Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-abc

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de voorbije maand. Veel leesplezier!

 

Aftellen naar september. De Zoon is officieel ingeschreven op school, en hij wou er al blijven. Ik behoor tot dat kleine groepje van moeders die uitkijken naar de schoolstart in plaats van er een traantje om te laten. Eindelijk maar naar één plaats moeten rijden, hetzelfde dagritme hebben (serieus, wie eet er nu middageten om 10u30?) en het beste van al: het is gratis 😀 Laat maar komen!

 

 

Blind Getrouwd. Nadert zo stilaan zijn hoogtepunt. Ik heb vooral medelijden met de koppels die eigenlijk gewoon op zoek zijn naar liefde, maar die op sociale media zo hard over de tongen gaan. Eigenlijk is blind trouwen hetzelfde als de geboorte van een kind: je moet elkaar nog leren kennen, op voorhand heb je schrik dat het “ne lelijke” gaat zijn en er zit geen handleiding bij om het goed te doen. Echt respect voor wie daar aan deelneemt! (Mijn gokje is dat alleen Tim en Elke, Joke en Stijn samenblijven. Hoewel ik hard duim voor Victor en Line!)

Cirque du soleil. Dit was bucketlist-material  jongens. Ik wilde al zo lang eens een show zien, maar het was er nog nooit van gekomen. Echt de moeite!

Dani’s muzikale verhalen. Een al even toffe show, weliswaar met een iets lagere verwachting. Het concept is dat er een verhaal (in dit geval: Luuk en Lotje vieren carnaval) tot leven komt in een zestig minuten durende theatershow voor kinderen tussen 2 en 6 jaar. Gaan we zeker nog eens doen (tip: de boekjes van Anna worden ook opgevoerd).

 

 

Efteling. Donderdag gingen we voor twee dagen naar het leukste pretpark van de Benelux. Een verslagje volgt deze week!

Food huggers. Wie niet weet wat het is (ik gok 95% van de wereldbevolking), zal het niet missen. Maar eens je het kent, ben je aan het balen als je er eentje nodig hebt en die toevallig in de vaatwasser ligt. En het is nog eens eco en al.

 

Grappig. “Gezondheid, mama!” horen uit de mond van een 2-jarige nadat ik geniesd had. Topmoment!

Hip hip hoera! Ik werd 31. Maart is echt een rare maand om te verjaren: ik heb al in mijn bikini kunnen zonnen op mijn verjaardag (a long, long time ago, dat moge duidelijk zijn), vorig jaar was er sneeuw (polar vortex!), en nu een storm. Nooit saai op mijn verjaardag.

Na tien weken Ketodieet besloot ik mezelf een stuk taart toe te staan, maar toen het erop aankwam had ik er niet eens meer zin in. Mijn drang naar zoet is echt helemaal weg (ter vergelijking: vorig jaar at ik een halve taart alleen op). Ik verkoos deze traktatie. En nee, ik vind mezelf niet zielig 🙂

 

 

Ingeschreven voor Tiktak! Jawel, we zullen één van de duizenden zijn geweest die reageerden op de oproep voor Tik Tak-kindjes, maar stiekem hoop ik dat er toch één van de twee in mijn voetsporen mag treden zo’n 30 jaar na de feiten. Vrijdag weten we meer. Duimen omhoog!

Jummie! Intussen ben ik drie maanden bezig met ketogeen eten, en nog elke dag sta ik verbaasd hoeveel lekkere dingen je kan maken zonder koolhydraten. Deze courgette ravioli van Ketohuis vind ik een toppertje!

 

Krop in de keel. Toen ik zag dat De Dochter haar peuterhandjes (met van die kuiltjes erin) stilaan aan het veranderen zijn in knokkels. Nooo! Het kind moet nog vier worden.

Lopen. Na een pauze van bijna een jaar (ja, zo gaat dat vaak bij mij), ben ik weer begonnen met Start to run. Wat heb ik het gemist! Mijn sessies op de crosstrainer deze winter hebben wel hun nut bewezen, want ik kon meteen inpikken bij les 21.

Minnie Mouse. En het was weer carnaval deze maand. In tegenstelling tot vorig jaar, waar De Dochter het enige kind was dat verkleed als zichzelf naar school ging, was ze deze keer al sinds Kerstmis aan het aftellen om zich in deze outfit te kunnen hijsen.

 

 

Nieuwsflash. We staan weer op zomeruur. Wanneer gaan ze dat eindelijk eens afschaffen??

Overzichtje van de leukste blogposts die ik deze maand tijdens 40 dagen bloggen las (zie ook letter T). Volgend jaar doe ik mee, beloofd!

Potjestraining. Sinds 1 maart is De Zoon officieel uit de pampers. Geen plaspoort meer nodig dus! (Wat een fuzz was me dat trouwens weer in ouderschapsland…) Aangezien hij nog ongeveer om het uur moet plassen, heeft dat wel gevolgen op vlak van bagage. Het begrip ‘meeneempotje’ neemt hij heel serieus.

 

 

Rommel opruimen = pareltjes terugvinden. Een kaartje van Orlando Bloom himself, uit mijn bakvistijd (die nog niet altijd helemaal geëindigd is). Dat hartje! Die X! Helemaal voor mij persoonlijk en totaal niet geschreven door een assistent. Ik was weer helemaal vijftien toen ik het vond.

 

Sharenting. Nieuw woord geleerd deze maand. Uitgevonden voor ouders die voortdurend online dingen delen over hun kinderen. Guilty, moi? Ik heb alleen maar een moederschapsblog waarin ik het uitsluitend over mijn kinderen heb. Het kan erger 😀

Tag. Om mijn collega-bloggers te helpen bij 40 dagen bloggen, maakte ik een vragenlijstje dat ze konden gebruiken als inspiratie voor een post. Die sluwe Joni splitste de vragen en zo had ze meteen twee blogposts klaarstaan. Een idee waar ook Katrien, en nog een Katrien gretig op inpikten.

Uitzoeken wie De Mol is. Ik heb nog geen verdachte en vind het precies moeilijker dan andere jaren. Wie verdenken jullie?

Verkleden. Omdat ook De Zoon zijn moment de gloire mag hebben. Carnaval op de crèche (aka Fellaini van den Aldi)

 

Weg van liefde. Het enige boek dat ik deze maand kon lezen, maar hoe prachtig is dit geschreven! Eigenlijk is het non-fictie, een informatief boek over de verschillende fasen waar je als koppel doorheen gaat. Maar door het te vertellen aan de hand van het levensverhaal van een koppel, wordt het zoveel meer. Ik las al veel boeken van Alain de Botton, maar dit vind ik toch echt zijn beste werk.

Liefdesverhalen beginnen niet wanneer we bang zijn dat iemand ons misschien niet meer zal willen zien, maar zodra die persoon besluit dat er niets op tegen is om ons voortdurend te zien.

En meer van dit soort levenswijsheden. Een.heel.boek.lang.!

Zen(siness). Maart was met zijn stormweer een ideale maand om nog eens de wellness in te duiken. We hebben er al veel uitgetest en ook deze (in Diepenbeek) werd deze maand goedgekeurd.

 

Wat waren jullie hoogtepunten in maart?

 

8 Antwoorden op “Moederschip maand-abc”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *