Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-abc

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

 

Birthday Boy!

De Zoon werd twee, en eigenlijk was dit zijn eerste echte feestje (op 1 jaar beseffen ze dat toch nog niet echt). Genoten dat hij heeft!

 

 

Car Wash. Toen ik De Dochter op haar vrije dag vroeg wat ze samen met mij wilde doen, antwoordde ze: naar de car wash gaan! Serieus, uit alle opties (zwemmen, naar kinderboerderij, de speeltuin, shoppen, pannenkoeken eten…) weet ze dit te bedenken. Ik had dat dus nog nooit gedaan. En ik heb al 8 jaar een rijbewijs, you do the math… Gratis tip: je hoeft dus niet te rijden in een car wash. Ik zal het alleszins nooit meer vergeten!

Donutrups. Zus wou ook haar bijdrage doen voor het feest van haar broer. Ze maakte zelf een donutrups.

 

Eén jaar moederschip. Mijn eerste jaar als blogger is voorbij gevlogen! En het was fantastisch. Ik schreef er hier over.

Fotobom(b) van de maand. In juni (her)trouwt mijn papa en we hebben van de solden gebruik gemaakt om de kleren voor de kindjes al in te slaan. Toen De Dochter trots wou poseren met haar jurkje, kwam De Zoon even photobomben in zijn pyjama. Check dat snoetje!

 

 

Gelezen. Eleanor Oliphant is completely fine/Ik ben Eleanor Oliphant. Een boek dat voor mij vergelijkbaar is met The Rosie Project. Over een (door haar traumatische voorgeschiedenis) wereldvreemde en geïsoleerde vrouw voor wie alledaagse dingen spectaculaire avonturen worden. Topper!

Hoezo paaseitjes? Commercie is toch echt niet goed voor iedereen die kinderen heeft. Vroeger jubelde ik wanneer er in februari al paaseitjes in de rekken lagen. Nu vervloek ik dat, want probeer maar eens aan een kind uit te leggen dat het nog maar 60 keer slapen is voordat de paasklokken komen…

In de cinema. Trio. Een film die ik met twee vriendinnen ging kijken (ja, gewoon omdat Matteo Simoni erin mee doet, daar gaan we niet flauw over doen). Een verhaal met maar drie (top)acteurs dat eigenlijk nergens over gaat en toch blijf je de hele tijd geboeid kijken. Ik heb zo hard gelachen dat de tranen over mijn wangen rolden, terwijl het absoluut geen komedie is. En ik vind het nog altijd moeilijk om te omschrijven wat er in dat anderhalf uur eigenlijk gebeurd is met mij. Het meest bizarre scenario dat ik al ooit zag.

Jane the virgin. Komt. in. maart. terug! Ik herhaal: nog 26x slapen en we weten eindelijk of Michael nog leeft en wie uiteindelijk met Jane zal gaan lopen. Hoogtepunt van de komende maand!

Ketodieet. Ik besloot op 2 januari (goede voornemens en al) eens te kijken wat een maand zonder suiker met mij zou doen. Ik begon met het ketodieet en intussen leef ik al twee maanden zonder suikers en koolhydraten. Het heeft me 30 jaar gekost om een “dieet” te vinden waarbij ik geen honger heb. Dat komt omdat je wel nog veel vetten en eiwitten mag. Ik ben al 6 kg kwijt geraakt (waarvan het meeste aan mijn buik) en heb zelfs geen goestingskes. Je moet er wel wat voor over hebben qua voorbereiding maar ik ben dolenthousiast. “Ja maar, geen koolhydraten, wat mag je dan wel nog eten?” Dit bijvoorbeeld, de lekkerste lunch ever!

 

Leuke vermelding. Toen ik op een mooie zondagochtend deze post las, was ik zo trots! Een eervolle vermelding voor Moederschip als favoriete blog van Fieke. Altijd leuk als lezers waarderen wat je schrijft. Check haar blog zeker als je houdt van gezond koken.

Meest eerlijke blog die ik deze maand las. Shirley  blijft het doen: al jarenlang elke dag een artikel schrijven en zoveel lezers blijven aantrekken, het is niet iedereen gegeven. Shirley durft schrijven over de moeilijkheden van het ouderschap, en haalt daardoor vaak negatieve commentaren op haar dak. Maar toch blijft ze de waarheid zeggen, gewoon zoals zij het ervaart. Knap!

Nachtbraken. Wat een woord eigenlijk. Alsof ik zou braken van de nacht, integendeel: ik houd zoveel van de nacht dat ik ermee zou willen trouwen. Helaas houdt de nacht niet zo veel van mij. Het was een rampzalige maand op vlak van slaap. De terrible two’s uiten zich vooral in de slaapkamer. Als ze mij ooit hadden verteld dat ik vier jaar niet zou doorslapen, ik zou eens goed gelachen hebben.

Ontdekking van de maand. Geprinte losse broeken voor De Dochter. Het kind draagt ocharme al leggings van toen ze een baby was, omdat ze geen jeans kan verdragen. We probeerden al jeggings maar hoewel het maar een letter verschilt, kon het haar niet bekoren. Nu hebben we dus dit soort broeken ontdekt en she loves it! Dat mensen denken dat ze het kind zou kunnen zijn van Nancy uit thuis, nemen we er maar bij 😉

Pretty little liars. Aan het bingewatchen, bijna tien jaar na datum. Het is zelfs zo erg dat ik de DVD’s in de bib moet gaan halen omdat deze serie (of toch het begin ervan) online niet te vinden is. Maar het is de moeite waard voor zo’n verslavende verhaallijn.

Razend enthousiast over de haarproducten van Dr. Organic. In november stopte ik met het gebruiken van producten waarin sulfaten, siliconen en parabenen zitten. Wat een verschil voor mijn haar! Na het ketodieet en deze producten zijn we zo stilaan toe aan een nieuwe versie van mezelf.

Schminken voor carnaval. De Dochter is vandaag verkleed als Minnie Mousse naar school. En ik moest leren hoe ik een kind schmink. Ahum, laat ons het erbij houden dat dat niet één van mijn meest geweldige ouderkwaliteiten is.

*foto ontbreekt*

TV olé! Het voorjaar is traditioneel de start van heel wat nieuwe TV-programma’s. Er is niet alleen Temptation Island, De Wereld Rond met 80-jarigen en Blind Getrouwd, ook van De Dag en Dertigers heb ik genoten.

Uitkijken naar de Efteling eind maart. Voor het eerst gaan we daar logeren en kunnen we twee volledige dagen in het park doorbrengen. Derde keer, goede keer, want de eerste twee keren gingen we ernaartoe op een zaterdag en dat was echt verschrikkelijk druk. Nu gaan we op een doordeweekse donderdag en vrijdag dus hopen we op meer rust. Kunnen we eindelijk eens die Symbolica doen waar iedereen het over heeft.

Verteltheater. Het is iets dat ik nog niet had gedaan met de kindjes. Eén man (en een rups) die voor een kleine groep kindjes een kort verhaal vertellen, ik vind dat een tof concept. En De Dochter vond het al helemaal fantastisch. Volgende maand proberen we het ook eens met De Zoon erbij.

 

Wacht eens even… we zijn al maart mannekes! Er is alweer een zesde van het nieuwe jaar voorbij. Voor je het weet is het zomervakantie. Niet te geloven.

Yoga. Dé belevenis van de maand: ouder-kindyoga. Ik schreef er hier over.

Zon(der jas.) Die eerste “lente”dag van het jaar is elke keer weer memorabel. En des te meer als dat al in februari valt. Zo rond de 20 graden, als je geen jas moet aandoen maar je kleren nog niet tegen je lijf plakken, dat is voor mij ideaal 🙂 De Dochter vindt dat het al zomer mag zijn, zo liep ze rond op het feestje van haar broer (op 9 februari dus).

 

 

Op naar een zonnig maart!

 

6 Antwoorden op “Moederschip maand-abc”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *