Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Kraametiquette

Er zijn zo van die mensen die maar niet lijken te snappen wat de ongeschreven etiquette na een bevalling en bij de kraamtijd inhoudt. Bij andere levensgebeurtenissen weet iedereen zich wel goed te houden aan deze officieuze regeltjes. Daarom de top 5 van mijn geschreven ongeschreven etiquette.

 

  1. Als er een baby geboren is en je verneemt dit niet sociale media-gewijs, post dan nooit een proficiat op de wall van de kersverse ouders, voordat zij daar zelf de aankondiging hebben gezet.
  2. Als je op babybezoek gaat en de baby lijkt niet uit een reclamefoldertje te komen, zeg dan NOOIT dat hij/zij er lief/schattig/snoezig/slim uitziet. Zeg beter gewoon niets of zie punt 3. De tentakels van pasbevallen moeders zijn zo scherp afgesteld dat ze wel doorhebben dat lief niet hetzelfde is als mooi of knap.
  3. Als je op bezoek gaat thuis en de ouders vragen je uit beleefdheid of je blijft eten, zeg dan neen. Er is niemand die daar op zit te wachten. Beter: breng eten mee voor het koppel.
  4. Stel nooit voor om de baby vast te houden. De eerste dagen mag die alleen maar naar mama ruiken. Een baby hoeft je niet aan chanel no°5 of ongewassen sokken te doen denken.
  5. Vraag naar de bevalling. Geloof mij, hoe wreed die ook was (of net dan): elke moeder wil dat de wereld weet hoeveel uur de bevalling heeft geduurd. (Nota: als je bij de lucky few bent die op minder dan 6u kunnen afklokken, dik je verhaal dan met enkele uren aan. Uit solidariteit. Geloof mij, die zal je later nog nodig hebben in mamaland.)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *