Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Het ouderschap in… liedjes!

Het was al veel te lang geleden dat ik nog iets geschreven heb in deze categorie. Na de spreekwoorden, smileys en verkeersborden viel mijn oog oor op liedjes die toch wel erg toepasselijk zijn in het moederschap. Great minds think alike, maar great moms blijkbaar ook 😉 Want Mie was me net voor met het publiceren van een gelijkaardige post. Gelukkig was er maar één overeenkomst (hét lijflied van alle moeders, nl. nummertje 3) en kan ik mijn keuzes nog posten zonder te worden beschuldigd van plagiaat 😀

Soms klinken de dagen van een moeder als engelengezang, en soms als bonkende heavy metal. Er tussenin komen zowat alle genres aan bod. Dé hitlijst voor moeders bestaat zeker uit volgende liedjes:

1. Life is a rollercoaster

Dat is wel het minste dat je kan zeggen als moeder: van de hoogste pieken (mama-jij-bent-de-beste-en-ik-wil-met-jou-trouwen) tot de diepste dalen (stomme-mama-jij-mag-niet-op-mijn-feestje-komen), en dat gemiddeld een paar keer per dag.

2. Al wie da nie springt…

heeft nog nooit in het midden van de nacht een kind naast zijn bed horen staan.

3. Let it gooo

Als je dit liedje niet dagelijks in je hoofd moet zingen, dan ben je geen moeder. Zeer breed interpreteerbaar, gaande van het loslaten van een perfect huishouden of dat extra halfuur schermtijd tot je kind op de eerste schooldag.

4. Candy shop

Voor snoep danst de beer. Elke moeder heeft in haar tas meerdere levensbelangrijke attributen zoals daar zijn: lolly’s, letterkoekjes, rozijntjes met chocolade… Puur als overlevingsmechanisme.

5. I’ll be there for you

Vanaf het eerste kreetje weet je dit al, vanaf nu is het jij en je kind. Dat kleine hoopje van een paar kilo waarvoor je alles zou doen.

6. Het is een nacht…

Die veel moeders snel willen vergeten.

7. Dirty

En dat er geen einde komt aan die rommel! Mannekes toch, als ik op woensdag mijn huis poets, kan ik op donderdag al herbeginnen. Het lijkt alsof in een huis met kinderen de spaghetti altijd tegen de muur moet plakken, de duploblokken het liefst onder je blote voeten liggen en de kruimels zich ‘s nachts vermenigvuldigen.

8. Crazy frog

Op zondagavond nadat je een heel weekend hebt doorgebracht met zwemles, boodschappen doen, kind 1 naar de dansles en kind 2 naar de turnles brengen (en liefst nog ophalen ook), tussendoor nog in de Action stoppen voor een pietenpak (want ah ja dat stuurde de juf nu net en moeten ze morgen aandoen voor school) en voor nieuwe sportschoenen want die voeten zijn natuurlijk weer 2 centimeter gegroeid tussen de ene en de andere turnles. Soms klinkt het in mijn hoofd echt zoals in dat liedje: ringdingding… kortsluiting.

9. Shake it off

Op maandagochtend een dansje doen op het werk omdat je dat weekend weer hebt overleefd 🙂

10. (Mijn liefde voor jou is) diep zo diep

Uiteindelijk is deze toch hetgeen waar alles om draait: er is geen diepere verbinding dan die met je kinderen.

Wat staat er zoal op jouw moederplaylist?

5 Antwoorden op “Het ouderschap in… liedjes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *