Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Vrijdag lijstjesdag! Waarom ik de herfst verwelkom

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag af en toe een lijstje met jullie. Deze keer: 29 redenen waarom de herfst geweldig is!

Het wordt kouder en ik vind het fantastisch. Ik ben keihard een herfstmens, geen spatje zomerlover in mij te vinden. Als alles begint te verdorren, kom ik pas tot bloei. Eigenlijk ben ik net zoals fruit seizoensgebonden. Lang leve de herfst want:

 

 1. Weg met de muggen!
 2. Het is vroeg donker, een godsgeschenk voor mama’s.
 3. (Meer) Netflixen in de zetel
 4. Herfstwandelingen
 5. Dekentjes!
 6. Een warm bad
 7. En daarna een donzige badjas
 8. Met daarbij warme pantoffels of van die dikke anti-slipkousen
 9. Regenlaarzen. Geen enkel schoeisel waar ik meer happy van word.
 10. Gedaan met zweten.
 11. Lippenbalsem
 12. Cardigans
 13. Niet meer minder vaak de benen scheren
 14. Een hele dag of zelfs een heel weekend ongegeneerd in pyjama kunnen rondlopen. Dat kan je je in de zomer toch niet indenken?
 15. Handcrème
 16. De najaarsprogrammatie op TV
 17. Gezelligheid: een haardvuur, kaarsjes, lichtjes…
 18. Wol. Alles in wol.
 19. Naar de sauna
 20. Warme chocomelk
 21. Ovenschotels
 22. Geen zonnecrème meer smeren
 23. Het seizoen van de pompoen!
 24. Geuren: van de regen, nat hout, mos, bladeren…
 25. Warm eten. Geef toe: die slaatjes en barbecues kwamen op het einde toch ook je strot uit?
 26. Diëten gaat beter in de winter: geen ijsjes, cocktails of andere zomerse verleidingen meer. (We zwijgen over warme appeltaart met ijs :p)
 27. Warme appeltaart met ijs
 28. Hoe schoon de natuur is met al die kleuren
 29. Kerstmis is in zicht!

 

Ben jij een herfstfan?

 

 

13 Antwoorden op “Vrijdag lijstjesdag! Waarom ik de herfst verwelkom”

 • Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben zo blij dat de herfst weer in aantocht is.
  Lekker ‘s avonds in mijn kamer alle lampjes aan, heerlijk met een mok thee of warme chocomel wegkruipen op de bank, terwijl ik een serie kijk.

 • Ik ben ook fan van de herst! Vooral om het gebrek aan muggen, warme truien en gilets, warme choco, ovenschotels en de najaarsprogrammatie op tv. In de zomer stelt dat dus echt de ballen voor hé. Overigens krijg ik een heel klein beetje rillingen van het feit dat het 29 puntjes zijn en geen 30 of 25 ofzo, haha. Maar zoals je zei: elke gek zijn gebrek ;p

  • Haha, zalig dat je het opmerkt. Ik doe dat eigenlijk heel bewust in mijn lijstjes. Heb ooit eens in de blogbijbel (Het Blogboek van Kelly uiteraard) gelezen dat dat mensen triggert en bij deze is het bewezen! 😀

  • Haha hier net hetzelfde wat betreft de 29 puntjes 🙈. Maar kijk punt 30 voor mij: botjes, botjes en botjes. Ik draag niet liever!
   En uiteraard de mooie kleuren van de herfst in de natuur…

   • Haha laarzen wou ik er ook nog bijzetten, maar dan vond ik laarzen en regenlaarzen teveel van hetzelfde. Maar bottekes zijn natuurlijk geen laarzen 😀

 • Wat een leuk lijstje!
  Vroeger was ik niet zo’n herfstfan, maar nu kan ik het veel meer appreciëren. ‘s Avonds wordt er ook al vaker eens thee bovengehaald, en de tv staat ook iets vaker op.
  Regen en wind, dat vind ik dan weer niet leuk :-).

 • fantastisch lijstje maar ik ben toch ook echt een zomerfan, dus geen zonnecrème meer smeren vind ik enorm minpunt. Als ik zon mis, dan smeer ik stiekem in de winter wat zonnecrème! Echt waar. Die geur ontspant me.

  Die muggen vielen de laatste 2 zomers keigoed mee vind ik. …voordeel van die akelige droogte in de natuur.

  Dieten gaat beter in de winter. Awel, dat verbaast me enorm omdat voor mij de zomer het slaatjes seizoen is terwijl ik bij kouder weer snack naar hartige gerechten, veel pasta enz. (ik eet geen ijsjes…maar coctails en wijn gaan er wel regelmatig in. maar wijn drink ik ook in winter). Maar je hebt gelijk: ‘k ben vorige winter en lente afgevallen en het gaat mis sinds juni :(.

  Ik tel af naar eerste oktober weekend waar ik toch echt hoop op goed weer voor een paar stevige boswandelingen.

 • Hahaha die appeltaart met ijs. Grote herfstfan hier! Dat van die pyjama is echt hè, in de zomer ben je dan een (zwetende) alien en in de herfst kan dat allemaal. Ik zit in mijn pyjama met mijn dikke kousen Boer zoekt Vrouw te kijken en ik vind dat fan-tas-tisch. En straks ga ik chocomelk drinken, dat ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *