Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

Dingen die voor mij onmisbaar zijn in tijden van corona

Het zijn rare weken, weken van onzekerheid en van niets mogen (of moeten, dat is maar hoe je het bekijkt). Van vrijheidsbeperkingen en onduidelijke maatregelen, van tegenstrijdige berichten overgoten met een sausje van paniekzaaierij. Het is een kleine minderheid gegeven om hierin staande te houden, laat staan te tele(tubbie)werken. Maar het is de realiteit, en af en toe zijn er toch wat kleine lichtpuntjes die het allemaal wat draaglijker maken. Ik zou persoonlijk deze periode niet kunnen overleven zonder:

 • E-reader

Door de sluiting van de bibliotheken is een groot deel van de boekenliefhebbers geïsoleerd geraakt van zijn favoriete boeken, maar met een e-reader (en Kobo-abonnement) kan ik nog jaaaren coronaquarantaine overleven.

 • Loopschoenen 

Serieus, pak mij het lopen af en ik zou echt gek worden nu. Met man en twee kleuters 24/7 samen zijn, dat kan ook niet de bedoeling zijn van een gezinsleven 🙂 Daarom moet ik zo’n drie keer per week écht wel gaan lopen, letterlijk en figuurlijk.

 • Een bos op amper een straat van onze deur

Niet alleen voor dat lopen, maar ook om de kinderen dagelijks uit te laten is dat een heel goeie zaak.

 • Netflix

Oh wat zouden we zijn zonder Netflix deze dagen. Al had ik wel gehoopt op een geste van hunnentwege zoals een eerdere release van Casa de papel. Helaas! Nog zes dagen wachten.

Flatten the curve!
 • Koptelefoon

Een lofzang voor mijn noisecancelling koptelefoon! Ik heb hier al geschreeuwd dat iedere toekomstige ouder dat op zijn geboortelijst zou moeten zetten, en ook de afgelopen twee weken heb ik er zowel privé als werkgerelateerd heel veel deugd van gehad. Voor het multitasken is dit een zeer handige tool, want terwijl ik mijn ‘telefonische huisbezoeken’ doe, kan ik al eens een dansje mee placeren met de kindjes 🙂

 • Trampoline

We kregen onze trampoline van de vriend van mijn mama toen zij gingen samenwonen. Wat hebben we daar al plezier aan beleefd! Het is eigenlijk het enige waarmee mijn kinderen spelen zonder ruzie te maken. Elke dag zitten ze er minstens één uur op. En ook voor twee thuiswerkende ouders is de trampoline een welkome afleiding tijdens de pauzes. Zo krijgen we toch nog wat beweging tussendoor.

 • Broodmachine 

Aangezien we inkopen zoveel mogelijk willen vermijden, gaan we niet meer vaak naar de bakker. Omdat onze diepvries al vol zit met ijsjes andere levensnoodzakelijke dingen, hebben we onze broodmachine terug bovengehaald. Net als een miljoen andere landgenoten vermoed ik, want de rekken met broodmix zijn tegenwoordig meestal leeg.

 • Schoonfamilie in dezelfde straat

Aangezien zij tot onze ‘contactbubbel’ behoren en verder ook geen contact hebben met andere mensen, durven we al eens een praatje slaan met de schoonouders (die nog geen 65 zijn). De bomma blijft wel veilig in haar kot, dat risico gaan we niet nemen.

Waar zijn jullie dankbaar voor? Wat zouden jullie niet meer kunnen missen?

8 Antwoorden op “Dingen die voor mij onmisbaar zijn in tijden van corona”

 • Het zalig weer de voorbije dagen. Gelukkig viel deze ik-blijf-in-mijn-kotperiode niet in de Krokusvakantie, toen het iedere dag regende. Het lukt net iets beter om ze bezig te houden als ze in de tuin kunnen spelen. Hier ook dankbaar voor de trampoline, Netflix en loopschoenen. En ook voor i-pad, die toch vaak wordt bovengehaald (voor mijn innerlijke rust 🙈)

  • Oooh ja heel dankbaar voor het weer! Mijn kindjes hadden dus nog geen tablet, tot gisteren :p Er is alleszins één sector die het goed zal doen nu haha.

 • Haha, zo grappig, wij zijn ook weer begonnen met zelf brood bakken!
  Netflix, daar kunnen we nog zonder, maar zo’n koptelefoon zou wel handig kunnen zijn. Gelukkig is er inderdaad nog de Kobo, joepie!
  Veel succes daar!

 • Contactbubbel? Hoe doen jullie boodschappen? Kom je 100% zeker niet in contact met corona? Je kan de dood van je schoonouders op je geweten hebben én je overtreedt de wet én dergelijk gedrag zorgt ervoor dat we allemaal nog langer in ons kot moeten blijven.

  • Een praatje slaan met hen wil niet zeggen knuffelen of kussen he, we staan op minstens 1,5m afstand hoor, en in de buitenlucht. Ze wonen in onze straat dus ik zie niet waar we de “wet” zouden overtreden? Dat geoordeel over anderen door de coronamaffia, dat kan ik echt wel missen nu. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zich maximaal inzet om dit snel te laten voorbijgaan.

 • Heel herkenbaar! Mijn e-reader, fiets, loopschoenen en noise cancelling hoofdtelefoon kan ik hier ook absoluut niet meer missen. Net als ons bad, de plek bij uitstek om ‘s avonds met die e-reader in weg te vluchten 🙂

 • E-reader, netflix: ik heb minder vrije tijd dus dat komt er compleet niet van, maar mijn kinderen zouden wel niet zonder Netflix kunnen (en ik kan pas werken als ze filmpjes kijken).

  Mijn noise cancellation koptelefoon durf ik net minder opzetten want ik wil wel horen wanneer ze roepen (we werken in aparte bureau)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *