Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Landal Lommerbergen – Vakantie in cijfers

Vorige week brachten wij 5 dagen door in Landal Lommerbergen. De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat dit onze eerste Landal-ervaring was. In onze eigen kindertijd hadden we enkel nog maar kennisgemaakt met de concurrentie. Maar dat dit een topvakantie was, dat staat vast!

We hebben op veilig gespeeld aangezien dit de eerste keer was dat we met z’n vieren langer dan een weekend weg waren. We kozen dus voor een park dat minder dan een uur rijden was. Het aantal keer dat er in de auto gezeurd werd van “zijnwedaarbijna”, werd dus herleid tot nul. Een dubbele meevaller!

Het feit dat we 5 dagen niet van het park geweest zijn, zegt genoeg. Nochtans zijn er ook in de omgeving leuke dingen te doen (zoals Toverland en Zoo Parc), maar daar hadden we dus gewoon geen tijd voor. Qua weer kregen we een mooie combinatie van 4 zonnige dagen en 1 regendag. We konden de eerste dagen naar het strandje, bezochten de verschillende speeltuinen, de kinderboerderij, zwommen in het buitenzwembad… En de regenachtige dag was de ideale gelegenheid om het zwembad en de binnenspeeltuin van naderbij te inspecteren. (En de Bollo show 3 keer te bekijken, dat ook).

 

Die Bollo, de mascotte van Landal. Een superster in de ogen van De Dochter (3). De eerste kennismaking verliep nogal stroef en angstaanjagend, maar na enkele keren was ze ontdooid (in tegenstelling tot de beer zelf, die onder een snikhete glazen koepel nog altijd even vrolijk stond te dansen in zijn dikke pak). Het afscheid was dan ook dramatisch, we hebben moeten beloven dat we nog eens op vakantie naar Bollo zouden gaan (check, reeds geboekt naar Zeeland deze zomer!)

Heel veel complimenten ook voor de rest van het kinderanimatieteam. Altijd even enthousiast aan het dansen, vertellen, schminken, zingen, voorlezen, nagels lakken… Een gepassioneerde bende! Over de andere vormen van entertainment kunnen we niet veel vertellen aangezien de kindjes nog te klein waren hiervoor. Maar de mogelijkheden zijn er zeker: bowlen, biljart, tennis, boogschieten, minigolf, een speelhal… voor elk wat wils!

 

 

We verbleven in een kindercottage met 2 slaapkamers. Deze was vrij basic, maar meer moest dat eigenlijk niet zijn. Twee slaapkamers, inderdaad. In dit type cottage was drie kamers helaas geen optie. We vreesden al voor onze slaap, maar behalve de eerste nacht was het een succes. Ze sliepen 3 nachten na elkaar allebei door (kom dat zien!) Lag het aan de andere omgeving, het feit dat ze de hele dag bezig waren, de vele indrukken die ze opdeden of net omdat ze met twee op een kamer sliepen? Joost mag het weten, maar voor ons was het een zegen. Dat we 0 keer na 5u30 wakker waren, nemen we er maar gewoon bij.

In de kindercottage was alles aanwezig, dus dat zorgde voor een serieuze vermindering van de bagage. Er was kinderspeelgoed, een badje, een potje, luierkussen, een kinderbed en -stoel en zelfs aangepast bestek en borden.

Qua eten zijn er in het park verschillende opties. Wij kookten een keer zelf, lieten pizza bezorgen, aten fastfood (wat je wel zeer letterlijk mag nemen met een 15-maandertje dat het niet zo begrepen heeft op eetstoelen) en waagden ons aan Het Buffet. Zo’n keer of 27 moesten we rechtstaan tijdens het eten, omdat De Zoon liever het volledige restaurant eens van op kruiphoogte wou bekijken, in plaats van braaf in het kinderhoekje te spelen. Hierdoor werd ons buffet meer een walking dinner, maar gegeten hebben we!

Zoals dat met jonge kinderen gaat, was het een doodvermoeiende vakantie maar door die lachende snoetjes zo’n 536 keer per dag te zien, was het dat allemaal waard. Landal, we will meet again!

 

 

3 Antwoorden op “Landal Lommerbergen – Vakantie in cijfers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *