Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Mijn favoriete podcasts deel 8

Laat ons zeggen dat mijn podcast-app mij intussen al beter kent dan wie ook, want wekelijks krijg ik suggesties voor podcasts die mij zouden moeten interesseren en 9 van de 10 keer blijkt dat ook zo te zijn (of ik heb een breed interesseveld, dat kan ook). Ik laat jullie meegenieten van mijn laatste ontdekkingen:

1. Gezinsbond podcast

Deze podcast staat bomvol interviews met experts die je helpen focussen op je relatie na kinderen. Ook getuigenissen van andere ouders over hun relatie komen aan bod.

2. Bruto nationaal geluk

Wat een toppertje is dit! Eva en Maaike proberen Vlaanderen helemaal mee te krijgen in het kamp van de positieve psychologie. Met thema’s als “hoe overleven in een extraverte wereld”, betekenis geven aan je leven, leren vertrouwen op je intuïtie, gewoontes… Als er een nieuwe aflevering komt, heb ik ze dezelfde dag nog beluisterd.

3. Averechts

Na mijn laatste post met podcast-aanraders kreeg ik deze nog getipt van Jeroen en dat was meteen een schot in de roos! Een podcast over groei en zelfontwikkeling door twee vrouwen die compleet tegengesteld zijn aan elkaar. Een feest der herkenbaarheid voor iedereen 🙂

4. I write better than I talk

Vorige keer tipte ik een podcast over drie auteurs die praten over wat er komt kijken bij het schrijven van een boek. I write better than I talk is er eentje in dezelfde categorie. Voor iedereen die ooit dat boek gaat schrijven 😉

5. Puzzled

Deze Vlaamse mini-podcastreeks sprak me aan omdat Boris Van Severen er een rol in heeft, daar ga ik niet flauw over doen. De eerste aflevering vond ik even wennen, maar nadien zat ik zo diep in het verhaal dat ik de laatste drie afleveringen in dezelfde autorit heb uitgeluisterd. Ik ga niet veel over het verhaal vertellen, want dan verklap ik misschien per ongeluk de afloop al. Luisteren maar!

6. 365 dagen succesvol

Dit is er eentje die al twee jaar bestaat maar die ik nooit eerder tegenkwam. Het is een informatieve podcast die mensen wil helpen om een succesvol en gelukkig leven te leiden, aan de hand van verschillende thema’s zoals eenzaamheid, verveling, stress, perfectionisme, relaties…

7. De Deventer mediazaak

De Deventer moordzaak, ik had er nog nooit van gehoord. In Nederland blijkt het een spraakmakende, overgemediatiseerde zaak geweest te zijn bomvol complottheorieën. In deze podcast wordt de zaak grondig uitgespit.

8. De G-spotcast

Een podcast over seks door twee vrouwen die geen blad voor de mond nemen. Opgelet voor expliciete content 🙂

9. Staatsgeheimen

Wie houdt van fictieve verhalen, is bij Staatsgeheimen aan het juiste adres. Een verhaal dat me qua stijl een beetje deed denken aan Het Oord. Eens je begint te luisteren, word je meteen meegezogen en de spanning houdt je tot op het laatste moment in zijn greep.

10. Patiënt Pedro

Pedro Elias is een hypochonder. Hij gebruikt dan ook graag een podcast om zich eens helemaal binnenstebuiten te laten keren. Zo komt de doorsnee mens ook al eens iets te weten over zijn longen, hart of darmen.

Hebben jullie nog van die toppertjes voor mij?

6 Antwoorden op “Mijn favoriete podcasts deel 8”

  • Haha, ik heb ‘De G-spotcast’ opgeslagen, goeie naam ook. Ik ben dankzij jou ‘Datevermaak’ beginnen luisteren, vind ik heel leuk! En ‘Drie boeken’ en ‘Weg’ ben ik ook gaan volgen, maar nog niet beluisterd. (Ja, als je ziet dat er iemand ergens rond middernacht al je podcast-posts heeft bekeken: dat was ik hahaha.) Ik vond ‘Ongesteld’ van Radio 1 ook goed, en ‘Mijn kind, de moordenaar’ ben ik ook gaan volgen, maar nog niet geluisterd!

  • De Deventer mediazaak heb ik zelf ook heel graag naar geluisterd. En onlangs nog een paar goeie andere ontdekt, overzicht verschijnt binnenkort 😉 Thx trouwens voor de tips, er zitten er een paar tussen die ik nog niet kende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd