Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Expeditie Moederschap

De trouwe lezers hier weten al dat een leven zonder reality voor mij even aantrekkelijk klinkt als het moederschap zonder een goeie portie chocola af en toe.

“Een dag geen reality, is een dag niet geleefd”, zou mijn motto kunnen zijn. Ik ben me er heel erg van bewust dat ik al zo’n jaar of 12 probeer te compenseren wat ik in mijn jeugd heb moeten missen. VTM was in mijn jonge jaren verboden, dat was een duivelse zender. Ik heb dus héél wat schade in te halen. Zo heb ik onder andere de start van de bakermat van de Vlaamse reality (Big Brother) en dé hype van 2002 (Temptation Island) gemist . Je kan je voorstellen wat dat voor mijn tienerjaren betekend heeft…

Het is dan ook smullen als elk half jaar weer nieuwe programma’s op deze verslaafde kijker worden losgegooid.

Deze maand begon Expeditie Robinson opnieuw. Ook tijdens het kijken van dit programma kon ik mijn moeder-knop niet uitzetten, net zoals bij Temptation Island eerder dit jaar. Ik ontdekte weer vele parallellen met het moederschap. Laat ons eens kijken:

 

  • Het Onbekende

Een baby die geboren wordt, voelt  alsof je op een onbewoond eiland aankomt. Je weet van niks en moet alles nog leren. Maar hey, dat komt goed en voor je het weet loop je kokosnoten uit een boom te plukken (borstvoeding), een vuurtje te stoken (groentepap maken) of een wilde vis te vangen (pamper verversen bij een baby die het rollen heeft ontdekt).

 

  • Honger lijden

Uithongering is standaard aanwezig in je leven. Er is altijd wel iemand die het eten uit jouw bord lekkerder vindt en wil mee-eten tot het op is. Of er is iemand die teveel aandacht vraagt waardoor je gewoon vergeet om te eten. En wat dacht je van een daguitstap met een luiertas vol hapjes en drinken voor de baby, maar voor jezelf ben je dat natuurlijk vergeten.

Daarnaast is koken met weinig ingrediënten een mama-vaardigheid die je op het eiland ook goed kan gebruiken.

 

  • Slapeloze nachten

Vermoeidheid is één van de grootste issues op het eiland. Uiteraard geen probleem voor de jonge moeder voor wie een gebroken nacht een standaard nacht is en het aantal keer dat ze moet opstaan varieert van 2 tot 222.

 

  • Ruzie maken

Als er om een kleinigheid ruzie komt in je kamp, is moeder daar om als eerste te bemiddelen. Jammergenoeg heb je geen lolly’s bij om één van de partijen om te kopen, maar met je andere onderhandelskills zit het als mama zeker nog snor!

 

  • Fysieke proeven

Die zijn een makkie voor iemand die gewoon is om een peuter ondersteboven uit de supermarkt te sleuren terwijl de baby op een arm balanceert. Elke dag zo’n twaalf uur lang twee stormen trotseren, werpt zeker zijn vruchten af.

 

  • Verloren voorwerpen

Een vuurstick verliezen? Het zou in jouw kamp niet gebeuren. Mama weet altijd waar die tut/knuffel/verloren sokken zijn en vindt binnen de kortste keren alles terug.

 

  • Wilde dieren

Als je al jarenlang om kan met driftbuien bij je peuter, zijn die wilde dieren een makkie. Je ruikt hen trouwens al van op een kilometer afstand, net zoals je dat kan met de pamper van jouw kind. En je bent het intussen al gewoon om van je af te bijten in de mommy wars.

 

Om deze redenen werden er maar weinig moeders geselecteerd als kandidaat voor Expeditie Robinson 2018. De andere kandidaten zouden geen enkele kans maken als er een heel kamp vol moeders zou zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *