Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Drie jaar moederschip!

In februari 2018 postte ik hier mijn eerste blogje. Intussen kan ik op deze plek al drie jaar mijn ei kwijt. Drie jaar waarin ik als blogger, maar ook als mama ben gegroeid. Bloggen is dood, hoor ik zo vaak. Maar dat is hier absoluut niet te merken. Ik kan intussen zelfs al rekenen op een vaste ‘fanclub’, waarvoor dank 🙂

Drie jaar van woelige waters en kabbelende golfjes. Herkenbare verhalen, struggles en mooie momenten delen… het is een prachtig dagboek voor later. Want die eerste hectische/prachtige/intense/vermoeiende jaren met je kinderen, die komen nooit meer terug. En gelukkig/waarschijnlijk ben ik over tien jaar al de helft vergeten.

Ik weet niet welke koers ik met dit moederschip nog zal varen, want als de kindjes wat groter worden, wil ik ook niet zomaar meer hun privéleven te grabbel gooien. Ook al zal dit schip ooit stranden, het bloggen op zich zal ik niet snel loslaten. Dus wie weet gooi ik het ooit wel over een andere boeg 😉

Als afsluiter citeer ik graag uit ‘Ergens onderweg’ van Evi Hanssen, een boek dat wel voor deze blog geschreven lijkt, boordevol levenslessen met verwijzingen naar de scheepvaart.

Ik ben de kapitein van mijn schip, met nog twee matrozen die stilaan opgroeien tot eigenwijze stuurmannen. Een goede kapitein vertrouwt op zijn bemanning en laat zich helpen waar hij kan. Hij staat in contact met andere schepen en kan te allen tijde een noodsignaal uitzenden. Jij bepaalt de koers, maar het is geen schande om soms het roer aan een vertrouweling door te geven.

Een mooie symboliek voor het ouderschap.

Bedankt voor drie geweldig leuke jaren!

11 Antwoorden op “Drie jaar moederschip!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *