Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip maand-abc

Elke maand blik ik aan de hand van het alfabet terug op de afgelopen maand. Veel leesplezier!

 

Adieu 2018. Het was geen jaar met extreme hoogte- of dieptepunten, maar dat is oké. Na trouwen, bouwen en twee kinderen mag het ook eens rustig zijn. In 2019 staan er al een paar leuke dingen op de planning: De Zoon gaat naar school, mijn papa gaat hertrouwen en we hebben al een leuke vakantie geboekt (Hof Van Saksen, ein-de-lijk!)

Babyshower. Het was al een tijdje geleden, maar deze maand hielden we nog eens een babyshower. Feestvarken van dienst was één van mijn allereerste vriendinnetjes op school én in de chiro. Zo fijn om daar nog eens met onze vriendinnengroep bij stil te staan. Letterlijk een stilte voor de (weeën)storm, want op Kerstdag werd het kleintje al geboren. Geen zin om te wachten tot 2019.

Cold cream. De tubes waren deze maand niet aan te slepen. Voor droge handen, een rode neus, schrale wangetjes, snotneuzen… Jep, het was duidelijk december.

De eerste sneeuw! Dat is toch elk jaar weer dolle pret.

 

Een trui-obsessie. Bijna de hele maand had De Dochter dezelfde trui aan. Omdat die leek op de mouwen van zwarte piet. Ach ja, hij paste overal bij dus ik heb er geen punt van gemaakt.

 

Floating. Stel je voor dat je in een zwembad met een man of 30 ligt te drijven in het halfdonker en op zweverige muziek. Klinkt als een droom? Dan moet je in de thermen van Valkenburg zijn. Ik was er een hele (!) dag in mijn eentje deze maand. Boekjes lezen, plonsje doen, opwarmen in de sauna… Het toppunt van ontspanning zo vlak voor de feestdagen.

Gezellig. Kerstavond: de leukste avond van het jaar. Kaaskroketten, een cadeautjesquiz en een goeie babbel terwijl de kindjes in bed liggen. Meer moet dat niet zijn!

Hoest. Oh ja, ook hier was het duidelijk december. De kroost liep te hoesten als een zeehond en maakte daarbij af en toe nog eens koorts ook. Een typische kwaaltjes-maand. Zal in een ander gezin wel niet veel anders zijn vermoed ik.

Inspiratieloos bij deze letter 🙂 Eindejaarsdipje!

Jaaroverzichten. Ik volg heel wat blogs en kreeg deze maand dan ook heel wat jaaroverzichten te lezen. Het ene was al wat origineler dan het andere, maar wel leuk om zo terug te blikken. Het overzicht van Els vond ik het leukste om te lezen (waarschijnlijk omdat mijn leven voor het grootste deel ook bestaat uit series, boeken en leuke uitstapjes haha). En dat van Annelies (sowieso al één van mijn favoriete mama blogs) is een jaaroverzicht vol prachtige foto’s.

Kobo Clara. Na meer dan zes jaar heeft mijn Kobo Glo het plots begeven. Het scherm vervaagde en een vierde van de vastgelopen pagina bleef gewoon staan. Een herstelling zou bijna even veel kosten als een nieuw model (damn you consumptiemaatschappij!) Gelukkig kon de timing niet beter zijn, want zijn opvolger lag al onder de kerstboom. Toppertje!

 

Laten we eens op restaurant gaan. Het is er nog niet echt van gekomen om eens “echt” uit eten te gaan met ons vieren. De Zoon is nogal een energiek ventje dus verder dan een binnenspeeltuin met pannenkoeken/croques waren we nog niet geraakt. Nu hebben we ons gewaagd aan een echt restaurant zonder entertainment. Zo één waar mensen zonder kinderen dus aan het tafeltje naast jou zitten. We hadden zelfs geen schermen mee, living on the edge! Vlak ervoor naar de bib gaan heeft enorm geholpen. En het feit dat we heel rap ons eten kregen ook.

Mortal engines. Nog eens in de cinema geraakt met De Man voor een Peter Jackson. Aanrader!

Nina Mouton. Ik heb haar al vaak bejubeld, maar omdat het toch een hoogtepunt was deze maand, krijgt ze hier ook een plaatsje.

Onderbroken nachten. December is er eentje om snel te vergeten op dat vlak. Tijdens een standaard nacht was hij 8 à 10 keer wakker. Sinds we hem een natuurlijke kruidensiroop geven (getiteld met de belofte: rust- en slaapsiroop) gaat het plots beter. Placebo of niet, drogeren zullen we 🙂

Podcast. Ik ben plots helemaal mee met de hype van de podcasts. Tijdens het koken, in de auto, in de badkamer… ik luister maar al te graag naar interviews met BV’s, ouders die over hun kinderen praten of reviews van pretparkattracties. Binnenkort een lijstje met mijn favorieten!

Ruilwinkel. Ook weer zo’n topconcept voor jonge ouders. In Hasselt heb je het Wisselke, waar je spulletjes voor kinderen tussen 0 en 3 jaar kan ruilen. Ik heb er zowat mijn hele baby-uitzet gedoneerd wegens niet verkoopbaar op tweedehands websites en mocht in ruil voor stempels weer nieuwe dingen uitkiezen. Super initiatief!

Schaatsen. De Dochter wilde graag eens gaan schaatsen (nadat ze dit in een aflevering van Peppa Pig gezien had). Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde welgeteld een uur voor zo’n vijf rondjes maar ze vond het super!

Tafelverdeling. Ik las een artikel over hoe de tafelverdeling bepalend kan zijn voor een rustig verloop van de maaltijd. Het meest ideale scenario is van oud naar jong, met de klok mee. Dus niet (hoe het in veel gezinnen is): een ouder met elk een kind aan één kant. Er zit een hele theorie achter die me wel boeide. (Als je het artikel niet leest, onthoud dan vooral dat je NOOIT het jongste kind aan de kop van de tafel mag zetten. Tenzij je problemen wil.)

Uitbreiding fotomuur. Elk jaar hangen we één of twee foto’s in aluminium bij aan de muur tussen onze keuken en living. Tegen dat ze hier het huis uit zijn, zullen we dus aan elk jaar een mooie herinnering hebben. Ik word er helemaal vrolijk van!


Vuilnisbelt. We deden deze kerstvakantie een grote kuis, iets dat normale mensen ergens in het voorjaar doen. Elke kamer pakten we aan en er werd een hoop rommel weggegooid. Marie Kondo zou er nog een puntje aan kunnen zuigen. Toppunt van de dag was het terugvinden van mijn favoriete crackers uit het jaar 2014. En ze smaakten nog even goed!

Winter is coming!

Zomerplanning. De aanzet voor Het Grote Schoolvakantieplan werd al gemaakt, aangezien de inschrijvingen voor kampjes al van start gegaan zijn. Die stromen sneller vol dan Tomorrowland dus plannen was de boodschap. De Dochter is nog steeds geen fan van alle vormen van opvang, maar was toch warm te maken voor een Koekjeskamp. Dochter van haar moeder of niet? 😀

 

Ik wens jullie allemaal een prachtig 2019 toe! Dat het beste van 2018 het slechtste mag worden van 2019. Als dat geen doordenker is op deze vroege nieuwjaarsochtend 😉

2 Antwoorden op “Moederschip maand-abc”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *