Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Over die keer dat ik ouder-kindyoga deed

Say what?? Jawel, Moederschip is losgeslagen. Yoga is echt niets voor mij. Een zogezegde ontspannende activiteit waar ik alleen maar zenuwachtiger van word, dan moet er toch iets fout zitten…

Dat is buiten De Dochter gerekend, die niets liever doet dan voor de TV mee “turnen” met Bieba en Louba. Of papa nadoen als die zijn core stability oefeningen doet.

Aangezien ze daar echt rustig door wordt, dacht ik dat ouder-kind yoga wel eens iets voor haar zou kunnen zijn. Daarom besloten we gisteren om onze stoute schoenen uit te trekken en op een yogamatje neer te planten op een gezellige zolder in Diepenbeek.

Het begon allemaal met het Chinese nieuwjaar. Alle kinderen mochten een pakje met eetstokjes nemen en daarmee Chinese tekens op de rug van de mama’s (en een moedige papa) schrijven. Daarna moesten we op een bepaalde manier stappen, alsof we met een strak Chinees rokje rond onze benen liepen (op de tenen, hielen, kleine pasjes enz.)

Toen de klederdracht en de uitnodiging in orde was, was het tijd voor de versiering. Er moesten “vlaggen” worden gemaakt door bepaalde -met acrogym vergelijkbare- houdingen aan te nemen. Hard werk! Na de vlaggen was er natuurlijk nog eten nodig, en werd er op de rug “rijst gemaakt” (massage). Als afsluiter werden de kinderen meegenomen in een verhaaltje (relaxatie) en kregen ze een gelukspoppetje mee naar huis.

De Dochter vond het ge-wel-dig! Mijn anders zo verlegen kind, durfde zich plots opgeven als “toonkind” om samen met de juf de oefeningen voor te doen. Ik zag haar gewoon groeien op een uur tijd.

Hoewel ik er nog steeds niet veel aan vind (het blijft nu eenmaal een vorm van beweging :p) had ik er toch plezier in omdat ik zag hoe hard zij ervan genoten heeft. En een volledig uur zonder afleiding met elkaar doorbrengen op deze manier is wel een aanrader. Het klimmen en klauteren op mama zou zeker ook iets zijn voor haar broer, helaas is die er nog te jong voor. Kindjes vanaf 3 jaar kunnen terecht in de ouder-kleutergroep, vanaf 6 jaar in de ouder-kindgroep. Er zijn af en toe ook wel sessies wobbelyoga voor peuters van 1 tot 3 jaar, maar ik moet er nog eens serieus over nadenken of ik mij -met mijn master in de Lompheid en Onevenwicht- daaraan durf wagen.

Meer info vind je op de website van Shantaram yoga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *