Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Mijn favoriete podcasts deel 7

Dit onderdeel heeft geen intro meer nodig zeker 🙂 Sinds ik in 2018 podcasts ontdekte, ben ik niet meer gestopt met luisteren. Nog wekelijks ontdek ik nieuwe toppertjes, die ik graag met jullie deel!

1. Techmag

Magalie De Reu begon haar podcast met de insteek om interessante mensen te interviewen over de opstart van hun bedrijf. Dat was niet echt iets voor mij, maar een jaar geleden zag ik haar naam meer en meer verschijnen in combinatie met BV-namen. Magalie heeft zelf ASS en ADHD, en ik vind haar enorm ontwapenend als interviewer. Ze zegt gewoon wat ze denkt en dat is heel verfrissend. Op die manier slaagt ze er telkens in om heel diepgaande interviews af te nemen met bekende mensen zoals Marc Van Ranst, Evy Gruyaert, Sam De Bruyn, Eva Daeleman, Evi Hanssen, Wim Helsen… Een steeds terugkerend thema is mentaal welzijn. Zeker luisteren deze!

2. Tussenstop

Tussenstop is een podcast van twee psychologen die van vertragen en bewustwording een dagelijkse bezigheid willen maken. Elke week babbelen ze over een thema zoals uit je comfortzone komen, zorgen voor jezelf, plannen, verantwoordelijkheid nemen… Niet elke aflevering spreekt me even veel aan (bvb die over mediteren), maar er zijn genoeg afleveringen om te selecteren wat bij jou past.

3. Kilocast

De podcast “Dertigerspraat”, die ik al eerder aanraadde, stopte in 2019 heel abrupt. Ik heb serieus moeten afkicken daarna! Een paar maanden later kwam één van de twee dames (Roosje Pertz) dan met een eigen podcast op de proppen, waarin ze collega-comedians op hilarische wijze interviewt over hun eetgewoonten.

4. Mama matties

Twee Nederlandse mama-vriendinnen proberen af te rekenen met de moedermaffia en babbelen over allerlei taboes waarmee je in het ouderschap te maken kan krijgen.

5. Freedom writers

Ter voorbereiding van dat boek dat ik ooit ga schrijven, luister ik graag naar deze podcast van drie schrijvers die het hebben over hun schrijversbestaan.

6. De podcast psycholoog

In de podcast psycholoog zijn we op bezoek bij twee psychologen die begrippen zoals trauma, motivatie, concentratie, stress, verslaving… op een alledaagse manier uitleggen.

7. Wat is er mis met mij?

Maite Goossens is radiopresentatrice en kreeg tien jaar geleden allerlei symptomen waarvan ze niet wist wat ze ermee aan moest. Is het een depressie? Een burn-out? In 5 afleveringen ga je samen met haar en haar psychiater op zoek naar wat er aan de hand is.

8. Winteruur

Winteruur met Wim Helsen bestaat al jaren, alleen wist ik niet dat er ook een podcast van was gemaakt. Heerlijke, korte teksten die door een BV samen met Wim worden geanalyseerd.

9. The Bowie Show

Bowie Redman kennen jullie misschien van de ‘biechtbrieven’ op Instagram, anonieme getuigenissen over onderwerpen die nog zéér taboe zijn (zoals spijt hebben van je kinderen en seksloosheid). Nu zijn ze ook in een podcast gegoten.

10. Mama Tijd

Bloggers Lies (van Liesellove) en Saar (Nietzomaarsaar) sloegen de handen in elkaar om een podcast te maken. De titel vind ik een beetje ongelukkig gekozen want het gaat zeker niet alleen over het moederschap. Instagram, geluk en durven springen waren thema’s die ook al mee aan bod kwamen.

Welke podcasts ontdekten jullie nog recent?

8 Antwoorden op “Mijn favoriete podcasts deel 7”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *