Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

De tien geboden van Landal Port Greve

Yes, al voor de tweede keer naar Landal dit jaar! En neen, ik heb nog nooit een gesponsorde blog geschreven dus dat ga ik nu ook niet doen. Dit is een eerlijke review over onze ervaring in Landal Port Greve vorige week, en de 10 geboden die daaruit voortvloeien.

 

1. Gij zult u niet vervelen op het park

In Landal Port Greve is genoeg te doen om niet van het park af te moeten. Zowel bij goed weer als bij regen zal je je niet vervelen. Er is een zwembad met drie kinderbadjes (vooral dus interessant voor gezinnen met jongere kindjes, want verder was er alleen nog een glijbaan en een baanzwembad), een indoor speeltuin, een grote buitenspeeltuin, een airtrampoline, fietsenverhuur, kinderdisco, bowling, kids club, golf, biljart, boogschieten, een kids running track…

 

2. Gij zult Bollo vereren

 

 

Tja, die Bollo. De Dochter heeft een haat-liefde verhouding met de Landal-mascotte. Twee maanden geleden maakten ze een onwennige start, om tegen het einde van de vakantie helemaal overstuur te zijn als we naar huis moesten en ze Bollo nooit meer zou zien. Ook nu durfde ze eerst geen contact zoeken, maar De Zoon maakte dat ruimschoots goed door Bollo te stalken en van “aaie aaie” te doen. Overal waar er nog maar een afbeelding of pop van deze beer te zien was, kraaide hij het uit. En het park hangt/staat/ligt… er vol mee, we hebben het geweten.

 

3. Gij zult u vijf dagen lang niks aantrekken van het huishouden

In ons vorige Landal-huisje hadden we geen vaatwasser, dat was hier wel het geval. We hadden een vrijstaande bungalow met een grote privé-tuin (die heel goed onderhouden was) en zelfs een eigen parkeerplaats voor de deur. Ook de huisdieren (een eend en twee konijnen) waren inbegrepen.

 

Het huisje wordt gepoetst bij vertrek, dus met twee kleine kindjes vijf dagen lang eens niet moeten denken aan kruimels, vallende spaghetti of rondvliegende yoghurt… dat is pas vakantie!

 

4. Gij zult u niet blauw betalen aan 4G

Een dikke plus voor jonge ouders: er is gratis wifi in het hele park. Geen extra kosten dus om te sharen, liken, updaten, netflixen…

(Pas op, dit is in sommige andere Landal-parken wel zo, maar dat staat altijd op de website vermeld.)

 

5. Gij zult niet verhongeren

Je kan altijd zelf koken, er is een winkeltje op het domein waar alle basisartikelen voorzien zijn. En in de bungalow heb je ook alles wat nodig is. Maar het hoeft dus niet, in het restaurant met zonnig terras kan je ook terecht voor een (afhaal)maaltijd. Er is daarnaast nog een ijsbar van Carte d’or en een snackbar. Deze laatste bevindt zich vlak naast de binnenspeeltuin, een schot in de roos voor ouders die hun frieten voor de verandering gewoon ook eens warm willen opeten.

 

6. Gij zult de omgeving verkennen

Dit Landal-park ligt in Zeeland, op loopafstand van de zee, dus een feest voor kindjes. Er is een klein strandje en een jachthaven vlak buiten het park, meer moet dat niet zijn. In de buurt zijn verschillende steden en attracties zoals deltapark Neeltje Jans, Mini Mundi en de zeehondenopvang,

Wij bezochten Zierikzee, een idyllisch dorpje op een paar kilometer van het park en trokken naar een marktje in Haamstede.

 

 

7. Gij zult nooit het gevoel hebben dat het te druk is

We waren er deze keer in het hoogseizoen, dus ergens had ik me al klaar gehouden voor drukte. Maar het was niet anders dan toen we in mei gingen. Er was overal plaats, hebben nooit voor iets moeten wachten en ook in het zwembad en de speeltuin zat je niet als sardientjes op elkaar.

 

8. Gij zult aangestoken worden door het enthousiaste animatieteam

Vooral de kinderdisco en de Bolloclub waren populair. De animators bleven altijd enthousiast, ook als ze de kinderen (eigenlijk alleen de onze) subtiel van het podium moesten af werken omdat ze weer eens in de picture wilden staan.

 

9. Gij zult u overal zonder auto kunnen verplaatsen

Het park is niet zo groot dus alles is goed op loopafstand te doen. En tegelijk “moet” dit niet, wat in vele andere bungalowparken wel het geval is. Alweer een plus voor jonge gezinnen: als je met een vermoeide en hongerige peuter terugkeert van een uitstap en je moet eerst nog van de parking naar je bungalow wandelen, is die laatste kilometer er soms teveel aan.

 

10. Gij zult voor volgende zomer al een nieuwe vakantie boeken

Dit was onze tweede Landal-ervaring en we weten nu al dat er voor volgende zomer weer iets zal geboekt worden. Er zijn nog zoveel leuke parken te ontdekken! Wat dacht je van een eigen beach villa OP het strand (Landal Hoek van Holland), een wellnessboerderij (Landal Hof van Saksen) of een park omringd door water (Landal Waterparc Veluwemeer). Nog een hele wereld om te ontdekken!

 

 

 

5 Antwoorden op “De tien geboden van Landal Port Greve”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *