Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! 7 superkrachten die elke ouder zou moeten hebben

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: superkrachten die elke moeder zou moeten hebben.

Bye bye Mega Mindy, hier komt Mega Mommy! Oh wat zou het fantastisch zijn om geheime krachten te hebben die je als moeder kan inzetten. Laat maar komen, deze super powers:

 

1. Telepathisch vermogen

Wezens begrijpen die niet kunnen praten, iedereen zou dat wel willen. Als De Zoon een zoveelste woedebui heeft en daarbij kwaad wordt in een onbegrijpelijk brabbeltaaltje, zou ik zooo graag weten wat hij daar allemaal zit te verkondigen.

 

2. Onvermoeibaar zijn

Genoeg hebben aan twee of drie uur slaap per dag en zonder koffie de dag doorkomen, ik zou er direct voor tekenen!

 

3. Eindeloos geduld

Tja, soms zijn we allemaal aan het eind van ons Latijn en zouden we wel een extra portie geduld kunnen gebruiken. Bij de zoveelste driftbui, de tiende keer zeuren om een koekje of voor de twintigste keer een staartje maken.

 

4. Supersnelle reflexen

Net op tijd zijn om die beker op te vangen of de spaghettisaus die op de grond valt te neutraliseren voordat alles open spat op je pas gepoetste vloer, of je kind uit de lucht plukken terwijl hij van de zetel op de grond valt. Snelle reflexen zijn een must als ouder!

 

5. Verdwijntruc

Dingen doen verdwijnen is voor een moeder altijd superhandig: stof, nachtmerries, splinters, de strijk en de was, pijntjes allerhande… Ik kan wel al chocola doen verdwijnen als de beste, maar dat heeft me in het moederschap nog niet veel verder geholpen.

 

6. Metamorfose

Altijd goed gekleed en haren in de plooi, kleren dragen zonder kwijl- of melkvlekken erop en een broek dragen die niet in de categorie joggingbroek thuishoort. En dat alles in enkele seconden tijd.

 

7. Bilocatie

Het vermogen hebben om op twee plaatsen tegelijk te kunnen zijn. Op de WC en op de zetel om een boekje voor te lezen bvb., of in de supermarkt en buiten bij de glijbaan. Je kan dan ook zonder moeite tegelijkertijd taxichauffeur, kok, dokter, clown en huishoudster zijn. Lijkt me heerlijk!

 

Voor welke superkrachten zou jij direct tekenen?

Eén reactie op “Vrijdag lijstjesdag! 7 superkrachten die elke ouder zou moeten hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *