Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Landal Hof van Saksen

Wij gingen vorige week een midweekje naar Landal Hof van Saksen en dat was geweldig! We zijn sowieso wel fan van bungalowparken, maar deze sprong er toch echt wel bovenuit op heel veel vlakken. En als je er de reviews op naleest, is dit inderdaad een populair park. Voor ons was de keuze vooral bepaald door wat er op het park te doen is voor kleine kinderen, want happy kindjes = pas echt vakantie 😉

 

 

We verbleven in een 4-persoons’boerderij’ (zo worden de huisjes daar genoemd). We twijfelden eerst tussen dit type huisje en een wellnessboerderij, waar je een privé-jacuzzi hebt op het terras. Helaas was dit type dubbel zo duur, dus we besloten toch maar voor de niet-luxueuze versie te gaan.

Ons huisje had drie slaapkamers, daar kozen we bewust voor aangezien onze kindjes elkaar wakker houden als ze op dezelfde kamer slapen. Verder was er op de bovenverdieping ook nog een ruime badkamer, helemaal niet vergelijkbaar met de standaard badkamers die je in bungalowparken tegenkomt. Om maar iets te zeggen: de douche bevond zich niet IN het bad én je kon op de WC zitten zonder met je knieën tegen de wasbak te stoten 🙂

Mijn verbazing werd nog groter bij de bedden, zo degelijk! Ook de benedenverdieping was heel ruim. Het terras was niet enorm, maar voldoende om gezellig buiten te kunnen eten.

 

 

Op culinair gebied is er het klassieke buffetrestaurant, een Italiaan, een brasserie en een snackbar. Je kan zelfs een privé-kok aan je boerderij laten komen (wat wij overigens niet hebben getest). Het buffet was voor de kindjes een activiteit op zich, maar liefst twee uur brachten we daar door. Het menu is er niet zo standaard als in andere parken: als voorgerecht waren er vele kleine glaasjes, wat het geheel toch allemaal een beetje meer fancy maakte dan wanneer je uit grote bakken opschept. Het vlees of de vis werden live gebakken (zoals bij een wokrestaurant) en daarna was er nog een zéér uitgebreid dessertbuffet (dat is één van mijn persoonlijke criteria :))

Bovendien was er in het restaurant een ballenbad, waardoor we echt op ons gemak konden eten. (Remember vorig jaar toen ons buffet nog een walking dinner was? Niet bij Hof van Saksen!)

 

 

Qua uitstapjes in de omgeving is er heel veel keuze, alleen hadden wij al bijna genoeg aan de activiteiten op het park zelf. Eén dag zijn we erop uit getrokken naar Sprookjeshof in Zuidlaren, een soort mini-Efteling met mega-speeltuin (binnen en buiten), toppertje!

 

 

Andere activiteiten met kleine kinderen zijn: Kabouterland, een attractiepark, Plopsa Coevoorden, een dierentuin, schaapskooi, doe-museum… Maar daarvoor zullen we dus nog een keer moeten terugkomen.

Zoals ik al zei is er meer dan genoeg te doen op het park zelf. De namiddag vliegt voorbij met een kindvriendelijke versie van de kroegentocht: de speeltuinhop. Op blote voeten door het park slenteren van speeltuin naar speeltuin. Een emmertje en schepje erbij en ze zijn gesteld.

 

 

Ook de knutselacademie was bij onze vierjarige heel populair. Je kan er de hele dag door allerlei knutselactiviteiten doen zoals schilderen, tekenen, knip- en plakwerk… een droom voor De Dochter!

De Zoon bracht zijn dagen voornamelijk in de binnenspeeltuin (die ook heel uitgebreid is!) of al springend door: tijdens peutergym, in het enorme trampolinepark (dat op bepaalde momenten alleen voor peuters en kleuters toegankelijk is) of op het gigantische springkussen op het strand. (Af en toe sprong hij ook wel eens letterlijk uit zijn vel, maar hey, hij is twee… wat hadden we dan gedacht…)

 

 

En dat strand, dat was al een attractie op zich! Nog nooit zo’n uitgebreide waterspeeltuin tegengekomen in een bungalowpark. Ze versleten er (letterlijk) hun broek, een hele namiddag lang. En elke dag wilden ze toch wel eventjes nog op dit strand doorbrengen. Zelfs ‘s avonds waren ze er niet weg te slaan en werden er marshmellows geroosterd.

 

 

Het zwembad is ook altijd heel bepalend voor onze keuze. In Hof van Saksen is er voor elk wat wils. Er zijn twee kinderbadjes met glijbanen en fonteinen, een instructiebad (waar onder andere peuterzwemles gegeven werd), drie spectaculaire glijbanen en een wildwaterbaan. Dit laatste was een absoluut hoogtepunt in het ouderschap: eindelijk met onze kindjes op de wildwaterbaan. Daar telde ik al naar af sinds mijn bevalling 🙂

Er is op het resort ook een fitness en een wellness aanwezig, maar die hebben we niet bezocht. De glijbanen hebben we apart getest, aangezien die pas vanaf 7 jaar zijn. Ik kaapte dus een ander gezin om even mee te glijden in de Bombo, de grootste bandenglijbaan ter wereld: je glijdt er door een enorme trechter met een band voor vier personen. De Man testte een andere glijbaan uit waar je alleen of met twee in een band kon zitten. Eigenlijk heeft Hof van Saksen zelfs voor deze “problematiek” een oplossing: op bepaalde momenten is er een medewerker beschikbaar om met een single ouder mee te glijden OF om op de kindjes te passen als de ouders samen willen gaan. Geniaal toch!

 

 

Kortom: het was voor ons een topvakantie! Wie van bungalowparken houdt, maar ook wel eens iets anders wil dan kindershows, krappe huisjes of slappe frieten aan het buffet, is hier aan het juiste adres. Ik zou dit park echt aan iedereen met jonge kinderen aanbevelen.

 

 

 

8 Antwoorden op “Landal Hof van Saksen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *