Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet begrijp (2)

Eerder dit jaar schreef ik een post over dingen die ik niet begrijp. Ik bleek nog wel meer dingen niet te begrijpen, dus dringend tijd voor een vervolgpost me dunkt 🙂

 1. Mensen die op de vraag wat hun favoriete snack is, antwoorden: een handje noten.
 2. De elektrische step. Je neemt een fiets, of je gaat te voet. Maar niet bewegen terwijl je toch meer dan 5 km per uur rijdt… waarom?!
 3. Mensen die gaan slapen en 8 uur later weer wakker worden. In een ver verleden moet ik dat wél begrepen hebben denk ik. Nu lijkt het iets uit een ander leven.
 4. Liefhebbers van hittegolven. Ik heb nog liever regen.
 5. Verschillende opladers. Is het nu zo moeilijk om in de hele wereld hetzelfde gaatje te maken in eender welk elektrisch apparaat? Mensen vinden dingen uit als dit, maar een universele lader? Neen hoor.
 6. Mensen die een heel gerecht kunnen toveren met wat op het einde van de week nog in de frigo ligt.
 7. Recaptcha. Nee ik ben geen robot, maar serieus hoeveel verkeerslichten kan je over het hoofd zien??
 8. Dat er auto’s bestaan die meer kosten dan een huis. Of tien huizen.
 9. Aanhangers van samenzweringstheorieën die geloven dat vogels niet echt zijn en chem trails wel.
 10. Dezelfde film of zelfs een hele TV-serie meer dan één keer kunnen bekijken.
 11. Mensen die als ze op restaurant gaan al op voorhand opzoeken wat ze gaan eten. En een instant paniekaanval krijgen als er dan een wijziging is in de menukaart maar de website nog niet was aangepast.
 12. Een GSM zonder hoesje. Dat ding valt toch constant uit je handen dan?
 13. Een slecht boek tóch uitlezen “want je weet maar nooit”. Nee, nee en nee! Ik ben ervan overtuigd dat je na drie hoofdstukken al weet of het nog iets zal worden of niet.
 14. Mensen die flippen als een lijstje eindigt op een 4 of 9.

12 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Dingen die ik niet begrijp (2)”

 • Elektrische step moet je toch is uitproberen als je is zonder kinderen weg bent. Ik en mijn man hebben dat al 2x gedaan in luik en Antwerpen en is wel de max.
  Wat ik niet begrijp: waarom je op elke webpagina cookies moet accepteren, je kan niet anders dusss

  • Haha ja stomme cookies! Die zijn alleen leuk om te eten. Mij lijkt het leuker om te wandelen door een stad dan te moeten focussen op die step, maar ben daar precies alleen in 😂

 • Haha, je begrijpt mij duidelijk niet. 😛
  Een elektrische step lijkt me suuuuuuperhandig. Nog compacter dan een vouwfiets om mee de trein op te nemen, plus: elektrisch! In een bus of auto beweeg je ook niet zelf? Als je er makkelijk een rits kinderen op kon meenemen, had ik er allang eentje gehad. Haha.
  Ik vrees dat ik sinds een jaar of zo toch ook weer meedoe aan puntje 3. Ik was vannacht nogal gedesoriënteerd toen ik wakker werd: was het al 6u? Bleek dat het 21u30 was en ik gewoon mee in slaap gevallen was met mijn jongens. Next thing I knew: de wekker van 6u45.
  Puntje 5 is toch al veel beter dan vroeger? Vroeger had elke telefoon letterlijk een andere oplader. Nu kan ik dezelfde lader gebruiken voor tablet en telefoon, en zelfs die van mijn ouders gebruiken als ik daar ben, ook al gaat het om een totaal ander merk.
  10: did anyone say Harry Potter?
  11: oh jaaaa, dat heet voorpret! 😛 Ik hou zoveel van menu’s bekijken. Misschien heeft dat met mijn FOBO te maken. 😛

  Maar de andere dingen snap ik ook niet, haha!

 • Haha, er zijn een aantal dingen die ik wel doe, zoals een boek uitlezen ook al vlot het niet in het begin. En met slapen heb ik ook geen probleem. Die elektrische step intrigeert me, het lijkt me zo leuk! Maar ik heb het nog niet geprobeerd. Ik ben al geen held op de fiets, met zo’n step gaan er bij mij ongelukken gebeuren.

 • Haha, ik wil echt zo’n elektrische step (om antwoord te geven op je ‘waarom’-vraag: want lui), maar ik denk dat ik ‘m toch niet genoeg zou gebruiken en het lijkt me brak om ‘m mee te sleuren op bv. restaurant (want ook lui). Also: waarom eindigt je lijstje niet op 15 aaaaahhhhhh

 • Hahahaha, die step snap ik dus ook totaal niet. Ik wist zelfs niet eens dat dat bestond tot een paar buurtbewoners er hier dit jaar een kochten. Ik snap dus echt niet dat je daar geld wil aan spenderen.

 • Mijn buurman die op appartement woont heeft elektrische step…veel handiger voor hem om trap op te gaan en op te bergen dan een fiets! Dat snap ik wel. Lijkt me superhandig.

  Verschillende laders…hahaha, da’s economie eh. De mensen in de board van al die grote techfirms lachen eens goed met jouw suggestie. Waarom zouden ze zich aanpassen aan een norm van een andere firma en potentieel hun eigen laders minder verkopen. Jij bent grappig voor hen. (je bent niet grappig voor een consument, als consument begrijp ik jou)

  van die recaptcha, zeker dat je niet nest alle foto’s met iets oranje moest selecteren of waar een stukje zebrapad op stond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *