Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet begrijp (3)

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag weer een lijstje met jullie. Deze week: dingen die ik niet begrijp.

Eerder schreef ik al twee gelijkaardige posts, maar ik bleek nog wel meer dingen niet te begrijpen dus dringend tijd voor een vervolgpost me dunkt 🙂

1. Inpakpapier

Waarom zou je geld uitgeven aan iets dat welgeteld drie seconden dienst doet? Waarom heb je altijd papier over bij eender welk cadeau dat je inpakt? Waarom bomen laten omhakken terwijl je ook iets in een krant of een sjaal (hey jij daar zussie, jij hebt het begrepen) kan inpakken? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden.

2. Mensen die “vergeten te eten”

Is voor iemand die op elk moment van de dag kan eten compleet onbegrijpelijk. Hoe kan je nu basisbehoefte nummer 1 niet voelen?

3. Chauffeurs die links knipperen op een rotonde om te laten zien dat ze NIET moeten afslaan

Ja hallo zeg, één duidelijke regel die iedereen kent (nl. knipperen als je eraf moet), volstaat blijkbaar nog niet om het verkeer in goede banen te leiden. Voor sommigen kan het niet omslachtig genoeg zijn.

4. Selfies

En dan zeker: selfies nemen op reis. De helft van het uitzicht/gebouw dat je zo graag op foto wil vastleggen wordt dan belemmerd door jouw gezicht. Euh nee.

5. Mensen die een mail sturen om te zeggen dat ze je “in de voormiddag” gaan bellen

Ofwel zeg je meteen wat je te zeggen hebt in de mail, of je belt gewoon he seg. Zit ik een hele voormiddag te stressen van 8 tot 12 want ja, wat is dat ook voormiddag?

6. Kerklokken die nog luiden op elk uur van de dag

Leven wij nog in de middeleeuwen of wat.

7. Kostuumdrama’s

Ben ik nu werkelijk de enige die bij dit soort series de hele tijd denkt dat het maar gewoon verklede mensen zijn?

8. Mensen die één blokje van een reep chocola eten en ze dan wegleggen

Daar dient een reep niet voor he, mannekes.

9. Spoilers voor de reclame

De helft van het deel dat nog gaat komen, heb je dan al gezien want “zo meteen in…”.

10. Dat er mensen zijn die per se een rond getal in een lijst moeten zien staan of ze kunnen niet slapen

Alstublieft.

8 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet begrijp (3)”

 • Hahaha ik heb echt een zwak voor inpakpapier. Zeker als het weken onder die kerstboom moet liggen, dan wil ik dat het er mooi uitziet. En ja, je kan geen tijd hebben om te eten (heeeeel soms), maar het vergeten???

 • Wij nemen soms wel selfies op reis. Anders staan we nooit samen op foto en vragen aan een voorbijganger om die te maken, heeft in het verleden zelden een mooi resultaat opgeleverd. Dat vergeten eten, dat snap ik ook totaal niet. Ik kijk altijd naar de volgende maaltijd uit 🙂

 • Haha leuk! Ook al weet ik dat er hier een aantal eigenschappen van mij beschreven staan in je lijstje :p 5 is ook wel eentje die ik niet begrijp. Da’s echt om alleen maar stress van te krijgen! Als ge dan mailt, mail dan om te vragen om “nu” te bellen ofzo :p

 • Wat een zalige blogpost alweer, met vooral veel herkenbare dingen. Vergeten te eten: inderdaad, hoe kan dat?
  Ik denk dat ik me ook eens aan een soortgelijke blogpost waag :-).

 • goed geslapen na nummertje 10? 😉

  aaah duidelijk geen fan van kerkklokken. Ik vind klokken zalig. Zeker beiaards. Ieder half uur een melodietje: ik word er helemaal vrolijk van. Nog beter is als de beiaardier uiteraard een uurtje of twee gewoon vrijuit zit te spelen en de muziek over de stad/velden waait.
  maar elk uur gewoon een Bimbam , mja, ik kan dat wel pruimen.

  De overdaad aan selfie’s stoorde mij al vooraleer we selfies namen. Ik herinner me mijn eindejaarsreis en nadien het vergelijken van foto’s terug op school de weken na onze reis (ha, die moesten eerst nog ontwikkeld worden!!). Was er een groepje vriendinnen die gewoon voor elk monument dat groepje vriendinnen geposeerd met gekke bek op voorgrond hadden. ‘k snap dat niet nee. Dan reis je zover en heb je enkel gekke bekken die je thuis ook kon trekken.
  Ik kan ook geen instagram accounts volgen die hele tijd selfie’s posten. Hoe tof de mensen ook kunnen zijn, ik hoef die hun foto niet 5 keer per dag zien passeren. Da’s gewoon teveel. Mute of unfollow.

 • Haha, mooi lijstje. De selfies op reis is de enige waar ik me minder in kan vinden. Als ik vakantiefoto’s opnieuw bekijk, haal ik er meer plezier uit om onze lachende, genietende gezichten te zien dan een verstofte kerk waarvan ik niet eens meer weet waarom ze speciaal was. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd