Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

De Dochter kwebbelt

Ook De Dochter heeft de afgelopen maanden weer een aantal uitspraken gedaan waar ik eens goed mee gelachen heb. Ik koester ze, want nu ze de onschuld van de kleutertijd achter zich laat, zou het misschien wel eens de laatste keer kunnen zijn dat ik dit soort dingen kan opschrijven.

  • Ik heb een schaafje op mijn elleboog (schaafwondje).
  • In het liedje van Mega Mindy (“Geef een seintje en ik kom eraan”) hoorde ze “centje”. Waarop ze zegt: “Dat is toch erg he mama, dat Mega Mindy niet iedereen gratis helpt.” Kind van een sociaal werker of wat 🙂
  • Ze corrigeert haar broer: “Het is niet brengde.” Ik zeg: “Ah dat heb je goed gehoord.” Zij: “Het is brong.”
  • Ik: “Kom je eten?” Zij: “Nog eventjes wachten, ik ben met mijn team aan het bellen.” #coronakids
  • “De juf heeft gezegd dat baby’s in de buik in water zwemmen. Als ik dat toen al kon, waarom moet ik dan nu nog naar de zwemles?”
  • Toen ze een film zag over een bouwbedrijf, zei ze verontwaardigd: “Waarom werken daar alleen jongens?! Meisjes kunnen dat ook hoor.” (Nu al zo woke als iets).
  • “Vertel nog eens over toen er geen corona was en jullie zomaar overal naartoe konden.” Uit de tijd dat de dieren nog konden spreken.
  • Ze vertelde trots dat ze wist dat de melk van de koe kwam, en dat die via de fabrieken naar de winkels wordt gebracht. Toen papa haar vroeg van waar de wortels dan kwamen, antwoordde ze: “Die pakken de winkels af van de konijnen.”
  • “In Disneyland gaan we de echte Minnie Mouse zien he, niet die die verkleed is.”
  • “Hoelang mag ik gaan spelen bij N.?” Ik: “Drie keer de klok rond.” Zij: “Dan hoop ik dat N. een grotere klok heeft dan wij, dan kan ik langer blijven.”

Echt heerlijk vind ik dat!

10 Antwoorden op “De Dochter kwebbelt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud geblokkeerd