Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Geen kerstcadeaustress dit jaar!

November is voor mij traditioneel de maand waarin ik begin na te denken over de kerstcadeaus. Op dat vlak zijn (klein)kinderen een godsgeschenk! (‘t Is te zeggen: dat zijn ze sowieso, maar rond de kerstperiode kunnen we dat nog eens extra uitbuiten :D)

Sinds we kinderen hebben, is het zo gemakkelijk om voor de grootouders, meters en peters cadeaus te maken met een foto erop van hun engeltjes (want ja, dat zijn ze natuurlijk als ze bij hen zijn). We kiezen er altijd voor om deze cadeautjes bij Smartphoto te laten maken en hebben daar nog nooit spijt van gehad. Toen ik daar enkele jaren geleden een kalender liet drukken en ik een foutje (dat ik zelf had getypt) opmerkte bij de levering, kreeg ik gratis een nieuwe druk toegezonden. Dat neemt al heel wat stress weg.

Vorig jaar maakten we een snijplank, onderzetters, ontbijtkommetjes en zelfs een aansteker. Het is ongelooflijk waar je allemaal een foto op kan laten drukken tegenwoordig. Dit jaar zijn er onder andere: een bloempot, hoesjes voor elektronica, sleutelhangers, een klok, potloden, een koekjestrommel, bagagelabels… voor elk wat wils dus!

Mijn papa en zijn vriendin lieten voor kerstavond een memoryspel drukken met foto’s van alle familieleden, een leuke manier om de kerstcadeautjes te verdelen. Alle kaarten worden dan op de tafel gelegd en je speelt het zoals gewone memory, met zoveel personen als je wil. Als iemand dan twee dezelfde foto’s vindt, mag degene die op de foto staat zijn cadeautje openen. Pret verzekerd! Deze foto’s kan je bvb. ook nog gebruiken voor de tafelindeling, of om te bepalen wie de drank mag gaan halen 🙂

Dit jaar besloten we om de gouwe ouwe kalenders opnieuw te introduceren. Ik heb door de jaren heen gemerkt dat een kalender het meest wordt gesmaakt, aangezien de ontvanger dan elke maand een andere foto te zien krijgt in zijn keuken/bureau/living… En het geeft ook een mooi overzicht van het voorbije jaar. De indeling en aantal foto’s kan je zelf kiezen. En voor wie een beetje lui is, is er ook een automatische indeling. Makkelijker wordt het niet.

Laat de stress dit jaar dus maar achterwege en kies gewoon voor Smartphoto, je zal er geen spijt van krijgen!

 

Deze post kwam er in samenwerking met Smartphoto. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, kunnen jullie hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *