookjes op en zijn ze gegarandeerd stil #parentinghacks.

Diagnose. Er is eindelijk een woord voor de afwijking die ik al mijn hele leven heb: ik verdwijn op sociale gelegenheden namelijk het liefst zo plots mogelijk. Een Irish exit lijkt dat te heten. Geen afscheid, geen hele ronde met afscheidskussen, geen “we blijven nog een halfuurtje”… gewoon echt meteen finito. Houdini is er niks tegen 🙂

Eindelijk vrouw. Niet ik, maar wel Bo Van Spilbeeck. Ik las haar boek en was toch wel onder de indruk van de weg die ze al afgelegd heeft. Na 58 jaar nog vrouw worden, dat kan niet eenvoudig zijn. Respect ook voor haar familie die dat vrij gemakkelijk aanvaard heeft.

Feest! De Dochter mocht weer de show stelen op een podium, dolgelukkig was ze tijdens het schoolfeest. We zullen nu toch echt eens werk moeten maken van die dansschool in september.

 

 

Gewonnen. Extreem rechts. Griezelig om de toekomst zo te zien evolueren. Ik hoop maar dat dit weer een opflakkering is geweest, zoals we die af en toe kennen.

Hof van Saksen. We vertrekken overmorgen pas, maar aangezien we er al de hele maand naar uitkijken (lees: de kindjes die plannen of ze nu eerst naar het zwembad, de trampolines, de waterspeeltuin of het ballenbad zullen gaan), verdient het ook wel een plaatsje in dit overzicht. Aftellen! Ik schrijf er zeker een verslagje over.

In de gloria. De Dochter werd 4. Het was de eerste verjaardag die we binnen moesten vieren. Maar toch moest en zou er ijs op het menu staan 🙂

 

 

Ja we bingen nog lang en gelukkig. Zoals de reclame al zegt: er is nog leven na Game of thrones! Deze maand stond vooral in het teken van The affair. Een serie uit 2014 die eerst nogal traag op gang komt, maar die ik aflevering na aflevering meer weet te appreciëren.

Kruinenpad.‌ Wandelen tussen de boomtoppen, het bleek voor zowel De Zoon als De Dochter een leuke zondagmiddagactiviteit in eigen dorp.

 

 

Love Island. Maanden naar uitgekeken, en nog meer na een teleurstellend seizoen van Temptation Island. Na één week wil ik uiteraard blijven kijken om te weten te komen of er nu een echt koppel gaat ontstaan (duimen maar voor Matthy en Aleksandra!). Maar liefst van al wil ik kijken met het geluid uit. Hoe irritant is die voice-over?! Zelfs Peter Van Asbroek deed het nog beter in Komen Eten.

Moederdag. We zijn weer eens in de bloemetjes theedozen gezet. Hier word je toch instant vrolijk van ‘s ochtends?

 

Nieuwe collega’s. In de drie jaar dat ik bij pleegzorg werk, zijn we bijna verdubbeld in aantal medewerkers. Het is soms niet meer bij te houden. Heel gênant als je in de lift staat met iemand die al maanden bij pleegzorg blijkt te werken, maar die je nog nooit gezien hebt.

Oh.my.god. Zijn er serieus mensen die hier hun werk van kunnen maken? Vooral die eerste: treinduwer! Waar moet ik tekenen??

Podcast van de maand. Dertigerspraat. Loopt al een jaar, maar ik heb hem nu pas ontdekt. Jammer genoeg was deze maand ook al de laatste aflevering. Twee vrouwen die praten over het leven als dertiger, meer is het niet. En toch ben ik serieus aan het bingeluisteren geslagen. Check vooral de aflevering met Sean D’hondt over Het Containerpark en De Veranda. U weze gewaarschuwd voor luidop lachen-gevaar.

Rijker dan je denkt. Een briefje van 10 euro vinden in een oude sacoche #kleingelukske

Spijbelaar. De Dochter ging op vrijdag altijd maar een halve dag naar school, omdat ik dan toch thuis ben met De Zoon. Maar de laatste weken schoof zijn dutje meer en meer op, waardoor het moeilijker werd om ‘s middags aan de poort te staan. En aangezien De Dochter eigenlijk ook nog altijd haar dut kan gebruiken, besloten we haar elke vrijdag thuis te houden vanaf nu. Waardoor we dus uiteindelijk alledrie liggen te middagdutten op vrijdag. Nog zo’n klein gelukske 🙂

Theeleut. Ik ben plots helemaal into verse thee, vooral die van Simon Lévelt. De ochtend- en middagmélange met zoethout en munt kan ik ten zeerste aanraden.

Update Ketodieet. Intussen kunnen we -10 kg aanvinken. Het is echt een wonder wat dit “dieet” (want zo voelt het al lang niet meer) met je lichaam doet. Als je er meer over wil weten: check zeker de documentaire The magic pill op Netflix.

Verlengde weekends. Ik denk dat mei mijn favoriete maand in het jaar is, omdat er zoveel werkdagen tussenuit vallen. Zo kan ik twee weken thuis zijn door maar vijf verlofdagen in te zetten. Geweldige uitvinding!

Wobbelturnen. Op zoek naar een leuke bewegingsactiviteit voor een peuter en een kleuter samen? Ga eens wobbelturnen met het hele gezin!

 

 

Zoo Planckendael. Ik denk dat ik er in mijn jeugd een keer of twee geweest ben, en ook nu pas zijn we er voor de eerste keer als gezin geraakt. Vanuit Maasmechelen is dit niet de dichtstbijzijnde dierentuin, en eerlijk gezegd vond ik het de moeite niet echt waard. Het was leuk voor één keer, maar er waren niet eens leeuwen of tijgers dus voor mij is dat geen zoo 😀 De Beekse Bergen is voor ons minder lang rijden en een veel toffer park!

 

 

Hoe was jullie meimaand?

9 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

   • Haha, dan heb je precies een groot stuk gemist, Leeuwen zijn dichtbij de olifanten en er zijn zelf leeuwenwelpjes !

    • Maar alleeeeez hoe kan dat?! We hebben gewoon de route gevolgd in elk van de continenten. Misschien zaten ze nog binnen 😀 Toch een reden om nog eens terug te gaan dan haha!

 • Tijgers zijn er niet in Planckendael maar wel leeuwen hoor. Ze zitten tegenover die Indische trein. ‘k vind het wel goed dat dierentuinen niet meer elk dier willen aanbieden maar meer plek aan de dieren die er zitten. Planckendael is toch groot genoeg om meerdere uren te wandelen.
  Maar Beekse Bergen is ook fantastisch natuurlijk en best van al is Pairi Daisa.

  Een kruinenpad? Dat klinkt supercool. is het ok voor mensen met hoogtevrees?

 • Daar heb je een punt van die dierentuin 😉 “Ons” kruinenpad (maasmechelen) is heel stevig, begint met een ijzeren toren en dan loop je op een hele ijzeren constructie met houten planken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *