Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Future Me: een brief aan jezelf

Ooit al een brief geschreven aan jezelf in de toekomst? Vorig jaar rond deze tijd ontdekte ik Future Me. Dat is een website waar je een brief kan schrijven (helemaal gratis!), die dan na een bepaalde tijd automatisch wordt verstuurd naar jouw e-mailadres (of dat van iemand anders, maar daar zie ik het nut niet zo van in). Een soort toekomstig dagboek zeg maar. De tijd kan je zelf instellen. Ik koos voor 1 jaar. En zo kwam het dat ik gisteren plots een mail kreeg van mezelf, een jaartje jonger en misschien ook wat minder wijs (en wat meer naïef).

Dit kwam als een complete verrassing, want ik wist niet meer dat ik dat vorig jaar had gedaan, laat staan wat ik concreet had geschreven. Dit is letterlijk een stukje uit mijn brief:

“Dag 30-jarige Sanne, 
Momenteel is het januari 2018. X. gaat net naar school, Y. wordt bijna één jaar. De vakanties zijn niet altijd makkelijk. Twee kindjes vragen veel aandacht en je hebt weinig tijd voor jezelf. Op vlak van slapen ben je niet gezegend. Y. is vaak om 5 uur al wakker en wordt nog een paar keer per nacht wakker voor zijn tutje. Ik hoop te kunnen zeggen dat dit in januari 2019 al een pak beter is.”

 

Euhm, eigenlijk is het een jaar later dus nog exact hetzelfde. Maar guess what, intussen ben ik zo gewend aan dat ritme dat ik ook om 5 uur wakker ben op dagen dat ze uit logeren gaan. Dus eigenlijk heb ik daar niet zoveel last meer van. En het wakker worden ‘s nachts is voor de papa 😉

Verder beschreef ik nog hoe mijn leven op dat moment eruit zag: op het werk, in het gezin, dromen en doelen die ik voor 2018 had. Heel mooi en tegelijk ook een beetje confronterend. Toch vond ik het leuk om zo even terug te blikken op waar ik vorig jaar deze tijd mee bezig was, welke ideeën ik had en wat ik dacht dat 2018 zou brengen. Ik heb alvast een brief gestuurd voor januari 2020.

Je zou de site behalve voor brieven aan jezelf ook kunnen gebruiken om:

  • goede voornemens te maken, dan kan je een jaar later bekijken wat er van uitgekomen is.
  • een bucket list te maken van dingen die je dat jaar zeker wil gedaan hebben.
  • doelen te stellen met een termijn van één jaar.
  • dingen in te plannen die je zeker niet mag vergeten voor een volgende verjaardag/vakantie/bezoekje aan iets wat je elk jaar doet.

 

Kenden jullie deze site al?

 

 

 

3 Antwoorden op “Future Me: een brief aan jezelf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *