Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Uitstapje naar Hidrodoe

Het stond al lang op ons lijstje om eens te doen: een bezoekje aan Hidrodoe, een educatief ‘waterdoecentrum’. Vorig weekend trokken we er dan eindelijk naartoe. En wat vonden we ervan?

Er gelden nog steeds heel wat coronamaatregelen bij alle indooractiviteiten, zo ook bij Hidrodoe. Daardoor moesten we op voorhand een tijdsslot reserveren van drie uur. Aan de ingang stonden er maar een stuk of 5 andere gezinnen, dit was dus heel goed geregeld. Ook was er een looproute gemaakt (éénrichtingsverkeer). Dit vonden we wat minder handig aangezien de WC’s aan de ingang waren en je dus de hele route moest doorlopen om er te geraken.

We startten de route met enkele proefjes waarbij water diende om dingen vooruit te bewegen: schieten met een watergeweer op een balletje, een raket de lucht in lanceren, golven maken… Iets dat vooral De Zoon supertof vond.

Daarna kwamen we bij het buitengedeelte waar we onder een enorme fontein konden lopen, bloemetjes omver schieten met een pistool en een waterballet maken door op tegels te springen en zo de druk groter of kleiner te maken.

Vervolgens was er een kleine ruimte met het thema ‘zeepbellen’. Aan de hand van metalen constructies konden zeepbellen in verschillende vormen gemaakt worden. Ook kon je op een plaat gaan staan waar een ijzeren cirkel rond lag, die je dan heel snel moest omhoog trekken zodat je in een zeepbel stond. Lukte.voor.geen.meter! (5 keer geprobeerd). De kindjes hadden dit in het voorstellingsfilmpje gezien en we waren toch wat teleurgesteld dat het niet zo cool was als het leek. Het zou handig geweest zijn als er een medewerker zou staan om dit te demonstreren 🙂

De volgende activiteit was een soort grot waar allemaal verrekijkers/microscopen hingen waarmee je bepaalde dingen kon bekijken. Wat voor dingen dat precies waren, zullen we nooit weten, want deze mochten niet gebruikt worden owv corona. We kwamen uit in een grote zaal waar nog heel wat te doen was (of had moeten zijn). We maakten een vortex, leidden bootjes door een sluizenparcours, katapulteerden water door de lucht als een geiser…

Helaas waren veel van de activiteiten afgeplakt wegens… je raadt het al. Als dit op voorhand vermeld was geweest op de website of FB-pagina, dan hadden we ons bezoek zeker nog uitgesteld. Ik heb dit ook aan de organisatie laten weten, want eigenlijk was dat wel een teleurstelling. Leg maar eens uit aan de kindjes waarom ze op de ene knop wel mogen drukken en op de andere niet (en eerlijk gezegd: wij wisten het ook niet…)

Het laatste gedeelte was een soort van volksspelen die opnieuw buiten waren opgesteld. Sjoelbak, pinguïns omgooien met een bal, een hindernissenparcours, trommelen op verschillende soorten materialen… Telkens was er een link gemaakt met water. Vonden ze heel leuk!

En daarna waren we alweer aan de ingang. Alles bij elkaar deden we maar een uurtje over deze “verkorte” toer, en als je weet dat we 8.50€ per volwassene en 6.50€ per kind betaalden, is dat toch wel een dure uitstap.

Gingen jullie al eens naar Hidrodoe? En hadden jullie een betere ervaring?

4 Antwoorden op “Uitstapje naar Hidrodoe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *