Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Kleine gelukjes


Ik schreef eerder al dat ik een zeer positieve (sommigen zouden het naïef durven noemen) ingesteldheid heb. Daarom heb ik er niet zoveel nood aan om kleine gelukjes ook echt neer te schrijven, voor mij is het gewoon een state of mind om me daarvan bewust te zijn. Maar voor thema 4 van de Blogboost najaarschallenge maak ik graag een uitzondering! Door mijn kleine gelukjes op te lijsten, ontdekte ik dat ze eigenlijk onder te verdelen zijn in een paar categorieën:

Rust en tijd

Ik word gelukkig van alles dat te maken heeft met tijd voor mezelf, stilte, rust… Elke woensdagochtend (in normale, niet-corona omstandigheden). Eens niet moeten koken. De kindjes die een weekendje gaan logeren. Een bad nemen zonder pottenkijkers, daarbij een maskertje opleggen en dat ook daadwerkelijk vijftien minuten op kunnen laten. Het zit ‘m in de kleine dingen 🙂

Eten en drinken

Wie wordt er nu niet gelukkig van een tas thee of warme chocomelk, een bord pasta-pesto, een reep Tony Chocolonely of een pot paar lepels Ben&Jerry’s? Ik alleszins wel!

Familie en vrienden

Ook al ben ik graag alleen, ik heb af en toe ook wel nood aan etentjes met vriendinnen, babbels met familie, een uitstapje of knuffelmoment met de kindjes, een date met de man, leuke dingen doen met z’n vieren…

Lezen, kijken en luisteren

Ik word altijd gelukkig als ik me kan verliezen in een goed boek of een podcast kan luisteren. Ook tijdschriften heb ik sinds kort weer herontdekt. Die buiten lezen in een zonnestoel (eventueel aan de rand van een zwembad) is nog zo’n geluksmomentje. En wat zou ik zijn zonder ons Netflix-abonnement?

Bewegen (in de natuur)

Een boswandeling, een heerlijk ochtendloopje langs het water, zwemmen… allemaal dingen die energie van mij vragen maar waarvan ik zeker ook weer energie terugkrijg.

Van welke kleine dingen worden jullie blij?

6 Antwoorden op “Kleine gelukjes”

  • Eten, amai! En als je dan lekker eten kan combineren met vrienden, dat is echt alles. Ik kan zo genieten van alles wat daar rond hangt: dat bediend worden, mijn glas wijn dat bijgeschonken wordt, mijn dessert, en dan met goed gezelschap. Olé! En dan in mijn bed kruipen met verse witte lakens.

  • Gaan eten, amai echt, hoe hard mis ik dat! Ik had gedacht dat ik cafés veel harder zou missen, want die sfeer creëer je thuis toch nog moeilijker vind ik. Maar amai, ik denk dat ik 7/7 op restaurant ga wanneer het weer mag haha. Misschien moet ik al maar beginnen sparen. Ik word ook altijd blij en rustig als ik een goed evenwicht heb tussen leuke dingen doen en mensen zien, en alleen zijn en chillen en Netflix kijken. In normale niet-coronatijden (please kom terug en snel) probeer ik zo’n 3x per week vriendinnen of familie te zien en 4x te zetelhangen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *