Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Landal Vennenbos

In november vorig jaar was er een actie bij Landal waardoor je spotgoedkoop naar bepaalde parken kon gaan, daar moesten we natuurlijk geen twee keer over nadenken. Het was voor de kindjes een blij weerzien met hun vriendje Bollo, want die hadden ze al even moeten missen aangezien we vorig jaar naar een park zonder Bollo gingen. (Het jaar ervoor hadden we dan wel een overdosis gehad met de Lommerbergen en Port Greve.)

Deze keer viel ons oog op het Vennenbos. Vooral het pas vernieuwde zwembad met waterspeeltuin trok onze aandacht. En dus boekten we een weekendje voor februari.

We moesten lastminute nog snel twee extra gasten bijboeken, toen allebei de kindjes met de klaspop thuiskwamen. Maar gelukkig was dat geen probleem.

De huisjes

Wij hebben zowel met Landal als met Center Parcs ervaring, en qua huisjes gaat onze voorkeur meestal uit naar Landal, waar je toch iets meer ruimte hebt en de huisjes nieuwer zijn. Maar dit park was vroeger een Center Parcs, dus die typische huisjes zijn wel gebleven. Klein maar gezellig! Wij verbleven in een 4-persoonskindercottage en stonden verbaasd over hoe kindgericht deze huisjes waren. Er was aan alles gedacht: kinderzeteltjes (zie foto boven), kinderservies, speelgoed (en dat mag je heel ruim nemen met een petanque, sjoelbak, verschillende gezelschapsspelen…) en zelfs een welkomstpakket met daarin een rugzakje, badartikelen, krijtjes en knutselmateriaal.

Een WC met geïntegreerde kinderbril 🙂

Ook het stapelbed kon op veel enthousiasme rekenen. Niet dat ze er beter in geslapen hebben, maar het is het idee dat telt 😉

Een sjoelbak in de living! In Landal kan het.

Activiteiten

Behalve het spectaculaire zwembad viel er uiteraard nog heel wat te ontdekken. Zo deden we een speurtocht op het park, verdwaalden we in het doolhof, werd er gedanst en gelezen met Bollo… We bezochten ook de kinderboerderij en speelden even in de speeltuin. Deze laatste was wel heel klein, en meer gericht op oudere kinderen (ik gok een jaar of 7-8) door de hoge klimtoestellen.

Gedurende het hele weekend konden de kindjes stempels verzamelen voor dingen die ze hadden gedaan, om daarna met een volle kaart naar de receptie te trekken om hun cadeautje in ontvangst te nemen.

Raad eens wie nooit een stempel bij puntje 3 heeft behaald :p

Er waren shows voor grote en kleine mensen, glittertattoos, een nagel- en make-upstudio (dit was helaas alleen voor de kinderen) en in de binnenspeeltuin werd er heel wat afgeklommen.

Op het park zelf was voor een weekend zeker genoeg te doen, dus over extra activiteiten in de omgeving kan ik helaas niets zeggen, maar met de Beekse Bergen én de Efteling in de buurt lijkt verveling me zeker geen probleem.

Culinair

Op dit vlak lagen onze verwachtingen al niet echt hoog, en toch waren we een beetje teleurgesteld. Er was de gebruikelijke snackbar en pizzeria (die maar 2 dagen in de week open was) en een ‘grand café’. Maar in die laatste kon je ‘s avonds ook niet veel meer krijgen. Het familiebuffet deden we niet, aangezien we op zondagochtend al gingen ontbijten in buffetvorm. Dit was wel het culinaire hoogtepunt van het weekend 🙂 Zeker omdat het De Zoon zijn verjaardag was, en Bollo dus gezellig mee aan tafel schoof in zijn pyjama en met slaapmuts.

Op zondagavond barstte de storm Ciara los, en toen was ik toch even niet zo happy om in een huisje in de bossen te zitten. Op een bepaald moment dacht ik dat we met bungalow en al zouden weggeblazen worden 😀 De storm bracht ons wel letterlijk dichter bij elkaar (lees: allemaal in één bed). Behalve deze slapeloze nacht, kwamen we wel helemaal uitgerust terug van een weekendje Landal Vennenbos.

Eén reactie op “Landal Vennenbos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *