Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

De Dochter werd Drie!

Stop de persen! Ik heb een dochter van drie jaar oud. Drie! In haar hoofd (en haar gedrag) is ze het al veel langer, maar afgelopen vrijdag was het dus officieel zover.

De dag startte met een versierde stoel, het opzetten van onze gezins-verjaardagshoed en het zingen van haar versie van Happy birthday, zo’n keer of 9.

Happy birthday to you

In de wei staat een koe

En die koe liet een prot

En de wei was kapot

Hilariteit alom!

Aangezien ze op haar verjaardag gewoon naar school moest, kon ze meteen trakteren in de klas. De avond ervoor bakten we samen koekjes en dat vond ze geweldig. Neen, ik ben geen Instagram/Pinterest moeder die de mooiste creaties uit haar mouw kan toveren. En daar is niets mis mee 😉

De Dochter met haar juf. En ja, bij deze weten jullie ook haar naam. Ik vermeld die hier nooit omdat ik liever niet wil dat je bij haar uitkomt als je op google zoekt.

 

Op school werd ze dus uitgebreid gevierd, maar haar echte feestje vond een dag later plaats. Wat een prachtig weer hadden we! Zoals jullie al weten, wilde mevrouwtje een piñata (blame you Dora!). En niet zomaar één, neen, het moest in de vorm van een stuk taart zijn… Zo gezegd, zo gedaan. Maar de piñata lag zo snel op de grond dat we er niet eens een foto van konden maken voordat hij op de grond lag 🙂

 

Verder koos ze ook nog een Frozen-taart en ijsjes met discodips (ofte: van die bolletjes) erop. Probeer maar eens een centraal thema te kiezen na deze wensen. Frozen en ijsjes vallen nog te rijmen, maar hoe kan je daar een piñata in mengen… (Thema winter in Mexico ofzo iets?)

Dus… het thema was dat er geen thema was! (Ik zeg het u, ik ben niet Instagram en Pinterest waardig) Maar who cares? Het werd een topnamiddag, zonovergoten en met veel eten… is dat niet het allerbelangrijkste van jarig zijn?

 

Eén reactie op “De Dochter werd Drie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *