Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-ABC

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de voorbije maand. Veel leesplezier!

 

Amen! Er is een wonder geschied. Sinds het winteruur plaatsmaakte voor het zomeruur, slaapt De Zoon (80% van de dagen) tot 6 uur in plaats van tot 5. Wie het kleine niet eert…

Brevet. De Dochter heeft haar tweede reeks watergewenning overleefd. Ze maakte enorme vooruitgang en is al niet meer zo bang als ze in september was. Maar echt zwemmen zit er het komende jaar nog niet in denk ik.

Chocola. Pasen is voor de chocoholic wat 1 juli is voor de shopaholic: het hoogtepunt van het jaar. Er bestaat toch niets mooiers dan chocola all over the place mogen uitstrooien en twee kindersnoetjes met rode wangen en matching paasmandjes als een gek zien loslopen in de tuin. Met een beetje geluk lijd je net zoals ik aan moederschapsdementie en weet je na een halfuur niet meer waar je de paaseitjes had verstopt. Pret verzekerd! (En een steek door je hart als je een dag later een gesmolten bruine plas in het gras vindt.)

Dagboek voor mama’s. Ik ontdekte dit leuke boekje ‘Een vraag per dag voor mama’s’. Een tijdscapsule voor de komende 5 jaar. Zo leuk! (Er is ook een niet-mama versie).

 

Error. Vergissing van de maand: ik kreeg een mail met als aanspreking: “Geachte mevrouw Mouton.” Verkeerdelijk aanzien worden voor een heldin van mij… mijn dag was goed!

Fietsen zonder wieltjes. We probeerden het met De Dochter, maar het leverde haar letterlijk nachtmerries op. Net zoals het zwemmen is dit duidelijk nog veel te vroeg!

Getatoeëerd! Niemand die het zou geloven, en toch zette ik deze maand mijn eerste tattoo. Bucketlist material mensen.

Hilarisch nieuw woord: de rugzakbomma. Iemand die de rugzakken bewaakt in een pretpark, en zo niet mee mag/moet in de attracties. En dat hoeft dus niet eens een bomma te zijn, ik vrees dat De Man er ook eentje is 🙂

Interessante lectuur. Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh. Over een vrouw en een man die stapelverliefd zijn, totdat de man plots verdwijnt na zeven dagen. Wat mij betreft vergelijkbaar met de schrijfstijl van Liane Moriarty. Aanrader!

Jippie! Als de katten een weekendje van huis zijn, bingewatchen en eten de muizen in de zetel. Throwback naar de tijd toen we pas samenwoonden, ik kan het alle jonge ouders aanraden.

Klamboe. De Dochter heeft altijd enorm veel last van muggenbeten. We zijn vanaf nu gewapend met een muggenarmband met cupcakes erop, en een roze klamboe waardoor ze plots een prinsessenbed heeft. De droom van elke kleuter 🙂

 

 

Lidl-muntjes. De actie van vorig jaar is weer begonnen. Je kan met serieuze korting naar pretparken, wellness, dierentuinen… Wij zijn al volop aan het verzamelen.

Met de fiets naar school. Een nieuwe vrijdagochtend-traditie op vraag van de oudste: naar school in de fietskar. Ik deed het één keer en hang er nu aan vast voor de rest van haar kleutertijd vrees ik.

Nieuwe tuinattractie. Papa Paashaas heeft weer hard gewerkt. Vorig jaar zette hij een speelhuisje in elkaar, in de zomer een glijbaan en nu werd daar nog een schommel aangebouwd (met nestschommel jongens, beter wordt het niet). Genoeg vertier in de tuin nu, al mag hij altijd nog een zwembad graven voor mama 😉 Zo eentje waar ik dan met een opblaasbare eenhoorn op kan drijven.

 

 

Optreden van de maand. K3, met mijn twee jongste zussen (en oh ja De Dochter was er ook bij). Toch een vreemde ervaring met die hoofdtelefoons op. Als je die afzette, hoorde je geen muziek meer en alleen nog maar om ter valst zingende mensen.

Pluk van de Petteflet. Als je kind bij de grootouders gaat logeren en toevallig hebben die ook nog het boek liggen dat jullie samen aan het lezen zijn voor het slapengaan, dan is dat voor het kind natuurlijk heel leuk. Maar ikke dan? Alleen verder lezen natuurlijk! Ik moest toch weten hoe het afliep met dikke Dollie zeker? 🙂

Radiomama. Na een eerdere post over mijn favoriete podcasts, gaf Sarah een comment dat ik deze podcast zeker ook eens moest beluisteren. Het is inderdaad een toppertje! Alle thema’s die bij het krijgen van kleine kinderen horen, komen aan bod: slapen, huilen, dragen, voeden… Een aanrader voor alle nieuwbakken mama’s.

Sushi! Na vier maanden Ketodieet (en twee kledingmaten minder) liet ik me eens gaan. En dat was het ZO waard.

Tik Tak teleurstelling. Ik liet hier al weten dat ik mijn kindjes ingeschreven had voor de nieuwe lichting van Tik Tak, in de hoop dat ze in de voetsporen van hun mama zouden treden zo’n dertig jaar na datum. Ik werd helaas niet “uitgeloot”, want dat bleek het dus te zijn, een loting. Moet een mens daarom zoveel moeite doen in het schrijven van een leuke (jaren ’80) brief als die niet eens gelezen wordt? Als ze op voorhand gezegd hadden dat het gewoon een loting was, had ik me die moeite zeker bespaard. Geef toe, die zouden dat toch keigoed gedaan hebben? Check vooral het originele jaren ’80 vest, dertig jaar geleden gedragen door De Man 😀

 

Uit de bol gaan op The Giant terwijl je aan het rood licht staat. In je achteruitkijkspiegel zien dat ze in de auto achter jou net hetzelfde aan het doen zijn. Geweldig vind ik dat, zo’n dingen.

Victor en Line. Jaaa! Mijn favoriete koppel heeft het overleefd. Als enige dan nog. Heel veel succes en baby’s gewenst!

Wisseltijd. Een simpel concept dat tijdens een zoveelste broer/zus ruzie plots in mijn hoofd ontstond. Wie twee kinderen onder 4 jaar heeft, zal het wel herkennen: het speelgoed dat de ander heeft, is altijd interessanter. Sinds het invoeren van de wisseltijd, heb ik geen ruzie meer. De jongste vindt het zo plezant, dat hij zelfs al voor het einde van zijn tijd begint te roepen: “Nu wisseltijd!” Hij geeft dan zonder problemen het speelgoedje af aan zijn zus. (Wel een beetje opletten hoe ver ze hier in gaan, want een dag later was het ook al van wisseltijd voor de onderbroeken en op het potje (toen de andere nog niet klaar was).

Yumbox. Ik heb lang gewacht om er eentje aan te schaffen omdat ik eerst wou inschatten hoeveel respect De Dochter voor haar brooddoos heeft, maar dat blijkt heel goed mee te vallen. Dus was het tijd voor een yumbox! Geen kunstwerkjes erin, maar wel plaats voor haar favoriete hapjes zoals kaasblokjes, rozijnen en komkommer. #wannabebentomom

Zomervoorbereidingen. Waar zijn de petten? Zou die zonnecrème nog goed zijn? Heeft De Dochter nog sandalen nodig? Oei, De Zoon zijn t-shirts zijn precies te klein geworden… jawel het is weer die tijd van het jaar.

 

 

Wat waren jullie hoogtepunten in april?

 

4 Antwoorden op “Moederschip maand-ABC”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *