Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete podcasts, deel 2

Iedere hond met een hoed op lijkt tegenwoordig een podcast te hebben, dus het wordt moeilijker om het kaf van het koren te scheiden. Maar ik help jullie hier graag mee 🙂

Ik gaf begin dit jaar al een overzicht van mijn tien favoriete podcasts van dat moment. Ook een lijstje met podcasts over het ouderschap kon niet op deze blog ontbreken. Momenteel zijn dit mijn favorieten (in willekeurige volgorde):

1. Elke dag vakantie

Een podcast van Eva Daeleman en haar vriend Stijn waarin ze vertellen hoe ze meer rust in hun hoofd en leven krijgen. Met thema’s zoals schuldgevoel, omgaan met kritiek, keuzestress… Toppertje!

2. Dertigerspraat

Oh, dertigerspraat. Ik vernoemde hem al in een aparte post, maar hij behoort nog steeds tot mijn favorieten. Het concept is simpel: twee vrouwen die babbelen over hoe hun week geweest is. Alleen zijn dit de twee meest komische vrouwen van Vlaanderen.  Telkens weer een reden om te gaan joggen, deze 😉

3. Van twee kanten

Een Nederlandse podcast over de liefde, en de problemen die in een relatie kunnen opduiken. Telkens belicht vanuit het standpunt van beide partners.

4. De universiteit van vlaanderen

Korte afleveringen die gebaseerd zijn op een duidelijke vraag, die door een expert beantwoord wordt. De onderwerpen zijn heel uiteenlopend, gaande van serieus (bio-hacking, natuurverschijnselen) tot minder serieus (waarom je de Ikea niet kan buitenkomen zonder iets te kopen).

5. Omdenken

Het Omdenken-principe van Berthold Gunster is razend populair bij onze Noorderburen. Er zijn al verschillende boeken geschreven over hoe je problemen op een andere manier kan bekijken. Ook over het ouderschap is er een omdenken-boek. Die review ik binnenkort 😉

6. Myths and legends

Voor fans van de Griekse mythen en sagen is er deze, een handig overzichtje van alle verhalen die ooit zijn verteld.

7. De Tweede

Dit is een korte reeks (7 afleveringen) over het leven met twee kinderen, en welke impact dat eigenlijk heeft op een eerste kind. Begin er vooral niet aan als je nog twijfelt, want er wordt geen fraai beeld weergegeven 🙂

8. Sociologen op de koffie

Een Vlaamse podcast van twee studenten sociologie die verschillende onderwerpen (zoals partnerkeuze, sektes, nationalisme…) bekijken vanuit sociologisch standpunt.

9. Tersmissen baguette

Eentje voor de Thuis-fans! Iwein Segers is de host van deze podcast en kijkt volgens mij zelf maar zo’n tweetal keer per maand naar Thuis 🙂 Hij gaat nogal ver in het analyseren van de verhaallijnen en personages, wat het dan weer ongelooflijk grappig maakt.

10. Welcome to the AA

Deze zal bij de meesten wel gekend zijn, aangezien hij de oervader der podcasts genoemd wordt en ook al loopt sinds anderhalf jaar. Alex Agnew interviewt verschillende bekende Vlamingen uren aan een stuk, waardoor je hen van een heel andere kant leert kennen.

Hebben jullie nog aanraders voor mij?

11 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete podcasts, deel 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *