Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Favoriete podcasts deel 3

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom, iedere gek zijn gebrek 🙂 Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze keer: mijn favoriete podcasts van dit moment.

Podcasts en ik, dat was liefde op het eerste gezicht. Een tweetal jaar geleden ontdekte ik ze en sindsdien kan ik niet meer zonder. Tijdens het lopen, strijken, koken, autorijden… ik luister zoveel ik kan. En de voorraad raakt nooit uitgeput. Ik schreef hier al twee keer over mijn favoriete podcasts. Mijn laatste post dateert al van oktober, dus hoog tijd voor een update!

1. De volksjury

Over deze podcast schreef ik ook in mijn maandoverzicht. Voor de fans van True Crime valt er op Vlaamse bodem nog niet zoveel te rapen, maar dit is een toppertje!

2. De niet zo serieuze sprookjes

Wie van humor en improvisatie (en zeer korte podcasts) houdt, is hier aan het juiste adres. Heerlijk absurde sprookjes voor volwassenen.

3. De Rotonde

Christel Van Dyck van radio 2 is gekend om haar diepgaande interviews. Ze bespreekt met haar gasten de afslagen van hun leven tijdens een ontbijt op de zeedijk.

4. Bob

Deze podcast kwam er al in 2018, maar toen was ik nog niet zo into onderzoeksjournalistiek. Nu wel 🙂 Het verhaal gaat over een vrouw die zegt dat ze als tiener bevallen is van een kindje dat daarna weggehaald is. De vader zou een zekere Bob zijn en in haar straat wonen. En meer weten de onderzoeksjournalisten niet. Prachtig verhaal!

5. Het Oord

Nog zo’n fictieve en Vlaamse podcast die me uren kon boeien, over een man die de maatschappij beu is en een sekte opricht in een bos.

6. Loop uit de ratrace

Deze vermeldde ik al eens in mijn post over de leukste ouderschapspodcasts, maar ik wil hem hier zeker ook nog een plaatsje geven omdat Lobke en Jade de laatste weken een serieus tandje hebben bijgestoken op inhoudelijk vlak. Terwijl het vroeger vooral ging over het combineren van werk en gezin en hoe je het lopen kan inplannen hierbij, hebben ze nu ook interviews gehad met een trainer, een voedingsspecialist en een ultraloper. Next level dus!

7. De familie van Elsen.

Podcast van Joe waarin Ann van Elsen en haar dochter bekende Vlamingen en een meegebracht familielid interviewen. Ook Anns eigen dochter heeft een ontwapenende rol in het interview.

8. De wereld van Sofie

Alleen al voor deze vrouw (Sofie Lemaire) haar stem zou ik luisteren. Maakt eigenlijk niet uit wat ze te verkondigen heeft, maar gelukkig is de podcast inhoudelijk ook interessant met onderwerpen gaande van scheten laten tot narcisme. Voor elk wat wils dus!

9. Drie boeken

Een poscast van Wim Oosterlinck waarin hij bekende Vlamingen naar hun drie favoriete boeken vraagt. Simpel, maar vol leestips.

10. Het heilig huis van Hansen

De rode draad doorheen deze afleveringen zijn de zeven hoofdzonden, die Evi Hansen met haar BV-gasten bespreekt.

11. Ik, Karin

Eentje voor de Thuisfans! We hadden al de podcast van Iwein Segers (Ter Smissen Baguette) waarin hij tot in de details afleveringen van Thuis analyseert, maar nu is er ook een podcast van een personage zelf. In Ik, Karin, komen we eindelijk te weten hoe Karin zo’n verschrikkelijk mens geworden is. Je zou er bijna medelijden mee krijgen.

12. Die Huis

Jup, een podcast van het bekende programma waarin een BV 24 uur in een huis wordt opgesloten om over zijn leven te vertellen. Ik vind dit een prachtig programma, maar heb niet altijd de goesting om hiernaar te kijken wegens interessantere reality-TV tijd dus is zo’n podcast wel heel handig.

Ziezo, dat waren ze. Jullie tips hoor ik ook heel graag!

6 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Favoriete podcasts deel 3”

 • Mijn verhaal (libelle)
  Zwijgen is geen optie
  Where should we begin?
  Merci voor jou lijst. Sofie heeft inderdaad een prachtige stem 🙂

 • Oh Bob, die blijft echt hangen bij mij! Het Oord kon mij niet zo boeien. Allez ik bleef wel luisteren maar ik vond het soms ook een beetje voorspelbaar ofzo. El Tarangu vond ik heeeeel goed verder!

  Bedankt voor de tips!

 • Haha, I looooove De Volksjury. Ik ben zo blij dat ik nu pas into podcasts ben en die allemaal kan luisteren. Probleem is wel dat ik vrij picky ben. Fictieve podcasts zeggen mij bijvoorbeeld al weinig, en ook interviews vind ik meestal niet zo boeiend. Dus ik ben al bang voor de dag dat ik door mijn voorraad Volksjury heen ben haha. Ik luister ook wel naar De Bende van het Boek, ook toffe leestips. Drie Boeken ga ik eens luisteren!

 • Oh wat een leuk lijstje! Er staan er een aantal op die ik ook top vind, maar ook een aantal onbekende 🙂 Dus ik heb terug wat nieuw luistervoer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *