Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

De invloed van kinderen krijgen op mijn lichaam

Als je foto’s bekijkt van mij voordat er kinderen waren en vier jaar later, is dat toch wel confronterend. Het verouderingsproces lijkt ineens honderd keer sneller te gaan! Een kind houdt je dan misschien wel jong op mentaal vlak, fysiek is daar toch niet veel van te zien. Op deze gebieden is het bij mij goed te merken:

 

Permanente wallen en doffere huid

Door slaaptekort merk je aan mijn huid echt een gigantisch verschil! Op heel slechte dagen lijken zelfs mijn wallen wallen te hebben. De eerste foto is uit 2013, de tweede uit 2017. “Gelukkig” ben ik een brildrager en camoufleert dat dik montuur heel wat.

 

 

Grijs haar

Of het te maken heeft met het feit dat ik dit jaar 30 werd of met de zorgen die bij het krijgen van kinderen komen weet ik niet, maar na twee kinderen kreeg ik plots grijze haren 🙂 Intussen ben ik al toe aan verven. Ach ja, dat vind ik nog het ergste niet. Een fris kleurtje af en toe is ook best fijn.

 

Bioritme

Dat is door de onderbroken nachten volledig naar de vergeetput verbannen. Vroeger sliep ik van 22 uur tot een uur of 6/7. Nu mag ik al blij zijn als ik die 8 uur slaap haal met maar een paar keer onderbreking.

 

Gewicht

Ik heb totaal geen idee meer hoeveel ik vier jaar geleden woog, maar het zal alleszins een pak minder geweest zijn dan nu. Toch vreemd want nu beweeg ik meer dan vroeger (meer dan een minuut stilzitten overdag zal niet lukken met twee kindjes in huis). De chocola die ik eet als ze slapen, zit daar natuurlijk voor niks tussen 😉

 

Wat een slanke benen!

 

Buik

Dit is overduidelijk en rechtstreeks in relatie met twee zwangerschappen: een buikje dat maar niet weggaat. Behalve het slappe vel zijn ook de striemen na vier jaar nog altijd zeer aanwezig. Bikini’s durf ik al lang niet meer aan. Maar met twee kindjes is een badpak ook gewoon veel handiger. Ik heb maar al te vaak gezien (bij dappere mama’s die wel een bikini aandurven) dat babylief voor een heuse nippleslip zorgde. Mij gaan ze niet liggen hebben!

 

Rimpels

Als moeder heb je geen rust meer, dus dan wordt de resting bitch face, automatisch een gewone bitch face 🙂 De fronsrimpels en zorgenrimpels zijn zeker te wijten aan het ouderschap, maar de lachrimpels sowieso ook!

 

Ook al mis ik dat oude lijf soms, het weegt lang niet op tegen die 2 spookjes die ervoor in de plaats gekomen zijn 😉

 

 

Merken jullie verschil tussen een post- en een prenataal lijf?

 

2 Antwoorden op “De invloed van kinderen krijgen op mijn lichaam”

  • Ja, die grijzen haren, die zijn ook talrijker aanwezig, helaas… Gelukkig heb ik een lichte haarkleur, waardoor ik verven nog even uit kan stellen. Maar het is best confronterend!
    Verder kan ik niet écht klagen, behalve dan over de cupmaat. De borstvoeding heeft helaas ook sporen achter gelaten 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *