Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Center Parcs Villages nature Paris

Bijna twee jaar na onze boeking konden we eindelijk naar deze spiksplinternieuwe (toen in 2019 toch) Center Parcs vertrekken. Het park staat erom bekend geen typisch CP-park te zijn en dat was inderdaad wel de juiste bewoording. Alles was net een tikkeltje specialer, grootser en moderner. Een aanrader voor wie graag naar bungalowparken gaat, maar ook wel eens iets anders wil.

De cottage

Wij hadden een premium (=goede WIFI en opgemaakte bedden, twee basisvereisten voor een goede vakantie haha) cottage aan het meer, met een prachtig houten terras en ligstoelen. Verder kan ik hier weinig over vertellen want alles wat er moest zijn, was aanwezig. En de bedden lagen ook heel goed 🙂

Activiteiten

Dit park heeft ALLES, maar dan ook alles in huis om je kinderen een hele dag te entertainen. Wat uniek is aan deze Center Parcs, is dat er vijf afgebakende zones zijn met elk hun eigenheden. Je hebt de BelleVie Farm, de Aqua Lagoon, Extraordinary Gardens, Forest of Legends en tot slot de Lakeside Promenade waar de winkeltjes en restaurants zijn. In de tuinen brachten wij niet zoveel tijd door, mooi om naar te kijken maar daar waren we vrij snel door gewandeld. De Farm zou je kunnen omschrijven als een kinderboerderij, maar dat dekt de lading niet. Het is een heel complex met een binnen- en buitenspeeltuin, een restaurant, een winkeltje… Wij hebben er uren doorgebracht.

In de Forest of Legends spendeerden we ook heel wat tijd. Een enorme buitenspeeltuin met prachtige constructies, die helemaal in de natuur opgaan. Er werd geklommen en gegleden van de vroege tot de late uurtjes.

Het strand was ook een fijne extra, want er mocht gezwommen worden en dat wordt niet op elk CP-park toegelaten.

En natuurlijk niet te vergeten: het zwembad! Hier: de Aqua Lagoon, want dat klinkt toch allemaal net iets meer fancy. En terecht! Vooral het buitengedeelte is nogal spectaculair te noemen met verschillende baden en glijbanen, een waterspeeltuin en stroomversnelling.

Naast heel wat gratis entertainment, waren er ook betalende activiteiten zoals rijden met een kinderjeep (zij sturen, jij houdt de afstandsbediening met noodknop bij), bowlen, een mini-motorbootje dat ze zelf mochten besturen, ponyrijden… We hebben ons geen moment verveeld!

Restaurants

Er waren verschillende restaurantjes, zoals een brasserie, burger- en pizzarestaurant. Allemaal heel lekker, maar ook super duur. Dat blijkt voor regio Parijs in het algemeen wel het geval te zijn, dus als je een hele week daar verblijft en niet platzak wil thuiskomen, is af en toe zelf koken ook wel aangeraden (al swingden de prijzen in het winkeltje ook wel de pan uit).

Omgeving

Dé daguitstap in de omgeving is Disneyland. Het was voor ons alle vier de eerste keer en we hebben onze ogen uitgekeken. De bus bracht ons van deur tot deur, heel gemakkelijk. We hadden prachtig weer, flinke kindjes en er was weinig volk, waardoor het een uitstap was die we ons nog lang zullen herinneren. Alleen jammer dat er nog steeds zoveel coronamaatregelen zijn. De selfies met Disney-figuren werden op deze manier opgelost, wat toch een stukje van de magie wegneemt:

En ook de grootste teleurstelling van de week volgde nog want toen moeder en dochter op de foto wilden aan het magische Disneykasteel, was er geen kasteel te zien, enkel een bordkartonnen Aldi-versie! Ik heb me inwendig toch wat kwaad gemaakt. Het park is verdorie acht maanden gesloten geweest, hadden ze die renovatie niet in die periode kunnen doen? Maar soit, we hebben een foto aan het kasteel zonder andere mensen erop, dat kunnen er ook niet veel zeggen 🙂

Wij hadden een zalige week zonder al te veel corona-reislast, want toen we terugkeerden was Frankrijk plots oranje zone hoefde quarantaine ook niet meer. Als je op zoek bent naar een park dat alles heeft, dan ga je zeker geen spijt krijgen van Villages nature!

6 Antwoorden op “Center Parcs Villages nature Paris”

  • Oh, klinkt als een leuk verblijf! Wij informeerden vorig jaar ook eens naar Disneyland en zo (of nee, dat moet al twee jaar geleden zijn), en een verblijf daar plus bezoek aan het park kostte echt zo veel! Dan is verblijven in de buurt een pak betaalbaarder…
    Vond je één dag Disneyland voldoende, of is het echt een groooooot park?

    • Dat is inderdaad echt onbetaalbaar, voor de prijs van een week CP had je 2 dagen Disneyland 😂 Doordat het zo rustig was, hebben wij het hele park op 1 dag kunnen doen. Wel alleen Disneyland zelf, niet het Studios Park ernaast (maar daar moesten we nog een ander ticket voor kopen dus zouden we sowieso niet gedaan hebben.)

  • Hahaha ik zou ook echt balen dat ik geen foto had bij dat kasteel. Wist ook niet dat ze dat aan het renoveren waren. Ziet er wel een leuke week uit!

  • Wat leuk en ideaal dat het inderdaad zo dicht bij Disneyland ligt. Leuk dat je niet te veel Corona-last had! Ziet er alleszins een erg gezellig vakantiepark uit 🙂

  • what? dat kasteel is er niet?? da’s toch enige foto die iedereen wil nemen? Wel zalig dat er zo weinig volk is. Omwille van de normale massa’s wil ik daar niet meer naar terug.

    Die center parcs klinkt wel leuk en dat wil wat zeggen want ik ben niet zo van bungalowparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *