Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete podcasts, deel 5

Corona is duidelijk een zegen voor podcastland. Normaal post ik zo’n twee keer per jaar een update over mijn favorieten, maar de afgelopen twee maanden ontdekte ik er zoveel dat het al weer tijd is voor een nieuwe post. Want nevernotlistening en zo 😉

1. Celine Charlotte

Charlotte van ‘t Wout is een Nederlandse dertiger die vertelt over haar leven als selfmade ondernemer. Sommige afleveringen zijn me net iets te spiritueel (zoals die keer dat ze op sekskamp ging, of ayahuasca nam en aliens zag), maar ze vertelt zo enthousiast dat ik in elk verhaal helemaal mee ben.

2. De Kobe Show

Hoe kan het dat ik deze podcast pas na vier jaar ontdek? Kobe gaat met BV’s in gesprek over de dingen des levens en over hun passie. De afleveringen doen me wat denken aan Welcome to the AA, er wordt zeer lang en diepgaand op verschillende aspecten ingegaan.

3. Op wandel

Op wandel is een vrije recente podcast, die aan het begin van de coronacrisis ontstond doordat er weinig anders overbleef dan te gaan wandelen. Tijdens het wandelen heeft gastvrouw Dorien interviews met interessante mensen zoals een plusoudercoach, een blotevoetenwandelaar, een plantaardige chef, een moderne heks, een minimaliseercoach…

4. Waar is Elke Wevers?

In 2010 verdween niet ver van mijn woonplaats de 32-jarige Elke Wevers toen ze op een ochtend naar haar werk vertrok. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Het is een verhaal dat enorm leeft hier inde buurt, haar afbeelding hangt nog steeds op een aantal plaatsen in Limburg. Tien jaar na de feiten neemt de familie een privédetective onder de arm en worden verschillende sporen nog eens op een rijtje gezet door deze podcast van Het belang van Limburg.

5. Wraak

De eerste podcast in 8D! Door de achtergrondgeluiden is het alsof je midden in het verhaal zit. Wel beluisteren met een goede koptelefoon. Het is een fictief verhaal over een politiekorps in Amsterdam, waar vrouwen de plak zwaaien. En verder kan ik nog niet veel verklappen 🙂

6. De bebouwde kom

Ik tipte hier al eerder de podcast “Dertigerspraat”. Het is een tijdje geleden dat er nog nieuwe afleveringen werden gepost, maar één van de twee dertigers (Roosje Pertz) heeft nu een eigen podcast waarin ze met comedians over het dagelijkse leven praat. Vol met subtiele humor die ik absoluut kan smaken.

7. Heksen dragen sneakers

Dit is er eentje die ik ontdekte door de wandelpodcast van hier boven. Ik zou waarschijnlijk nooit beginnen luisteren zijn zonder deze “intro”. Ik ben niet bepaald een spiritueel persoon, maar sommige onderwerpen triggeren mij wel. De opzet is spiritualiteit en een moderne wereld combineren, waar de twee dames met glans in slagen. Zo hebben ze het bijvoorbeeld over energie, hormonale balans, verandering, holistische voeding, rituelen, goede voornemens… Andere onderwerpen zijn dan weer helemaal niet aan mij besteed, ik denk bvb. aan tarot, leven volgens de maan en zelfs elixirs brouwen 🙂 Selecteer vooral zelf zou ik zeggen.

8. Onbespreekbaar

Een podcast van twee dappere mannen over het bespreekbaar maken van psychische problemen. Toppers!

9. Red de millennial

Ik haat het woord ‘millennial’ bijna even hard als ‘kids’. Omdat het me onmiddellijk doet denken aan een bende avocado-etende klimaatactivisten. Volgens de definitie ben ik er zelf één, maar ik associeer me helemaal niet met de eigenschappen die eraan worden gelinkt. In deze podcast onderzoeken een paar Nederlandse millennials zélf of de vooroordelen kloppen.

10. Scheiden doet leiden

Dit is de meest recente in mijn lijstje, pas vorige week gestart. Elke aflevering vertelt het verhaal van hoe een vrouw haar scheiding beleefde. Mooi gebracht, smaakt naar meer!

Nog aanraders vind je in mijn andere posts met hetzelfde onderwerp.

Hebben jullie nog meer tips voor mij?

8 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete podcasts, deel 5”

    • Mogelijkheden kan je creëren, ik luister tegenwoordig zelfs als ik in de douche sta 😀 En anders tijdens autorijden, koken, strijken, sporten, stofzuigen…

  • Ik luister zelf (no?) geen podcastst, maar ik las deze week dat Sofie van blog Sofinesse er ook één gaat uitbrengen. Het thema intrigeert. De podcast zal ‘weg’ heten en heeft als rode draad verlieservaringen. Voila, een vrijblijvende tip van iemand die eigenlijk nog altijd niet goed weet wat dat nu precies is, zo’n podcast.

    • Ja ik zag het op haar blog! Ben wel benieuwd, omdat het van haar komt, maar moet eerlijk toegeven dat het thema me niet echt aanspreekt. Waarschijnlijk door de zwaarte? Maar ga er zeker eentje luisteren!

  • Zalig, jouw lijstje! Er staan er heel wat tussen die ik nog niet kende, dus ik heb weer heel wat luistervoer erbij 🙂 Mijn update verschijnt volgende week, want ook ik ontdekte enkele hele fijne nieuwe podcasts 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *