Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

De Dochter Kwebbelt (3)

Onze Dochter zou zo auditie kunnen doen voor kabouter Kwebbel. Haar kwebbel staat geen minuut stil en dat zorgt voor heel wat leuke uitspraken. Hier en hier konden jullie al eerdere edities lezen, en ook nu is er weer genoeg gekwebbeld om een volgend hoofdstuk te vullen. Geniet maar mee!

 • Tegen haar broer: “Jij bent een peuterneusje” (Ze bedoelde een peutertje).
 • “Waar ga je naartoe mama?” Ik: “Naar een mevrouw die de haartjes onder mijn armen wegdoet.” Zij: “Oh mag ik mee naar de kapper?”
 • “Ik wil geen boterhammen met kruimels” (zaadjes).
 • Als iemand weent, zegt ze: “Waarom droef jij?”
 • Toen ik uit de douche kwam: “Hmmm jij ruikt zo lekker naar sloot.” Euhm, bedankt?        (Later kwamen we erachter dat dit een letterlijke zin is uit Woezel en Pip. Oef!)
 • “Mama, we gaan een spelletje spelen. Jij moet raden welk kleurtje van de potloden weg is. En dan moet jij zeggen: “Waar is het groen naartoe?” (Waarna ze ook effectief het groene potlood weghaalt, hi-la-risch.)
 • Terwijl De Man haar nagels knipt: “Eeeeej papa, pas op, straks knip je nog in mijn veld.”
 • Wanneer ik iets wil gaan doen: “Wat ben jij van plant mama?” (Euh, een vergeet-me-nietje?)
 • Toen ik “potverdorie” zei omdat ze iets deed dat niet mocht, zei ze: “Waarom ben ik een potverdorie?”
 • “Rood is stoppen, groen is doorrijden en oranje is een beetje rapper rijden.” #oeps
 • Ik riep vanuit de keuken of ze een appel wou, ik kreeg geen reactie en vroeg of ze wou antwoorden. “Maar mama, ik zei toch ja met mijn hoofd.”
 • Haar eigen versie van een bekend Sinterklaasliedje postte ik eerder al op mijn tijdlijn: “Zwarte piet, wiedewiedewiet. Ik hoor je wel maar ik luister niet.” Zeer toepasselijk voor deze selectief dove driejarige.

 

Oh ik hoop echt dat dit nooit stopt! Met welke uitspraak heb jij je wel eens kapot gelachen?

 

2 Antwoorden op “De Dochter Kwebbelt (3)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *