Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Mijn favoriete podcasts, deel 9

Ik heb weer heel wat tips voor jullie verzameld, want het is nooit stil in podcastland:

1. De Mamaboost Podcast

Ik weet niet meer hoe ik deze ontdekte, maar meteen na het beluisteren van de eerste aflevering, downloadde ik ze allemaal. Mamacoach (jawel, dat bestaat dus echt) Katelijne Duron inspireert met haar verhalen alle moeders die willen ontdekken wat ze nodig hebben om er te kunnen staan als mama. Toppertje!

2. Het Misdaad Kabinet

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van De volksjury, een podcast die ik in een van mijn allereerste edities tipte, is er Het Misdaad Kabinet. Belgische misdaadzaken worden onder de loep genomen en in maximum een halfuur samengevat. Perfect om helemaal mee te zijn met de misdaadgeschiedenis in België 🙂

3. TimTom Podcast

Twee vrienden (Timothy en Tom) gaan op zoek naar succes en geluk aan de hand van inspirerende interviews. Ik heb ZO hard genoten van de aflevering met Laurence Verwee, een vrouw die gepassioneerd is door boeken en alles wat met lezen te maken heeft. Maar ook de andere afleveringen konden me anderhalf tot twee uur lang blijven boeien. Pareltje!

4. The Time Hub

Ik moet Sofie bedanken voor deze, want zelf was ik hem nog niet tegengekomen. Een geweldige podcast over time management, een onderwerp dat me normaal niet echt kan boeien, maar door het enorm enthousiasme van Ellen Vandevyvere ben je in no time helemaal mee met haar ideeën.

5. Janne Schuijn

Een podcast over mindset en hoe je de regie van je leven weer in handen kan nemen, met onderwerpen zoals mental load, je eigen keuzes kunnen maken, faalangst, omgaan met te hoge verwachtingen enz.

6. Cafépraat

Cafépraat is pas een paar maanden geleden begonnen, toen we weer op café mochten na corona. Het is een podcast van Het Nieuwsblad waarbij een journalist op café gaat met een Bekende Vlaming om over vanalles en nog wat te leuteren, zoals dat gaat op café.

7. De bovenkamer

In De Bovenkamer geeft Cathelijne tekst en uitleg bij psychologische verschijnselen zoals verslaving, vermijdingsdrang en hoogsensitiviteit. Ze wisselt wetenschappelijke uitleg af met eigen ervaringen uit haar NLP-praktijk, waardoor het zeker niet zwaar wordt.

8. Nooit Klaar

Kinderpsychologe Klaar Hammenecker gaat op huisbezoek bij ouders met een opvoedingsprobleem. Als luisteraar zit je mee in de living en kan je van op de eerste rij volgen. Super interessant!

9. Puur hypothetisch

Hilarische podcast van StuBru waarin een BV een absurde stelling krijgt voorgelegd waarover dan gediscussieerd wordt. Luchtig tussendoortje.

10. Bakfiets of backpack?

Deze tip kreeg ik van mijn zus, een podcast over al dan niet kiezen voor kinderen. Ook al is mijn keuze al behoorlijk definitief gemaakt, ik vind het wel interessant om te horen hoe en waarom anderen deze keuze maken.

Hebben jullie nog aanraders?

4 Antwoorden op “Mijn favoriete podcasts, deel 9”

  • Oeh ‘Het Misdaad Kabinet’ en ‘Bakfiets of backpack?’ ben ik beginnen volgen! Ik ga sinds kort weer drie dagen per week werken, dus kom maar door met die podcasts! ‘De volksjury’ is een van mijn favorieten en ik ben altijd het meest fan van Belgische zaken (enfin, zaken waar ik me iets meer ‘verbonden’ mee voel in het algemeen, dus ook als het gaat om iemand van mijn leeftijd etc.), dus ik denk dat ik ‘Het Misdaad Kabinet’ ook wel goed ga vinden! ‘Cafépraat’ luister ik ook, maar ik erger me een beetje aan de stem van die vrouw haha.

  • Maar echt, zo’n ‘slechte’ invloed die jij hebt! Net nu ik weer min of meer mee ben met mijn lijstje, komt hier weer bakken vol nieuwe inspiratie :-). Dankjewel!
    Hier zijn het vooral non-fictie podcasts, fictie kan me minder bekoren.
    Fijn om te lezen dat je al veel hebt gehad aan de podcast van de Time Hub. Ik vind Ellen echt zo’n inspirerende dame!

  • Ik moet Fieke gelijk geven: jij hebt een slechte invloed 😉 Want zoveel podcasts die ik nog niet kende en wil toevoegen aan mijn lijstje. Aarrgh, ik heb gewoon tijd te kort om ze allemaal te beluisteren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd