Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Het karakter van je kind volgens zijn sterrenbeeld

Ik heb het altijd fascinerend gevonden om horoscopen te lezen. Het begon als klein kind al toen ik mijn eerste Joepie kreeg. Elke week opnieuw had ik de hoop een lief tegen te komen, want de horoscoop had het tenslotte voorspeld. Maar toen ik week na week teleurgesteld werd, verloor ik uiteindelijk mijn interesse. Totdat ik tijdens mijn eerste job een collega tegenkwam die zich specialiseerde in astrologie en het karakter van mensen beschreef aan de hand van hun sterrenbeeld. Zelfs zonder mij te kennen, gaf ze een vrij correct beeld van wie ik was. Zoiets kon toch niet?

Toen ik zwanger was, was ik dan ook heel nieuwsgierig ‘wat voor kind ik zou krijgen’. Heel grappig om op voorhand een beeld te vormen van je baby, gewoon aan de hand van eigenschappen die bij zijn/haar sterrenbeeld horen.

Maar klopt deze voorspelling ook echt met het karakter van mijn kindjes? Hier volgt een overzicht van de verschillende sterrenbeelden en de karakters die daarbij horen.

(Bron: Het grote astrologieboek voor ouders, Jelsma.)

 

Schorpioen (24 oktober tot 22 november)

Kinderen met dit sterrenbeeld hebben veel mensenkennis, maar laten weinig los over hun eigen  gevoelens. Ze kunnen goed geheimen bewaren, maar zijn zelf een groot mysterie. Schorpioenen vertrouwen op zichzelf en zijn verstandig. Als kind spelen ze graag alleen. Probeer hen als ouder bij de buitenwereld te betrekken, maar respecteer wel hun grenzen hierin.

 

Boogschutter (23 november tot 21 december)

Boogschutters zijn warme persoonlijkheden. Ze zijn optimistisch van aard en zorgen voor sfeer. Door hun optimisme kunnen ze ook wat naïef overkomen, ze zien niet altijd dat iets ook negatieve gevolgen kan hebben. Boogschutters zijn onafhankelijk en zullen je meestal de waarheid vertellen. Als baby hebben ze een grote behoefte aan bewegingsvrijheid, een speelbox vinden ze bvb. maar niks. Ook bandjes in een autostoel vinden ze vreselijk. Boogschutters houden van de natuur. Neem hen mee naar het park en ze zijn de hele dag blij.

 

Steenbok (22 december tot 20 januari)

De steenbok wordt beschreven als verstandig voor zijn leeftijd, een volwassen persoon in een klein lijfje. Ze hebben vaak oudere vrienden en zijn graag bij mama en papa. Probeer toch zoveel mogelijk om deze kinderen kinds te laten zijn en niet te betrekken bij volwassen zaken. Steenbokken hebben een groot doorzettingsvermogen, maar dat wil ook zeggen dat ze heel koppig kunnen zijn. Steenbokken houden van routine. Ze zijn ambitieus en ijverig, zelfs in de crèche willen ze al de beste zijn. Het is een goed idee om te bewegen met deze kinderen, aangezien ze niet alleen, letterlijk maar ook figuurlijk heel stug zijn.

 

Waterman (21 januari tot 19 februari)

Een waterman is onafhankelijk. De vrijheid lonkt en deze kinderen zien geen gevaar. Ze verkennen druk de wereld rond zich en  zijn ontzettend nieuwsgierig. Door hun zin voor avontuur kunnen ze ook wel eens rebels zijn. Een waterman-kind kan je geen groter plezier doen dan telkens nieuwe prikkels aan te bieden, ze houden van afwisseling. Watermannen zijn als baby vaak heel mager, omdat ze zo actief zijn.

De Zoon is overduidelijk een waterman. Gewoon alles wat in het boek bij dit sterrenbeeld staat, is op hem van toepassing, zelfs het fysieke kenmerk van mager zijn. Een EHBO-doos is het handigste hulpmiddel om als ouder van een watermannetje in huis te hebben!

 

 

Vissen (20 februari tot 20 maart)

Vissen zijn heel gevoelig. Ze zijn hierdoor zacht en behulpzaam maar ook heel kwetsbaar. Ze kunnen gemakkelijk alleen zijn. Vissen zijn volgens dit boek vaak huilbaby’s. Als kind hebben ze een grote fantasie en kunnen ze erg genieten van verhaaltjes lezen. Ze zijn erg verlegen van aard. Je helpt hen het meest door hen weerbaarder te maken.

 

Ram (21 maart tot 20 april)

De ram staat voor een pittig karakter boordevol energie. Ze zijn standvastig, wat wel eens kan botsen met de ouders. Rammen zijn vaak leidersfiguren. Ze kunnen snel gefrustreerd geraken wanneer iets niet naar hun zin is.  Buiten spelen doen ze het allerliefst.

 

Stier (21 april tot 21 mei)

Koppig, koppig, koppig, dat zijn de drie hoofdeigenschappen van de stier. Door hun koppigheid komen ze sterk en onafhankelijk over, maar ze kunnen toch heel lief zijn. Ze hebben behoefte aan routine en stabiliteit en houden van huishoudelijke taakjes waarbij ze de ouders kunnen meehelpen. De stier eet graag en veel. Aansporen om te bewegen is bij deze kinderen een must!

De Dochter is een stier. In tegenstelling tot bij De Zoon herken ik bovenstaande eigenschappen helemaal niet in haar.  Behalve het veel en graag eten dan, maar dat zal eerder iets genetisch zijn dan dat het te maken heeft met haar sterrenbeeld 🙂

 

 

Tweelingen (22 mei tot 21 juni)

Tweelingen zijn heel gezellig en grappig. Ze hebben uiteenlopende interesses en hebben oog voor detail. Doordat ze vaak van gedachten veranderen, kunnen ze heel vermoeiend overkomen. Tweelingen zijn communicatief, het zijn snelle praters. Boekjes lezen doen ze dan ook heel graag.

 

Kreeft (22 juni tot 22 juli)

Net als vissen zijn kreeften waterdieren en dus ook heel gevoelig. Ze kruipen letterlijk in hun schulp wanneer ze overweldigd worden. Ze zijn heel lichamelijk ingesteld. Dit zijn kindjes die lang blijven zitten in de fase van de scheidingsangst. Ze hebben een hart van goud maar kunnen hierdoor snel gekwetst raken. Kreeften zijn eerder meegaand van aard en liever op zichzelf in plaats van in een grote groep.

 

Leeuw (23 juli tot 22 augustus)

Leeuwen zijn natuurlijke leiders. Ze aarzelen er niet voor om voor hun mening op te komen. Ze willen in alles de beste zijn en kunnen heel teleurgesteld raken wanneer iets niet lukt. Leeuwen zijn trots en voelen zich graag nodig. Ze staan vanzelf in de belangstelling. Dit zijn kinderen die graag complimenten krijgen.

 

Maagd (23 augustus tot 23 september)

Maagden zijn perfectionistisch van aard. Ze zijn ordelijk, kieskeurig en streng voor zichzelf. Het zijn gewoontedieren van nature, die het best functioneren in een rustige omgeving. Maagden zijn erg behulpzaam. Als kind zijn ze constant bezig met spelletjes zoals schoonmaken, koken of winkelen. Ze hebben al van kleinsaf een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Rem hen daarin als ouder wat af in de mate van het mogelijke, kinderen moeten kind kunnen zijn.

 

Weegschaal (24 september tot 23 oktober)

Zoals het een weegschaal betaamt, is hij/zij altijd op zoek naar evenwicht en harmonie. Weegschalen zijn bemiddelaars en zorgen ervoor dat iedereen kan samenwerken. Rechtvaardigheid is hun hoogste goed. Dit kan leiden tot stevige discussies in huis. Het zijn sociale wezens die houden van kunst en cultuur. Vaak zijn ze al van kindsbeen af heel creatief.

 

Kloppen deze eigenschappen bij jullie kindjes?

 

 

6 Antwoorden op “Het karakter van je kind volgens zijn sterrenbeeld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *