Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

Je weet dat je mama bent als… (6)

Nog elke dag kom ik momenten tegen waarop ik ten volle besef dat ik mama ben. Ik schreef er al meerdere posts over. Intussen kan ik weer een nieuwe editie vullen.

Er zijn zo van die dagen dat je die kleine patatjes zou willen opeten omwille van hun hoge aaibaarheidsgehalte. En dan zijn er die andere dagen waarop je wenste dat je dat ook effectief had gedaan Mama zijn, het is me wat! Je weet dat je mama bent als…

 • je dingen googelt zoals daar zijn: “kind eet teveel”, “symptomen gedragsstoornis kind” of “zand eten giftig”.
 • een dag ziek zijn (lees: verplichte bedrust en netflix) eerder een droom is dan een straf.
 • je ‘s ochtends geen prut uit je ogen moet vegen omdat die gewoon nooit meer dan twee uur achter elkaar gesloten zijn geweest.
 • je je partner niet kan knuffelen zonder dat er binnen de 3 seconden een kind tussen jullie kruipt.
 • je in een videocall 37 keer onderbroken wordt voor iets dat écht niet kan wachten, zoals een auto waar het wiel van af is, een vermist knuffelkonijn of een koekje zeer dringend moet opgegeten worden.
 • je het nummer van de dokter van wacht op speed dial hebt.
 • je de intro van het favoriete TV-programma van je kind vanbuiten leert om indruk te kunnen maken tijdens de rit van school naar huis.
 • je ‘s avonds onverklaarbare vlekken op je kleding terugvindt.
 • je nooit meer een dessert alleen kan opeten, want er staat altijd een behulpzaam mondje paraat om mee te helpen.
 • je overweegt om een zelfhulpgroep op te richten voor moeders die elk jaar een vakantieplanning van negen weken moeten opmaken (S. wil op boogschietkamp, oef dat komt dan tegelijk uit met het danskamp van L. Oei nee wacht, dat is op een andere locatie en die ene dag is er geen kamp… enzovoort)
 • je jaloers bent op ouders die “gezellig” een middagje thuis kunnen zitten.
 • je in je dromen nog steeds “Mama, ik heb gedaaaaaaaan” hoort.
 • je die stralende blik ziet wanneer ze jou tussen de mensenmassa gespot hebben aan de schoolpoort.

5 Antwoorden op “Je weet dat je mama bent als… (6)”

 • Hier is het vaak van ‘ik heb gedaaaaaaaaaaaaan’ op woensdagnamiddag, net als mijn man in een belangrijke call zit, haha!
  Wij hebben een Whatsappgroepje met enkele mama’s van de vriendinnetjes, waarin we afspreken wie wanneer waar op kamp gaat. Best handig!
  Bedankt voor de (alweer) zeer herkenbare blogpost :-).

 • Leuke post! En kijken jouw kids alleen maar de desserts uit je mond? Hier kijkt hij zowat alles uit m’n mond, behalve fruit. Dat lust hij niet :p En hij begint dan te grijpen naar mijn koekje en ik vind het zo schattig dat het er meestal op neerkomt dat ik meer dan de helft van mijn koek kwijt ben, haha.

 • Hahaha “zand eten giftig”, amai ik ga ooit nog zoooo veel zulke dingen googelen volgens mij. Ik dacht het dit weekend nog toen ik 101 dingen googelde over de vriezer waarvan ik DACHT dat hij kapot was: wat gaat dat geven als ik ooit kinderen heb :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd