Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Comics station Antwerpen

Vorige week gingen wij naar Comics station, wat een belevenis. En dan heb ik het vooral over de rit er naartoe. Het was voor de kindjes de eerste keer op een trein. Voor ons voelde het ook weer een beetje als een eerste keer, want de laatste keer moet zo’n tiental jaar geleden geweest zijn, toen we nog samen naar huis treinden na een weekje op kot.

En zoals het de NMBS betaamt, was onze trein plots afgeschaft. De avond ervoor heb ik gedriedubbelcheckt (mij zouden ze niet liggen hebben!) en was er niets aan de hand. Onze trein zou vertrekken. Aangezien we niet al te lang op de trein wilden zitten, kozen we niet voor het dichtstbijzijnde station maar eentje waarvoor we eerst nog een halfuur moesten rijden. (Wij rijden vanuit onze woonplaats ook maar een uur naar Antwerpen, maar soit. Het ging om de beleving ;))

De volgende trein was pas een uur later. Zaten we daar mooi met twee kleuters op een dood spoor. Thank god voor de (half werkende) roltrap die de grootste bron van entertainment bleek te zijn.

Comics station dus. Een mini-indoorpretpark dat zich in de gebouwen van het station bevindt. Ik had er zelf geen torenhoge verwachtingen van, want de commentaren die ik al had gehoord waren niet zo lovend. Vooral het feit dat het heel klein is en je snel rond bent, was een veelgehoorde opmerking. Voor een daguitstap zou ik het inderdaad niet aanraden, maar een drie à vier uur kan je er zeker doorbrengen. De kindjes vonden het alleszins top!

Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen. Op elke etage kan je verschillende dingen beleven. Zo is level A de ingang van een grote binnenspeeltuin, die zich over verschillende verdiepingen uitstrekt. Ook het restaurant vind je daar. Op level B zijn de glijbanen, en die zijn echt enorm hoog want ze komen helemaal beneden uit bij level D.

Wij brachten het meeste tijd door op de onderste twee verdiepingen, want daar waren de echte attracties. We begonnen onze tocht met het uittesten van de teletijdmachine van Suske en Wiske. Een soort escape room, maar dan op maat van kleuters. In groepen van max. 5 personen moet je een drietal opdrachtjes uitvoeren voordat je weer terug kan naar ons tijdperk. Heel leuk! En de opdrachten waren voor zowel de 2- als 4-jarige goed uitvoerbaar.

Vervolgens brachten we een bezoekje aan Lucky Luke, waar we met pistolen op een scherm moesten mikken. Voor drie van de vier leden van ons gezin was dat nog iets te hoog gegrepen.

Daarna kwamen we bij één van de hoogtepunten van Comics station: het smurfendorp. Het is een interactieve “dark ride” op kleuterniveau, waarbij je met vier in een karretje door het smurfendorp rijdt en met een toverstaf verschillende opdrachtjes op een scherm moet uitvoeren. Deze wilden ze twee keer doen 🙂

De valtoren van Kiekeboe lieten we aan ons voorbijgaan wegens nog net iets te spannend. Daarna kwamen we aan bij het dorp van Urbanus, dat ingericht is zoals een “funhouse” op de kermis (zo’n attractie waarbij je de weg naar buiten moet zoeken over loopbanden, draaiende schijven en tonnen). Ook deze deden we later op de dag nog een keer, het was de favoriet van mama en dochter.

Als laatste stond Jommeke op het programma. En wat iedereen uit die strip bijblijft, is natuurlijk de vliegende bol van Gobelijn. Deze werd nagebootst met botsautootjes (die zich nogal moeilijk lieten besturen door mij). Ook weer een attractie waar we nog eens voor terugkeerden.

Wazige foto wegens constant in beweging

Verder was er ook nog randanimatie zoals meet&greets en gratis grime.

Dus… zou ik Comics station aanraden? Met kleuters zeker wel! Het park heeft als doelpubliek 3 tot 12 jaar, maar ik twijfel of een 8-jarige nog veel zal hebben aan deze attracties. En zou ik het dan nog een keer met de trein doen? Zeker! Want als je als afsluiter van de dag vraagt wat ze eigenlijk het leukste vonden en je krijgt als antwoord van De Zoon: “De roltrappen in het station”, dan weet je dat het een topidee was om met de trein te reizen 🙂

3 Antwoorden op “Comics station Antwerpen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *