Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Center Parcs Vossemeren

Zoals elk jaar in september gingen we ook dit jaar met de hele familie weer naar Center Parcs. Deze keer viel de keuze op Vossemeren, een park met vijf sterren, wat wil zeggen dat er heel wat te doen zou moeten zijn. En dat was ook zo!

Faciliteiten

Strand

We hadden prachtig weer, dus was er heel wat te doen rond het strand. Je kon er sporten, varen met een peddalo, gemotoriseerd kinderbootje of kajak, een parcours afleggen op het aquapark, of gewoon genieten van de zon op het beachterras.

Zwembad

Het zwembad was, zoals het Center Parcs betaamt, heel uitgebreid. Er waren verschillende glijbanen (waaronder de spectaculaire Monkey splash), een wildwaterbaan, kinderbad, koraalbad, golfslagbad, stroming en jacuzzi. Genoeg te doen voor uren waterplezier!

Action Factory

Doordat het prachtig weer was, hebben we hier niet zoveel tijd gespendeerd. In de action factory vind je een indoor mini-golf, trampolines, kinderbowlingbanen en botsautootjes.

House of games

Voor dit soort activiteiten zijn mijn kindjes nog te klein, maar ze vonden het wel leuk om eens te kijken naar de grotere kinderen die aan het autoracen of gamen waren.

Kinderboerderij

Ook dit is een terugkerend concept in de meeste parken. Geitjes, konijnen, kippen en pony’s bevolkten deze boerderij. Op de pony’s kan je (vanaf vier jaar) een ritje maken in de buitenlucht.

De typische groene tractor van Center Parcs
Ponyrijden met mama als begeleider

Discovery Bay

Dit is het paradepaarde van Vossemeren. Als klimmen en klauteren de favoriete activiteit is van je kinderen, dan ben je hier aan het juiste adres. Zelfs als volwassene word je overweldigd door hoe mooi dit is gemaakt. Verborgen achter een rots, zou je nooit verwachten dat dit vanbinnen zo groot is. We kwamen met open mond aan in een gigantische serre, waar we werden uitgedaagd door een waterdoolhof, een piratenboot, ijsbergen en een touwbrug die metershoog boven de grond bungelde.

“Laat hem maar proberen”, en plots zat die kleinste ook vier meter boven de grond…

Entertainment

Ook dat mag niet ontbreken in Center Parcs. Mijn kindjes hun vakantie is pas geslaagd als ze Orry hebben gezien en minstens één keer naar de kinderdisco en een show/voorleesmoment zijn geweest 🙂 Gelukkig was er in dit park een ruim aanbod aan deze activiteiten. Los van de mascottes waren er nog tal van andere activiteiten zoals grime, glittertattoos en workshops.

Eten

Genoeg eetgelegenheden te vinden in de market dome. Een Italiaans restaurant, snackbar, buffetrestaurant, grill en brasserie. Maar een vakantie is geen vakantie zonder “dat ontbijt met al die kommetjes”, dus als afsluiter van het weekend was dit een ochtendvullende bezigheid. Tussen de verschillende gangen door, werd er tegen de muren gespeeld met een muurmemory, magnetenwinkeltje en autoparcours. Heel leuk gedaan!

Eens in alle potjes neuzen, ze moest maar eens iets missen!
En mama kon ook rustig eten

Center Parcs Vossemeren zou ik absoluut aanraden voor alle leeftijden, want in dit vijfsterrenpark is er echt wel voor iedereen iets te doen! Wij kijken alweer uit naar de ontdekking van het volgende park 😉

5 Antwoorden op “Center Parcs Vossemeren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *