Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Een ode aan andere blogs

Het allerlaatste thema van de Blogboost najaarschallenge gaat over andere blogs. Altijd leuk om de loftrompet af te steken over collega’s! Ik volg véél blogs (59 om precies te zijn volgens Feedly), dus het was moeilijk om een selectie te maken van mijn favorieten. Maar van deze blogs lees ik echt elke letter die verschijnt:

Annelies haar blog doet me vaak naar adem happen van herkenbaarheid. Ze schrijft vooral over haar kindjes en botst tegen exact dezelfde dingen aan als ikzelf. Het is één van de weinige blogs die ik ook volg op Facebook, want haar foto’s en korte tekstjes zijn altijd prachtig. Ik ben daar soms jaloers op, want ik heb zelf niet veel geduld met sociale media.

Evi’s leven sluit heel dicht aan bij het mijne, het is griezelig op hoeveel vlakken dit soms overeenkomt. Ik kan me altijd vinden in haar zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling, boeken die ze leest en podcasts die ze luistert, de zoektocht naar een goede balans tussen tijd voor het gezin en tijd voor zichzelf…

De schrijfstijl en humor van Lesley, het is een ideaal begin van mijn dag. Ik zou echt dagelijks een post van haar willen lezen. Ze doet zich voor als een kleine gremlin die veel beren op de weg ziet, maar volgens mij heeft ze stiekem een peperkoeken (en positivo) hartje. Lezen die handel!

Ik leerde Sofie haar blog kennen doordat ik op zoek was naar vegan kookboeken. Die baksels van haar, ik zou een moord doen om er alleen nog maar aan te kunnen ruiken 🙂 Al snel bleek dat ze over veel meer dan koken schrijft. Vooral tijdens de lockdown vond ik een bondgenoot in haar schrijfsels. We bleken het als moeder toch niet allemaal zo makkelijk te vinden om dat telewerken, preteachen en opvoeden te combineren.

Ik denk soms dat deze blogster en ik gescheiden tweelingzussen zijn, die allebei verbannen werden naar een kant van het land. Vaak lees ik een post van haar met een onderwerp dat al in mijn concepten klaarstaat, of heb ik op exact hetzelfde moment dezelfde twijfels of gelukjes. Haar relativeringsvermogen inzake het moederschap komt ook grotendeels overeen met het mijne 😉

Deze madam heeft mijn hart gestolen omwille van haar rare hersenkronkels. Ze omarmt haar introversie en durft er zelfs de spot mee te drijven. Oh en ze heeft de mooiste kat ever, dat helpt ook.

Ook al lijkt de leefwereld van deze blogster op het eerste zicht mijlenver van de mijne af te staan (en zou ik soms wel eens met haar willen ruilen haha), toch zie ik ook veel parallellen: introversie, het zoeken naar een balans tussen sociaal contact en alleen zijn, werkgerelateerde struggles… Ze kan het allemaal heel duidelijk verwoorden.

Een echte woordkunstenaar is deze Liese. Ik wacht in spanning op een boek! Haar visie op het moederschap komt helemaal overeen met de mijne, al staat zij in sommige dingen misschien al een stapje verder dan ik 😀

Wie Kelly niet kent, die vertoeft niet in blogland. Ik zou haar een blogosaurus willen noemen, aangezien ze al bijna twee decennia meegaat, maar dat klinkt misschien een tikkeltje beledigend. Alles wat uit haar pen vloeit, is diepzinnig. Het zet me vaak aan tot nadenken en heeft me mijn mening over bepaalde dingen al vaak doen herzien.

Hi-la-risch. Ik heb er gewoon geen ander woord voor. Talitha heeft een vlotte pen en krijgt haar gedachten nuchter en toch met de nodige humor verwoord, dat is echt een kunst. Na een aantal omzwervingen lijkt ze zich nu toch definitief te re-integreren in West-Vlaanderen, waar volgens mij de helft van dit bloggerslijstje woont. Wat zit er daar in dat zeewater?

Irene viel me op door haar eerlijke posts. De liefde voor zelfhulpboeken en eten hebben we alleszins gemeenschappelijk. Recent werd ze ook mama en alles waar zij nu mee worstelt, kwam plots terug boven bij mij. Al staat zij absoluut sterker in haar schoenen dan ik toen. Top madam!

Wat zijn jullie favoriete blogs?

10 Antwoorden op “Een ode aan andere blogs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *