Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

En toen had ik een moederschapstattoo!

Voor wie mij persoonlijk kent (dag mama, dag papa!), kwam dit helemaal als een verrassing, maar sinds ons gezin compleet is, speelde ik meer en meer met het idee van een moederschapstattoo. Ik had nog geen tattoos, dus dit moest een heel weloverwogen keuze worden.

Ik was er al snel uit op welke plek ze moest komen. Het is echt iets voor mezelf, dus heel zichtbaar moest het niet zijn. Het werd de binnenkant van mijn linkervoet, net onder de enkel. Ik zocht iets symbolisch, zonder namen of datums, en waar ook het element water in zit. Ik zwem vaak, een vakantie zonder meer/zee/zwembad in de buurt, is voor mij geen vakantie en ik kom zelfs al tot rust in de cafetaria van een zwembad. “Iets met water” dus. Maar ik vond nergens een afbeelding die me echt helemaal aansprak, dus ging ik langs voor een persoonlijk ontwerp. En dit is het resultaat:

 

 

Het bovenste lijntje ben ik, daaronder De Dochter en De Zoon. Er is enige commentaar gekomen op het feit dat een vierde lijn ontbreekt. Dat was een bewuste keuze, de band met je man is toch helemaal anders dan die met je kinderen? Kinderen heb je voor het leven, een man kan er altijd nog vandoor gaan 🙂 Maar wat mij betreft mag hij het puntje zijn daar helemaal rechts, dat alle drie de lijntjes samen houdt. (Ik hoor een gezamenlijke Ooouh! weerklinken).

In mijn zoektocht zag ik heel wat mooie dingen passeren, allemaal moeder- of familietattoos. Voor mij zal het hierbij blijven (denk ik), maar misschien worden jullie nog geïnspireerd door de ontwerpen hieronder 😉

 

 

Hebben jullie een tattoo die met het moederschap te maken heeft?

8 Antwoorden op “En toen had ik een moederschapstattoo!”

  • Echt een tof idee om zo’n tattoo te laten plaatsen en ik vind de tatoeage zelf ook heel mooi! Ik wil ook graag een tattoo maar ik durf niet goed. Misschien moet ik ook maar gewoon wachten tot ik ooit baby’s heb 🙂 Echt mooi dit!

    • Bedankt! Ik heb ook altijd “een” tattoo gewild, en vond heel veel dingen mooi maar had altijd schrik dat ik een gewone versiering te snel zou beu worden. Door iets met betekenis hoop ik dat te vermijden 🙂

  • Geen tattoo hier maar als ik er ooit eentje neem zal het een verwijziging naar mijn kinderen zijn. Nu heb ik een armbandje met de naam van mijn zoon en een klein sterretje erbij dat verwijst naar de eerste zwangerschap die niet goed afliep.

  • Mooi! Sinds ik mama ben, twijfel ik ook over een tattoo, maar ik heb geen idee wat ik dan zou kiezen. Ik heb nu een ketting met driehoeken zoals op jouw voorlaatste afbeelding, en ik vind dat ook al vrij symbolisch, dus misschien doe ik daar misschien ooit iets mee. Wellicht wordt het de binnenkant van mijn pols, als ik het ooit aandurf (want dat doet ferm pijn, zegt iedereen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *