Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Dag van de Schoonmaak – Ode aan onze poetshulp

Vandaag is het Dag van de Schoonmaak. En wat zou een werkende moeder zijn zonder poetshulp in huis? Ik alvast niets! Werken en een perfect huishouden gaan hier even goed samen als ouderschap en uitgeslapen zijn, of chocolade en een dieet. Dus zet op deze dag zeker eens je poetshulp in de bloemetjes. Want ook al is het hun job, in veel gezinnen zijn de poetshulpen intussen toch al een deel van het (proper geboende) meubilair geworden en betekenen ze veel meer dan dat.

Ik heb maar al te vaak gehoord wat een gedoe het is om “een goeike” te vinden. Bij ons was het vanaf het eerste moment raak. Liefde op het eerste gezicht tussen ons en Tanja! En intussen komt ze al meer dan twee jaar bij ons. Bij de start om de twee weken, maar nadat De Zoon erbij kwam en toch niet helemaal zoals zijn zus bleek te zijn, deden we een noodkreet voor wekelijkse hulp. Gelukkig paste dit nog in de planning.

Telkens wanneer ik thuiskom na de poetsdag, voelt het aan alsof ik binnenwandel in mijn eigen hotel. Alles voelt vertrouwd, maar toch is er iets veranderd. Alsof de kaboutertjes net voor je aankwam alles eens binnenstebuiten hebben gekeerd en dan weer op hun plaats gezet. Onbetaalbaar! (Allez, dat valt eigenlijk wel mee dankzij de dienstencheques).

Zelfs De Dochter merkte het op toen ze nog maar pas kon praten: “Oooooooh, huisje mooi!” En als een kind het al opmerkt, moet het huisje toch al serieus vuil geweest zijn, ahum.

Voor mij maakt ze het mama zijn veel gemakkelijker, aangezien ik me van poetsen niets hoef aan te trekken.  Dat gevoel is goud waard. En zij ook. Als ze de deur achter zich toetrekt en de laatste stofjes buiten veegt, spreekt ze steevast de gevleugelde woorden: “Allez, nu kunnen jullie het terug vuilmaken!” En helaas doen onze kindjes braaf wat ze vraagt.

Tanja, we houden van ja!

2 Antwoorden op “Dag van de Schoonmaak – Ode aan onze poetshulp”

    • Haha ik vond dat het na eentje nog meeviel, ofwel was dat gewoon een proper kind 🙂 Maar die kleinste maakt er nogal een boeltje van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *