Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Een brief aan mijn tweejarige zoon

Lieve Simon,

Twee jaar geleden kwam je met een bliksemsnelheid ter wereld. Tot op de dag van vandaag zit er nog altijd even veel speed achter alles wat je doet. Je bent zo nieuwsgierig en leergierig, je wil alles proberen/proeven/ontdekken/beklimmen… de wereld is een grote speeltuin voor jou.

Al twee jaar lang maak je mij elke dag wakker. Terwijl de rest van de wereld nog tijd heeft om te ontwaken, ben jij daar al op volle snelheid. Je kan gewoon niet wachten om weer nieuwe dingen te ontdekken en bij te leren. We noemen je dan ook al lachend onze Simosaurus.

Je bent verzot op bouwen, en dat hoeven daarom geen voor de hand liggende dingen te zijn. Overal zie je mogelijkheden: kussens, bekertjes, de poppen van je zus… Is het min of meer stapelbaar, dan moet het eraan geloven. Jij wordt vast en zeker een ingenieur zoals je papa. Of een nieuwe Michel Van den Brande, dat kan ook.

Een knuffelbeer ben je niet echt, maar je zoekt op jouw manier wel contact. Door wild spel, door elke morgen je hoofd toch even op mijn schouder te leggen als ik je uit bed haal, door te komen kietelen en mij aan te kijken alsof de wereld alleen maar uit ons twee bestaat…

 

 

Je babbelt honderduit. Als ik je op de crèche ophaal, weet ik meteen wie jarig is geweest, wat je gegeten hebt en waarmee je hebt gespeeld. Heerlijk vind ik dat, de manier waarop je je al zo goed kan uitdrukken. Binnenkort zal er stof genoeg zijn voor een eerste editie van “De Zoon kwebbelt”.

Nog even en je mag grote zus volgen naar school. Dan zal de wereld plots aan je voeten liggen, en zullen de mogelijkheden om dingen te ontdekken eindeloos zijn. Je bent er eigenlijk nu al helemaal klaar voor. En ik weet zeker dat je zus niet van je zijde zal wijken, omdat ze al even zot is van jou als ik.

Mijn lieve zoon, mijn Simonstertje: verlies alsjeblieft nooit die deugnietenblik waarmee je alles gedaan krijgt als je weet dat iets niet mag.

Gelukkige verjaardag mijn boefje!

 

4 Antwoorden op “Een brief aan mijn tweejarige zoon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *